avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate outlander

Activitate outlander

Buna ziua,
In cazul in care intr-un proces sunt mai multe parti iar eu in mod normal as fi obligat sa depun intampinare in mai multe exemplare pentru comunicare catre restul partilor si trimit aceasta intampinare prin email sau fax, este in regula?

Precizez ca avem 600 de dosare in instanta, fiecare dintre ele cu 66 de parti. In mod normal ar trebui depuse 39600 de exemplare, lucru aproape imposibil.

Astept cu interes pareri.
Multumesc mult de raspuns.
Astept cu interes si alte pareri.
Cu stima,
Am incercat sa fiu cat mai explicit, va rog sa-mi spuneti ce anume este de neinteles?
Buna ziua,

In calitate de reprezentant al mai multor persoane, detinem un titlu executoriu definitiv si irevocabil. Precizez ca la instanta de fond, o parte au fost admisi, o parte au fost respinsi, insa la instanta de apel, au fost admise toate persoanele.
Ei, ulterior am facut cereri de incuviintare a executarii silite, care au fost depuse in instanta, acestea fiind de asemenea admise si respinse (interesant e faptul ca o parte din persoanele respinse la fond, au fost admise la incuviintare, iar restul respinse). In faza de apel s-au mai admis o serie de dosare, insa pentru restul s-a respins si apelul.
Ne aflam in fata a doua decizii contrare.
Care este solutia in continuare pentru cei la care a fost respinsa incuviintarea si la apel? Se poate face o sesizare undeva ? Se poate depune cererea de incuviintare la o noua judecatorie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,

Am introdus o actiune de validare a popririi, am timbrat actiunea cu 10 lei, insa am primit Citatie cu mentiunea de a achita taxa de timbru conform art. 3 din OUG 80/2013, fiind o cerere evaluabila in bani. Actiunea cuprinde mai multe persoane astfel incat pentru fiecare persoana mi-a fost solicitat sa timbrez separat, suma totala pe care as avea-o de achitat este foarte mare.

Art. 3
(1) Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:
a) pana la valoarea de 500 lei — 8%, dar nu mai putin de 20 lei;

b) intre 501 lei si 5.000 lei — 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei;
c) intre 5.001 lei si 25.000 lei — 355 lei + 5% pentru ce depaseste 5.000 lei;
d) intre 25.001 lei si 50.000 lei — 1.355 lei + 3% pentru ce depaseste 25.000 lei;
e) intre 50.001 lei si 250.000 lei — 2.105 lei +2% pentru ce depaseste 50.000 lei;
f) peste 250.000 lei — 6.105 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei.


Intrebarea mea este daca intru sub incidenta acestui OUG sau exista alt act normativ care reglementeaza taxa judiciara de timbru pentru validarea popririi.

Cu respect
Buna ziua,

As fi curios daca se poate face cerere de inteveninent in nume propriu intr-un dosar aflat in stadiul de Apel.
Va multumesc.
este secretizat dosarul FNI?
Buna ziua

As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila?

Multumesc anticipat!