Ma aflu in pozitia unui proprietar(de curand am achizitionat un teren arabil intravilan) si din nefericire este vorba de o suprapunere virtuala. Suntem 7 proprietari si toate cele 7 parcele sunt deplasate(in acte) cu aproximativ 3m. Pe nici una din cele 7 parcele, deocamdata, nu exista constructii si am inteles ca in absenta constructiilor se poate solutiona mai repede.
Intrebarea mea este, daca expertul topografic care a comis gresala cu amplasarea CF-ului in teritoriu, are obligatia de a rectifica greselile omise? Care sunt pasii de urmat in vederea solutionarii? La ce suma s-ar ridica eventualele costuri din partea mea(eventual al tuturor celor 7 proprietari)? Ce se intampla daca primul proprietar nu este de acord cu solutionarea suprapunerii virtuale? As avea nevoie de un avocat pentru o solutionare prompta?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra,
Va multumesc frumos,
O zi buna,
Claudiu Demian Cluj-Napoca
Buna ziua,
Sunt absolvent al facultatii de Matematica si Informatica(3 ani) din anul 2011, si angajat pe fuctia de "Programator ajutor(351201 conform COR)" din 2012. Intrebarea mea este urmatoarea: Din cate stiu, pentru programator ajutor nu este neaparata nevoie existenta studiilor superioare, dar avand in vedere ca eu am absolvit o facultate, ce posibilitati as avea sa cer angajatorului sa ma incadreze in munca cu studii superioare? Sau, are posibilitatea angajatorul sa ignore faptul ca eu am studii superioare? Nu sunt in situatia de a fi nemultumit in starea in care ma aflu dar, banuiesc ca e o pierdere de vreme, sa nu fiu incadrat unde se cuvine. Pentru studii superioare, banuiesc ca exista un minim de salarizare, de unde am dedus ca nu sunt incadrat cu studii. Ma lamuriti, va rog, cum sta treaba, care este acel minim pentru studii, daca exista? Eventual o trimitere, unde as putea studia problema.
Va multumesc.
As vrea sa adaug ca proprietatea pe care o detin, in cazul meu, nu este si adresa de domiciliu. Ea a survenit in urma unei mosteniri de la bunici, iar parintii vor sa treaca o a doua proprietate pe numele meu. Proprietatea care este deja pe numele meu, este amplasata in zona D, cu o valoare mult mai mica a terenului si a constructiei, iar a doua proprietate, inca neinregistrata pe numele meu, este in zona B, formata din teren plus casa, unde casa are o valoare tripla comparativ cu constructia din zona D.
Exista posibilitatea ca prima proprietate (din zona D) sa devina cea de doua proprietate? In felul acesta as reduce mult din valoare impozitului, nu?
As avea nevoie de o informatie: cum se calculeaza impozitul perceput pentru cea de-a doua proprietate? Din cate imi amintesc impozitul pentru cei care detin o a doua proprietate se calculeaza in functie de suprafat terenului, plus locuinta, daca exista, si pe langa asta se adauga si un procentaj in functie de suprafata utila, dar as avea nevoie de niste cifre mai specifice. Ma puteti ajuta?
1.Dupa parerea mea,ceea ce nu e foarte indicat sa ascultati, nu exista asa ceva. Amenintari si rusine in familie, nu se poate pedepsi,cel putin nu cred ca exista inregistrari in asa fel incat,orice s-ar auzi din gura ei sa poata demonstra ca ea a inventat povestile.
2.Nici nu e foarte indicat sa-ti dai mama in judecata,chair daca ai fi convinsa ca ai castig de cauza, imagineaza-ti ca vei castiga procesul...tatal tau,despre care spui ca are probleme de sanatate si pentru care iti faci griji, crezi ca-i va fi mai bine singur si asta in caz ca va fi arestata sau pedepsita in vre-un fel(sau se va alege mama ta cu o amenda consistenta)?
3.In concluzie, ar trebui sa folosesti aceeasi arma,sa o faci sa sufere in sensul ca: Iti iubesti sotul, bine,rau,in orice situatie v-ati afla, ati putea creste un nepotel pe care nu-l prezentati mamei :tease: ....nu cred ca va fi tocmai incantata,si se va da pe breazda. :))