avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate gabi_man74

Activitate gabi_man74

Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de calculul orelor suplimentare la un sofer. Am citit, am intrebat juristi, contabili, avocati, economisti... toate categoriile de meseriasi din tara asta si nu am reusit sa deslusesc o problema legata de metoda, sau felul in care sa calculez (nu plata ci calcul) orele suplimentare pe care le efectueaza un sofer care pleaca in cursa. Pentru a evita neintelegerea din nou, vreau sa dau un exemplu concret la care sa ma ajutati daca e posibil.
Soferul lucreaza cnf. CM 8 ore/zi, de la 7.00 la 15.00.
Pleaca in cursa la ora 14.00,
El conduce 4 ore pana la destinatie, dupa care asteapta (marfa sau persoanele) pana a doua zi
Cand este pleacat in delegatie, ce se considera ora suplimentara !? statul la volan (care e scris in foaia de parcurs) sau timpul total in care soferul e in delegatie ?
Adica doar cele 3 ore in care a condus peste ora 15.00, sau totalul de ore pana a doua zi la ora 7.00 cand incepe practic programul de lucru, si la fel in continuare pana se intoarce acasa. !?
Va multumesc.
la un microbuz de 16+1 locuri (transformat din marfa in persoane, in romania de o firma autorizata, si omologat), este obligatoriu sa montez centuri de siguranta pe scaunele din spate ? acesta intrucat nu a avut montat pana acum. Microbuzul este din 2003.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati.
In institutia de stat in care lucrez, acum un an s-a constituit o comisie privind achizitia de combustibili (achizitie publica). Din aceasta comisie unul dintre membri, am aflat ca a fost actionar la firma care a castigat licitatia. A savarsit vreo neregula acel membru, sau nu ?
Va multumesc.
va multumesc mult.
Buna ziua,
va rog mult sa ma ajutati cu o problema.
suntem trei frati, tatal nostru, a divortat de mama noastra in urma cu 28 ani, dupa care imediat s-a recasatorit. nu a avut copii cu urmatoarea sotie. In urma cu 5 luni tatal nostru a decedat, (avand cancer la plamani cu metastaza s-a chinuit 2 ani), lasand in urma lui o garsoniera, garsoniera achizitionata in timpul celei de a doua casatorii. Mama noastra vitrega ne-a invitat la notar avand in vedere dezbaterea succesiunea, acolo am aflat ca tatal nostru i-a lasat prin testament tot, ea devenind legatar universal. Prin urmare am marea rugaminte de a ma ajuta cineva sunandu-mi daca noi fratii mai avem vreun drept asupra imobilului, si daca a fost corect intocmit acel testament lasat mamei vitrege, avand in vedere ca tatal nostru a fost bolnav si cineva probabil a profitat de pe urma faptului. Specific ca in urma cu un un an tatal meu m-a indrumat catre un notar unde s-a declare ca imi cedeaza garsoniera, eu am considerat nedrept fata de fratii mei si nu am facut acest lucru.
Răspuns la discuția ore suplimentare
Buna ziua, am si eu rugamintea de a ma ajuta intr-o problema legata de orele suplimentare, ex: la o institutie de stat, un conducator auto pleaca in delegatie la bucuresti, sta trei zile (in aceasta perioada beneficiaza de diurna) la intoarcere pretinde liber, cum se calculeaza liberul pe care il solicita ? mentionez ca cei de la resurse umane m-au informat ca nu se pot plati ore suplimentare. Va multumesc.
Răspuns la discuția Renuntare la apel
fosta sotie a deschis proces de divort, am fost de acord cu vina comuna, dar la scurt timp de la aceea decizie a mea prin care am fost de acord cu divortul au aparut unele situatii care m-au determinat sa cer apelul (copii, partaj...) am primit sentinta de divort prin care casatoria era desfacuta, insa nu era definitivata (sper ca ma exprim bine) ulterior am primit citatie la apelul cerut de catre mine. Intre timp anungand la " o intelegere" cu fosta, am decis sa nu mai merg mai departe cu apelul, si am incercat sa cumpar un apartament cu credit ipotecar, ajungand la notar au constatat ca nu are rost sa intocmim actele deoarece implica prea multe probleme "in comun" partaj, semnarea de catre fosta a contractului de cumparare-vanzare... Prin urmare vreau sa renunt la apel si vreau sa se definitiveze sentinta de divort asa cum a fost stabilita, problema e ca am la dispozitie mai putin de o luna sa finalizez sentinta altfel pierd creditul "obtinut"
Apelul va fi peste 2 zile. intrebarea era daca pot sa urgentez cumva prin declaratii sau ceva de genul acesta ca sentinta sa fie definitivata mai repede.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Renuntare la apel
in curand am prima infatisare la apel
Buna ziua,
In urma sentintei date de catre tribunal in ceea ce priveste divortul meu, am hotarat sa fac apel, asta a fost in urma cu ceva timp. Acum doresc sa retrag apelul din cauza ca nu pot achizitiona o locuinta cu credit ipotecar, iar eu vreau sa se finalizeze hatararea data prin sentinta de divort. Ce trebuie sa fac si cat timp va dura oare pana la finalizare?
Va multumesc mult de tot !
Răspuns la discuția Credit comun
ma scuzati dar am intrebat cum pot sa o determin legal sau care ar fi rezolvarea, ori numai in cadrul procesului de partaj se poate ? nu ma refeream la o bunavointa ci la mijlocul legal, asta din cauza ca procesul de partaj va dura...