avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somer inselat de angajator.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somer inselat de angajator.

Buna ziua,
Am un amic care este somer.A fost amagit de o firma ca va fi angajat cu forme legale inca din august anul trecut.Lucru care nu s-a mai intamplat.In toata aceasta perioada a beneficiat de ajutor de somaj, iar firma respectiva il platea cu sume de pana la 500 RON sub forma de bonuri de masa. Acum l-au anuntat ca nu mai au nevoie de el si nu i-au mai dat nici banii pt. ultima luna. Ce ar putea sa faca?

Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 11:00, 20 Ianuarie 2010
Daca intelegerile au fost doar verbale, nu poate face nimic.In plus pe toata perioda a beneficiat de somaj.
Macar sa-i reclame, astfel incat sa nu li se mai intample si altora?
Avand in vedere ca pe toata aceasta perioada cat a lucrat la acea firma amicul dumneavoastra nu cred ca a avut CIM, daca face reclamatie, automat va fi sesizata si agentia de somaj si chiar daca a fost platit lunar cu mai putin de 500 de lei, s-ar putea sa aiba probleme cu acestia (sa i se ceara restituirea somajului) daca ITM-ul in urma sesizarii va cere intocmirea CIM pentru aceasta perioada si plata drepturilor salariale in consecinta (deoarece salariul minim este de 600 ron si veniturile realizate sunt de 500 ron net deci peste indicatorul social si peste valoarea acestui salariu minim).
Astea sunt riscurile atunci cand se accepta munca la negru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie robertdamoc robertdamoc Dupa legea muncii am inteles ca nu se poate. Dupa ce am cotizat timp de 6 ani de zile (plecand cu un salar peste 3.000 de RON) si apoi am fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Actul aditional de micsorare de salar ioanaste ioanaste am primit un act aditional prin care conveneam cu firma la care lucrez sa-mi micsoreze salariul de pe cartea de munca. azi am discutat cu juristul,motivul ... (vezi toată discuția)
Daca intru in somaj mai primesc stimulentul de 500 de ron ? larisa_pp larisa_pp Buna ziua, Anul trecut m-am angajat la o firma pe periodata determinata pana pe 30.09.2013, urmand dupa aceasta data sa-mi reinnoiasca contractul pe ... (vezi toată discuția)