o persoana care lucreaza in sectorul bugetar si a iesit la pensie la limita de varsta, mai poate lucra in continuare la aceeiasi institutie??
pensia este de 925 lei
VA MULTUMESC
Exista baza legala pentru acordarea unui ajutor banescu unui angajat care sufera de cancer pulmonar in conditiile in care societatea comerciala cu capital integral de stat la care lucreaza acesta nu are contract colectiv de munca???
MULTUMESC FRUMOS
Lucrez la o firma care imi plateste cam la 2 saptamani, ba chiar 3 saptamani, cate un sfert din salariu.Datorita faptului ca pe data de 01 mai 2010 am refuzat sa vin la munca, azi am avut "surpriza" ca din acel sfert de salariu sa mi se opreasca 50 lei pentru refuzul meu.Alti colegi isi primesc integral drepturile salariale si la timp pentru ca sunt fie rude, fie foarte buni prieteni cu patronii. Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati cum pot face plangere la ITM si la Directia Muncii.
Care sunt etapele de parcurs???
MULTUMESC
O societate comerciala cu capital integral de stat poate acorda in anul 2009 fondul de premiere de 1,5% conform contractului colectiv de munca la nivel de ramura???
Mentionez ca societatea nu are contract colectiv de munca propriu (nu este aprobat)
MULTUMESC FRUMOS
Daca in perioada ianuarie - mai 2009 un salariat a fost numai in concediu medical, mai are dreptul la plata concediului de odihna aferent perioadei ianuarie - mai 2009????Mentionez ca la data de 1 iunie 2009 salariatul s-a pensionat pe caz de boala.