avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... caz obtinere ajutor pensie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

caz obtinere ajutor pensie handicap

persoana in varsta de 75 de ani cu sotia decedata locuieste la tara cu amputatie picior stang 1/3 coapsa. Are doua fiice casatorite angajate la oras, la tara in imposibilitate de fi intretinut. Una dintre fiice ii face flotant pe periodada de un an pt al ingriji fara a renunta la servici. Rog a-mi da un sfat cum pot obtine ajuotrul de handicap si drepturile pe care le are persoana respectiva, si daca este obligatorie mutatia definitiva la adresa fiicei.

Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 10:45, 21 Aprilie 2010
Pentru a obtine statul de persoana handicapata trebuie incadrat intr-un grad de invaliditate si apoi sa faca demersurile necesare daca este gr.I pentru a fi ingrijit de alta persoana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie grad handicap Monica Boeru Monica Boeru Bună ziua. Va rog sa mă ajutați cu redactarea unei contestații în vederea încadrării în grad de handicap pe care trebuie sa o depun la ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap. koti48 koti48 Buna ziua.Anul trecut in decembrie mi-a fost amputate toate degetele de la piciorul drept.Am fost incadrat la categoria 3 de invaliditate.Mentionez ca sufar de ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate 400 ron BOGDAN79bn BOGDAN79bn buna ziua ma intereseaza si pe mine daca pot sa imi fac PENSIUA DE INVALIDITATE DE 400 DE RON daca sunt inregistrat la registrul comertului cu o ACTIVITATE ... (vezi toată discuția)