avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate mirelast

Activitate mirelast

La stocul de marfa valoarea stocului total sau fiecare sortiment in parte ( bluze , pantaloni, etc)
Si atunci cum evidentiez in cazul unui control banii pe care i-am avut de dimineata in casa pentru a putea da restul?Iar la registrul de inventar eu il am pe cel cu 6 coloane avizat de finante si am vazut pe net ca ar trebui sa il complectez pe cel cu 10 coloane. cei de la finante nu mi-au spus nimic in momentul in care am fost la ei sa il vizez si nici cei de unde l-am achizitionat. Care ar trebui sa il am si ce se intampla in cazul in care il am pe cel gresit?
Buna ziua
V-as ruga daca puteti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
In sept 2011 am infiintat o II cu activitate comert cu haine second hand.
Tin registrul jurnal de incasari si plati, registrul de gestiune zilnic in format excel, note de receptie in format excel si mi s-a spus de catre cineva ca ar trebui sa tin si registrul de casa pentru a evidentia banii care ii aduc cu mine dimineata pentru a putea da rest la primii clienti. Imi puteti spune daca trebuie sa fac acest lucru sau nu. Si cum sa complectez registrul de inventar? Trebuie trecut in el si marfa care o am la sfarsitul anului in stoc pe fiecare sortiment in parte sau numai obiectele de inventar achizitionate?
Si daca sunt cu sistem real la finante cand trebuie sa depun declaratia 200 si cand 220?
Va multumesc pentru ajutor
Discuție infiintare ii
Buna ziua

Doresc sa imi deschid un magazin cu haine second hand dar si noi ca si II. Ca si domeniu de activitate trebuie sa am 2 CAEN-uri (pt cele second si pt cele noi)?
Sediul secial va fi in apartamentul propiu dar punctul de lucru este un spatiu comercial inchiriat de la o persoana fizica. Imi puteti spune ce autorizatii am nevoie (gen mediu, sanepid etc. daca sunt astea) pentru a putea deschide magazinul si pt a nu avea probleme cu legea?
Ca si magazin de haine Ii trebuie ca si platitor de TVA sau nu?
Va multumesc
Si as putea castiga?
Si daca m-i se desface contractul de munca chiar si pe aceste motive invocate de sefa mea ce pot face? Care ar fi urmatorii pasi pe care ar trebu sa ii fac? In data de 05-,09,2011 eu ar trebui sa merg la servici. Daca nu am raspuns din partea firmei despre o eventuala concediere dar sefa mea nu ma lasa sa intru in firma ce sa fac?
Va multumesc
Buna ziua

In data de 05 sept 2011 ar trebui sa ma intorc la servici din CIC. Am fost si am depus instiintare de reluare a serviciului la care sefa mea mi-a spus ca nu este deacord cu reintoarcerea mea deoarece au gasit ceva greseli facute de mine (dar care nu au afectat firma financiar) si ca va face material celor din centrala sa imi desfaca contractul de muncaiar dupa daca doresc sa ii dau in judecata pot face( acest lucru a fost precizat chiar de dansa). Vreau sa stiu daca este indreptatita sa imi desfaca contractul de munca pt aceste lucruri si ce ar trebui eu sa fac. Va multumesc. Daca se poate sa imi dati un raspuns cat mai repede v-as fi racunoscatoare.
persoana in varsta de 75 de ani cu sotia decedata locuieste la tara cu amputatie picior stang 1/3 coapsa. Are doua fiice casatorite angajate la oras, la tara in imposibilitate de fi intretinut. Una dintre fiice ii face flotant pe periodada de un an pt al ingriji fara a renunta la servici. Rog a-mi da un sfat cum pot obtine ajuotrul de handicap si drepturile pe care le are persoana respectiva, si daca este obligatorie mutatia definitiva la adresa fiicei.

As dori sa stiu daca sa micsorat alocatia pentru copii in varsta de pana la 2 ani pentru mamele care primesc indemnizatie de crestere a copilului in cuantum de 85%din veniturile realizate in ultimele 12 luni.

Va multumesc
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
daca sunt in concediu medical de ingrijire a copilului bolnav sau de risc maternal acele zile de conediu se iau in calcul la indemnizatia de crestere a copilului?
Ma poate afecta concediile medicale la calculul indemnizatiei? As putea lua mai putini bani in CIC daca stau in CM, pentru ca din cate am inteles eu din discutiile anterioare calculul se face la veniturile impozabile iar cand esti in concediu medical eu stiu ca nu se retine impozit. Ma poate lamuri cineva si pe mine?