avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit a doua proprietate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit a doua proprietate

Buna seara,

As avea nevoie de o informatie: cum se calculeaza impozitul perceput pentru cea de-a doua proprietate? Din cate imi amintesc impozitul pentru cei care detin o a doua proprietate se calculeaza in functie de suprafat terenului, plus locuinta, daca exista, si pe langa asta se adauga si un procentaj in functie de suprafata utila, dar as avea nevoie de niste cifre mai specifice. Ma puteti ajuta?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:35, 25 Aprilie 2011
pentru prima proprietate care este si adresa de domiciliu, veti plati un impozit X, in functie de zona si rangul localitatii.
pentru a doua, veti plati un impozit Y + 65% * Y, dupa aceleasi criterii susmentionate.

mai multe detalii gasiti la art. 252 din codul fiscal.
aveti chiar si exemple de calcul in normele metodologice.
Multumesc pentru raspuns.

As vrea sa adaug ca proprietatea pe care o detin, in cazul meu, nu este si adresa de domiciliu. Ea a survenit in urma unei mosteniri de la bunici, iar parintii vor sa treaca o a doua proprietate pe numele meu. Proprietatea care este deja pe numele meu, este amplasata in zona D, cu o valoare mult mai mica a terenului si a constructiei, iar a doua proprietate, inca neinregistrata pe numele meu, este in zona B, formata din teren plus casa, unde casa are o valoare tripla comparativ cu constructia din zona D.
Exista posibilitatea ca prima proprietate (din zona D) sa devina cea de doua proprietate? In felul acesta as reduce mult din valoare impozitului, nu?
1. proprietatile dobandite prin succesiune legala nu intra sub incidenta majorarii impozitului.
2. impozitul majorat se determina in ordinea in care proprietatile au fost dobandite.

deci daca prima proprietate nu ar fi fost dobandita prin succesiune legala, cladirea mai scumpa ar fi fost considerata a doua cladire, iar majorarea se aplica asupra acesteia din urma, insa asa aveti noroc deoarece nu trebuie sa platiti impozit majorat pentru niciuna din ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cabana silvia99 silvia99 cum se calculeaza impozitul pe o casa/cabana? (vezi toată discuția)
Impozitare locuinte adrianamacsim adrianamacsim Am urmatoarea speta: Detin in proprietatea 4 locuinte, prima am construit-o si este la adresa de domiciliu, urmatoarele 2 le-am mostenit prin succesiune ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe cladiri Haralambie BARBU Haralambie BARBU Stimate Doamne, Stimati Domni, Cu respect, va adresez rugamintea de a-mi comunica punctul dumnevoastra de vedere asupra urmatoarei spete: In baza unor ... (vezi toată discuția)