avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate IonelTM

Activitate IonelTM

Buna ziua,
Sotia mea este asistent personal in Timisoara si pot sa va spun ca a fost convocata saptamana trecuta pentru a i se aduce la cunostinta reincadrarea.
Concret, i s-a modificat salariul de la 630 la 756 RON (brut).
Impresia este ca fiecare Primarie aplica legea dupa cum doreste .
Răspuns la discuția Somer inselat de angajator.
Macar sa-i reclame, astfel incat sa nu li se mai intample si altora?
Buna ziua,
Am un amic care este somer.A fost amagit de o firma ca va fi angajat cu forme legale inca din august anul trecut.Lucru care nu s-a mai intamplat.In toata aceasta perioada a beneficiat de ajutor de somaj, iar firma respectiva il platea cu sume de pana la 500 RON sub forma de bonuri de masa. Acum l-au anuntat ca nu mai au nevoie de el si nu i-au mai dat nici banii pt. ultima luna. Ce ar putea sa faca?

Da, am facut-o anul trecut in august.
Adica eventuale despagubiri va trebui sa le platesc eu ?!
Buna ziua,
Tatal meu, decedat in dec. 2007 era inculpat intr-un proces intentat de Directia Vamala, o firma de inchirieri auto din Cehia si o persoana fizica pentru Fond- inselaciunea (art. 215 C.p. ).
Astazi am primit citatii atat eu cat si mama mea, prin care suntem chemati in instanta in calitate de mostenitori.
Avand in vedere ca noi suntem din Timisoara si procesul e la Curtea de apel Brasov , sectia penala, iar mama este persoana cu handicap locomotor de gradul 1, dar si pt. ca d.p.d.v. financiar ne este imposibil sa facem deplasarea, va rugam sa ne ajutati cu sfaturi.

P.S.
Noi stiam ca ce este penal nu se mosteneste...
themis a scris:

Ãstea nu-s noutăţi. Nu aţi făcut decît să constataţi poziţiile părţilor. Nu aţi stabilit nimic.

La al cui avocat aţi fost? Al dumneavoastră sau al lor? ªi ce se vrea a fi actul încheiat? Acesta e tot conţinutul lui? Atunci aţi pierdut şi timpul, şi banii plătiţi avocatului, fără niciun folos.

Mă iertaţi că sunt atît de direct.

"Am plecat de la Notar cu o Incheire de certificare unde se mentioneaza " Contractul de vanzare- cumparare in forma autentica nu a putut fi incheiat deoarece promitentii cumparatori..... nu au avut suma de bani reprezentand restul de plata."
Pana aici treca-mearga, insa la insistentele cumparatorilor a mai trecut dragul de notar si o fraza prin care partile i-si dau acordul unanim de vointa sa se intalneasca pt. a renegocia data la care sa se perfecteze contractul de v-c,
"intrucat in promisiune de vanzare-cumparare nu exista stipulata in mod expres o data calendaristica pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica"

Daca nu ma prezentam astazi, obtineau (promitentii cumparatori) un proces verbal din care ar fi reiesit ca am refuzat sa renegociez.
Am noutati.
Am fost astazi la un avocat impreuna cu promitentii cumparatori. Rezultatul este un proces verbal semnat de parti unde se specifica:
" Promitentii vanzatori arata ca data la care urmeaza a se incheia contractul de v-c in forma autentica din punctul lor de vedere este 31.03.2009, pentru faptul ca si-au indeplinit obligatiile contractuale asumate.
Promitentii cumparatori arata ca, din punctul lor de vedere, nu s-a ajuns la o intelegere de comun acord cu privire la un termen, considerand ca termenul de 30 de zile pentru incheierea contractului este pre scurt. Aceasta deoarece la data de 16 iulie 2008, promitentii vanzatori cunosteau ca diferenta de bani avea sa fie achitata din vanzarea celor doua apartamente pe care le au in vanzare in localitatea Timisoara."
themis a scris:

Încheiaţi un act adiţional, cu termen şi pact comisoriu, cum vă spuneam mai sus. ªi în acest caz veţi ajunge în instanţă dacă promitentul cumpărător nu îşi îndeplineşte obligaţia, dar nu pentru ca instanţa să desfiinţeze contractul, ci doar pentru ca să constate că a operat rezoluţiunea convenţională în temeiul pactului comisoriu. Judecătorul nu va putea să dea termen pîrîtului.

Si daca pur si simplu nu mai fac nimic ? Cat timp ma poate tine asa ?
Si daca le accept termenul de un an si tot nu platesc diferenta ? ( ceea ce nu e exclus avand in vedere criza ).
Tot in instanta va trebui sa ajung ?