avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Activitate codreanu_auras

Activitate codreanu_auras

Răspuns la discuția delegarea si sporurile aferente
Asa ma gandeam si eu. Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Speta este asa: salariatul este delegat de catre angajator la un alt punct de lucru sa spun asa. Acolo, i se schimba conditiile de munca, toti angajatii de acolo beneficiind de spor pentru conditii deosebite de munca, conform legii. Este acelasi angajator, alt punct de lucru, alte conditii de munca, respectiv mai grele. Inaintea delegarii nu beneficia de spor pentru ca erau conditii de munca normale.
Multumesc frumos. Nu confund. Ideea era ca unele persoane au beneficiat de sporul pentru conditii de munca, iar altele nu. Repet, delegate fiind.
Buna ziua! Am urmatoarea speta: o persoana este delegata la un alt loc de munca in care toti angajatii beneficiaza de spor pentru conditiile respective de munca. Persoana isi patreaza, functia, drepturile salariale pe care le avea inainte de delegare, dar primeste sporul care se acorda pentru noile conditii de munca? Multumesc.
Răspuns la discuția pensionar reangajat
Multumesc pentru raspunsuri. Vorbim de institutie publica cu personal contractual. Nu este clara situatia pensionarilor care s-au pensionat si apoi s-au reangajat pe perioada nedeterminata. Se pune problema daca este legal sau daca daca trebuie pe perioada determinata.
Speta mea este urmatoarea: o persoana si-a depus dosarul pentru pensionare pentru limita de varsta si stagiu complet de cotizare, a lucrat pana a primit decizia de pensionare, dupa care ii inceteaza contractul de munca. Imediat, da concurs pe acelasi post si este reangajat pe durata nedeterminata. Este corect cum s-a procedat, adica sa i se incheie contract pe perioada nedeterminata?
Răspuns la discuția contract pe perioada determinata
Este vorba de ce spun resursele umane. Adica aduna durata celor 3 contracte si vor sa-l inceteze pe al treilea cand se implinesc 3 ani, cu toate ca cel de-al treilea ar trebui sa inceteze cand revine cealalta persoana pe post.Adica inceteaza in luna februarie sau in iunie, cand durata cumulata a contractelor depaseste 3 ani?
Speta mea este urmatoarea: exista 3 contracte pe durata determinata, succesive, neintrerupte. Primul are durata de 9 luni, al doilea 1 an si cateva zile, iar al treilea este in derulare iar in luna februarie se cumuleaza 3 ani de la primul. Al treilea a fost incheiat pe durata suspendarii unui contract al altei persoane, respectiv pentru cresterea copilului, iar persoana se intoarce in luna iunie. Cand inceteaza acest contract pe durata determinata, la implinirea a 3 ani, sau la incetarea motivelor care au stat la baza suspendarii pentru cealalta persoana? Sper ca am fost cat de cat explicita. Multumesc frumos!
Buna ziua! Nedumerirea mea se refera la cuantumul taxei de admitere barou 2011, intrucat am platit 800 lei, dar in anuntul dat de UNBR suna" 800 lei exclusiv TVA", dar banca mi-a incasat doar 800 lei. Aveti idee cat trebuia pana la urma platit?
Buna ziua! Se poate uzucapa un teren dupa o posesie neintrerupta de 25 de ani fara just titlu? Precizez ca persoana figureaza ca si proprietar si a platit impozit. Neavand acte nici pe casa, va invoca accesiunea imobiliara artificiala, dar cum ramane cu terenul, sa mai astepte 5 ani sau se poate si asa? Multumesc!