avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate aura calin

Activitate aura calin

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar peaj-urile (taxa de trecere peste pod) se pot achita după trecere, rovineta nu.
Buna ziua,
am nevoie de ajutor legat de aplicarea in cazul pers. juridice/ op. economici a prev. HG 1037/2010.
Conform Anexei 1B - ce cuprinde produsele ce trebuie luate in considerare - sunt interesata atat din p.d.v. al op . ec. consumator, dar si al op. ec. distribuitor.
Mai exact - o parte din produsele mentioate in Anexa 1B le folosesc eu in desfasurarea activ., iar o alta parte din acestea le comercializez( de ex. jucarii, echipamente sportive si de agrement, etc.)
Sunt masuri diferite - ce se impun a fi aplicate - pt cele doua situatil mentionate.

Multumesc!

O zi buna.
Răspuns la discuția Garantie de participare
in niciun caz, deoarece perioada de valabilitate a garantiei de participare trebuie sa fie cel putin egala cu perioada minima minima de valabiltate a ofertei ( art. 85 lit.b din HG 925/2006), astfel cum a fost impusa de autoritatea contractanta in fisa de data a achizitiei. Faptul ca SGB -de participare a fost constituita pt o perioada mai mare decat ce s-a solicitat nu poate constitui un motiv de descalificare.

o zi buna
va multumesc pt raspunsul dvs. prompt.
seara buna.
Buna seara,
Apelez la ajutorul dvs.pentru urmatoarea speta: poate aduce vreo atingere legislatiei pe achizitii publice cesiunea drepturilor de executie a unor lucrari de reabilitare la un drum de acces - de catre o Primarie catre o societate.
Precizez ca:
- toate costurile generate vor fi suportate exclusiv de societatea in cauza, deoarece aceasta societea se va folosi si ea de acest drum pt a ajunge la un punct de lucru al sau;
- drumul ce urmeaza sa fie reabilitat, la acest moment are categoria de folosinta „drum agricol” si este inscris in domeniul privat al comunei;
- in acest sens - intre primaria si aceasta societate se poate incheia un contract de comodat, valabil pe durata executarii lucrarilor de reabilitarea a drumului;

Va multumesc anticipat!

O seara buna.
Multumesc pentru sprijinul acordat!
O seara placuta.
AC
Buna ziua,

@ conform prev. art. 3 (pct. 13) din Legea 85/2006,"creditorii chirografari sunt creditorii care nu au costituite garantii fata de patromoniul debitorului...."

Pornind de la aceasta prevedere am mai multe intrebari.

In speta, fiind in cauza o societate (S.A. )- care are in derulare un contract de furnizare/livrare (succesiv) produse cu o societate fata de care s-a deschis procedura de insolventa.
Soc. in cauza fiind beneficiara unei scrisori de garantie bancara de buna executie, emisa de o banca de rangul I, ordonator fiind firma in insolventa.

1) Pot asimila aceasta scrisoare cu garantia cu garantia fata de patrimoniul debitorului - invocata in prev. art. 3 (pct 13) din Legea 85/2006, astfel incat sa nu fiu considerat creditor chirografar?

2) La acest moment firma in insolventa nu are nicio creanta fata de furnizor, dar avand in vedere obligativitatea impusa de lege, respectiv de a mentine contractul in derulare si faptul ca am aceasta scrisoare costituita pt contract -daca in aceasta perioada vor aparea creante nascute dupa data deschiderii procedurii, pot cere – fara nicio ingradire din partea adm. judiciar, executarea scrisorii pt aceste creante.

Un alt aspect imi este neclar, respectiv din prev. art 20, alin 1, lit. f , reiese ca una dintre atributiile adm. jud. este “ conducerea integrala, respectiv in parte, a activitatii debitorului..”

1)Sa inteleg ca de la momenutl cand jud. sindic desemneaza prin sentinta de deschidere a procedurii adm. jud., acesta gestioneaza orice aspect legat de activitatea firmei in insoventa?
Mai exact - adm. jud. este interfata pentru tot ce tine de averea debitorului, cu mar fi cesiunea contractelor in derulare?

2)Poate un director al unei firme in insolventa sa-mi solicite sa cesionez creantele ce se vor naste (plata facturilor) ca urmarea mentinerii in derulare unui contract , in care el este prestator de servicii sau avand in vedere art. mai sus invocat acest lucru poate sa- faca doar adm. jud.?


Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.

O zi buna.

multumesc!

seara buna

AC
Buna seara,

S-a modificat - in ultima perioada - legislatia prin care se interzice intrarea persoanelor insotite de caini, pisici sau alte animale de companie in magazine, in special in cele in care sunt comercializate si produse alimentare;

As dori sa stiu legislatia - unde sunt reglementate aceste aspecte.

Multumesc anticipat

O seara buna.

CA
in luna noiembrie 2010 se va sustine urmatorul examen
as dori si eu grilele pt. 2009 si 2010 aferente examenului pt. practicieni in insolventa- ma poate ajuta cineva?

adresa mea este amustiata@yahoo.com

multumesc anticipat!