avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate avocatnetuser

Activitate avocatnetuser

Ca si plata suplimentara va fi doar taxa mai mare pentru publicare in Monitorul Oficial, taxe calculata in functie de numarul de caractere.
A renuntat cineva la un contract de leasing cu BCR Leasing? Mai exact, as dori sa stiu ce presupune renuntarea la un astfel de contract. Din contract reiese ca eu, SC ca si utilizator nu pot solicita rezilierea,, o poate solicita doar soc de leasing daca nu achit rata timp de 30 zile lucratoare, caz in care trebuie sa achit "contravaloarea autoturisumului", calculata ca diferenta intre valoarea de intrare si suma achitata cu titlu de capital. Deci daca autoturismul are valoare de intrare 9000 euro si eu am achitat 2000, trebuie sa platesc 7000 euro plus maisna inapoi plus alte penalitati de intarziere?????
Alte persoane au avut de achitat ca si penalitati doar diferenta intre valoarea de intrare, si valoarea evaluata a autoturismului la care se adauga si suma platita pana la renuntare. Astfel, daca autoturismul avea valoare de intrare 9000 euro, societatea de leasing a evaluat-o la 5000 si societatea a platit pana la renuntare 2000 euro, mai are de platit 2000 euro.
La ce ar trebui sa ma astept in cazul in care doresc sa renunt? Sa mi se ceara 7000 euro sau 2000?
Va rog, ajutati-ma cu un sfat.


Răspuns la discuția reducerea programului de lucru
Daca se incheie act aditional pentru reducerea timpului de lucru, se reduce proportional salariul, in rest, ce alte efecte are asupra angajatului, ar a angajatorului? In strainatate este posibil, s-a si aadoptat in SUA, Germania, ar in Romania nu am intalnit cazuri (in afara de varianta cu somaj tehnic sau conceiu fara plata pt 1 zi din saptamana).
Răspuns la discuția adresa necunoscuta a debitorului
Din pacate, am o factura expediata prin posta si o comanda trimisa prin e-mail, de un angajat al debitoarei, fara se se faca mentiun edespre debitoare sau sa semneze din partea acesteia. Nu cred ca mi se accepta astfel cererea.
Răspuns la discuția adresa necunoscuta a debitorului
Nu sunt intrunite conditiile pentru a fi caz de inselaciune. Doresc doar sa incasez contravaloarea unor facturi neachitate. Ce e drept, datoria este destul de veche si se va prescrie in toamna , de aceea doresc sa urgentez lucrurile, si sa inregistrez actiunea la instanta, insa nu vreau sa risc ca instanta sa imi repsinga actiunea pe motiv de prematuritate, intrucat nu pot face dovada ca a luat la cunostinta convocarea la conciliere prelabila.
pot face un proces verbal de conciliere in care sa indic faptul ca am incercat convocarea, dar din cauze ce nu tin de mine, nu am semnatura de primire, intrucat paratul nu a fost gasit la adresa declarata ca si sediu.
Buna,

Doresc sa recuperez o creanta e la un debitor. I-am trimis convocare la conciliere, insa plicul s-a returnat, pe motiv ca si-a aschimbat adresa. Pe site-ul ORC figureaza cu adresa de pe plic. Cum procedez mai departe? Pot intenta actiune si sa anexez eventual un certificat constator din care sa reiasa ca sediul e acelasi de pe plic? Cum as putea afla alta adresa?
Multumesc
Răspuns la discuția Declarare adaos
Am gasit si eu un text de lege abrogat. Multumesc
Discuție Declarare adaos
Stie cineva daca trebuie declarat la finante adaosul comercial practicat?
Răspuns la discuția investire BO girat
Dar ce se intampla in cazul in care un astfel de bilet la ordin a mai fost girat? Nu este cazul aici, este doar f dificil sa cintactez societatea cariea am girat BO si sa o rog sa ne- gireze inapoi, ei si-au recuperat datoria de la noi deja. In plus, art 17 din Legea cambiei prevede ca "girantul raspunde de acceptare si de plata", noi am platit datoria catre societatea careia am girat biletul la ordin, iar tragatorul raspunde in fata noastra. In plus, consider ca nu am pierdut calitatea de creditoare a societatii care a emis biletul la ordin, prin gir am transmis drepturile ce decurg din bilet (dreptul de a incasa suma), dar nu consider ca si riscul de neplata (nu este un drept). In C Proc Civ se prevede ca "creditorul" are dreptul sa inroduca cerere de investire, nu se mentioneaza despre "beneficiarul final al BO". Ce parere aveti?
Răspuns la discuția investire BO girat
Mentionez de asemenea ca nici o alta instanta nu a respins o cerer de investire pentru acest motiv.