avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate blotunga

Activitate blotunga

Bun, si pana la urma la noi ce scrie legea? Ca de facto asta e important. Oricum 1.6mm nu e 5mm cat e vehiculat in presa.
Din 1 noiembrie toti trebuie sa avem cauciucuri de iarna. Asta am inteles. Dar din diverse surse din media citesc ca ar trebui sa aiba profil de minim 5mm? De unde asta? Un cauciuc nou are atata, in Austria parca era 3mm.

Stie cineva unde scrie asa ceva in legea? Eu n-am gasit in ele nici macar o fraza legat de asta. Normele metodologice de aplicare nu le gasesc, dar din cate am inteles cei de la RAR o sa stea la panda sa verifice si adancimea profilului cauciucului.
Pentru viitor v-as recomanda si Dvs si tuturor celorlalti care folosesc faruri si stopuri de ceata cand nu este cazul, sa nu mai faca, deoarece acestea ii orbesc pe ceilalti (mai ales cele din spate). Din pct meu de vedere nu e nimic de contestat.
La una (probabil mai multe) dintre banci pentru actualizarea datelor personale incearca sa te oblige sa semnezi noi conditii generale de afaceri, care in mod evident sunt mult mai nasoale decat cele curente. Nu vor sa ia foaia cu actualizarea datelor fara noile conditii semnate si ameninta cu blocarea conturilor.

Din cate stiu ordinul BNR 9/2008 nu zice nimic despre blocarea conturilor si nici despre schimbarea conditiilor generale, deci reprezinta clar un abuz.
Ce se poate face in acest caz daca ai credit la banca respectiva? (daca ai depozite, le inchizi si pa .. simplu). Daca ai credit nu mai poti sa platesti si te executa eventual sau semnezi si noile conditii generale.

Va rog dati un sfat cum se poate proceda legal?
Prietena mea are un proces cu o banca, initiat in numele ei de catre APC, deoarece la un moment dat banca a introdus un comision nou arbitrar si dupa 6 luni s-a trezit cu datorii din cauza acestui comision (comisionul a fost inventat de banca, dar n-a aparut in nici-un document oficial accesibil de catre ea si nici n-a fost notificata in acest sens).

Cica cei de la APC nu au stabilit ce se cere prin proces, asa ca ea a fost instruita de catre judecator, sa duca lista cu cerintele ei in acest proces (respectiv ce comision/comisioane le crede abuzive sau orice altceva ce crede ea de cuvinta).

Intrebarea este, care comisioane se pot sterge? Doar cele nou introduse, sau toate?
Puteti sa recomandati un avocat bun din Brasov care ar fi interesat de un asemenea caz?
Răspuns la discuția Bonuri de masa
Ok, m-am lamurit. Multumesc!
Răspuns la discuția Bonuri de masa
Din pacate numarul lor nu este prevazut in contract. Deci practic angajatorul nu este obligat sa dea un numar de tichete in functie de numarul de zile lucrate?
Discuție Bonuri de masa
Buna ziua!

Daca cineva are norma de baza la firma X, si pe baza contractului are dreptul la bonuri de masa, este legal ca sa primeasca doar jumatate din bonuri daca in contract este trecut cu 4 ore/zi, 5 zile pe saptamana?
Din cate am vazut Legea 142/1998 nu specifica nimic in acest sens, deci teoretic ar trebui sa primeasca in functie de numarul de zile lucrate?
Răspuns la discuția Ajutor de somaj
Multumesc!
Discuție Ajutor de somaj
Daca cineva este in momentul de fata somer (de 2 luni) si se angajeaza cu contract de munca pe perioada limitata (6 luni), mai primeste la fel ajutor de somaj dupa incetarea contractului de munca? Pana acum a lucrat in continuu 7 ani.