avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate DAva

Activitate DAva

Răspuns la discuția Modificari PFA norma de venit
Buna ziua.
Ma aflu in aceeasi situatie ca si d-voastra.

sunt in strainatate si a veni acum in tara, nu este pentru mine o optiune.
Spuneti ca veti depune declaratiile la norma de venit. O veti face d-voastra personal? Adica veniti in tara pentru asta?

Si in alta ordine de idei, pentru a supenda un PFA (am luat in calcul si aceasta varianta), o pot face printr-un delegat?
In cazul reconsiderarii unei activitati ca activitate dependenta, impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, vor fi recalculate si virate, fiind datorate solidar de catre platitorul si beneficiarul de venit. In acest caz se aplica regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii realizate in afara functiei de baza.

Intrebarea mea este: "solidar", inseamna ca "angajatorul meu" (eu fiind PFA), va retine atat cotele mele 10,5; 5,5 si 0,5% de pe factura DAR va plati si el, taxele angajatorilor: 20, 8% CAS, 5,2% CASS s.a.m.d , ca la un CIM obisnuit, PENTRU SUMA FACTURATA?
Adica cum, sa platesc si 31,30% (in conditiile in care eu m-am asigurat, anterior 1 iulie, la o suma destul de mare...ca de, am zis sa pun de-o parte pentru batranete) si 10,5% la venitul meu net lunar? Nu ar vrea totusi sa muncesc pe gratis? Ca sincer, ma intreb ce rost mai are! #-o
grandanat a scris:

Pentru activitatile independente impozitarea se va face la fel ca si pana acum.

Si pt PFA-urile la norma de venit? Cum se face impozitarea?
Eu am aceasta exprimare in formularul de inscriere pe care mi l-au trimis.
Chiar pe ultima pagina, unde incepe cu "declar pe cuvant de onoare".
"evidence of professional experience clearly indicating the starting and finishing dates and the exact nature of the duties carried out."

Stie cineva la ce anume se refera?
Prima data m-am gandit ca e vorba de copie dupa cartea de munca, dar de acolo nu rezulta in nici un caz "the exact nature of the duties carried out.""
Any hints?

Weekend placut!
Hello. Am primit si eu vestea cea buna! Felicitari tuturor candidatilor care asemeni mie au trecut de aceasta faza. Sa speram ca va fi bine si pe mai departe!
Buna,

Testul mi s-a parut nu simplu, ci foarte simplu. Am avut o teama pentru numerical si reasoning skills, si am cam facut un marsh de forta prin prima parte a testului. Ulterior cand am vazut ce simple erau intrebarile, mi-a parut rau ca nu am stat mai mult la partea g-rala.
Buna, m-am inscris si eu la acest concurs.
Il voi sustine pe 21 aprilie, tot la orele 16.