Buna ziua. In urma cu doua saptamini am suferit o operatie de orto protezare sold. As dori sa stiu daca ma incadrez in ceva grad de handicap si cetrebuie sa fac in continuare. Mentionez faptul ca aceasta operatie am platit-o personal (1400 ron) CAS nedecontind nimic. Va multumesc anticipat.
Buna ziua! Sunt angajat al ministerului sanatatii de 17 ani si am beneficiat de concediul legal de odihna (cu spor vechime,spor de conditii spital boli infectioase,spor fidelitate) 35 zile. De anul acesta sindicatul (care sincer nu a facut nimic pentru unitatea noastra si nici pt. mine personal) a adus un model de contract colectiv de munca din care reiese ca esti obligat sa cotizezi cu 1 la suta din salar ca membru sindicat si cu 0.6 la suta ca nemembru. Stiind ce mirsavi se fac in sindicate(fost lider de sindicat pe unitate timp de 4 ani si inlaturat datorita intrebarilor puse tot timpul in acele sedinte de sindicat la care se merge si erau tabele cu diferite persoane care nu apareau dar erau trecute la enumeratie )nu am aderat la nici o cotizatie si cu stupoare acum dupa sase luni trecute din an aflu ca mi-sa redus concediul. Mentionez faptul ca pina acum am avut depuse in fiecare luna cerere de concediu (doua zile pe luna datorita unui handicap pe care il am de 8 ani,fractura de col femural cu implant de brose) in care apareau total zile concediu 35 de zile dar de luna aceasta mi-sa spus ca am doar 22 pe an. Ce ma sfatuiti sa fac? Daca este nevoie pot sa va dau si alte detali. Va multumesc frumos Marius Tarisnyas
Buna seara! Am avut un mic accident auto in urma caruia binevoitorul agent de circulatie mi-a suspendat carnetul pe o perioada de 60 de zile. Pe scurt am sa va prezint cum s-a intimplat accidentul. La iesirea de pe aleea imobilului de domiciliu , iesire cu virare obligatoriu la dreapta, strada cu sens unic dupa o asigurare si o incadrare in aliniamentul rularii in circa 80 la suta pe o strada cu sens unic un alt participant la trafic se pune in miscare cu spatele din parcarea de pe partea dreapta a strazi si intra in partea din fata a autoturismului personal. Dupa cum am mai amintit domnul agent sustine ca sunt de vina deoarece nu m-am asigurat mai temeinic , dar domnul care a inceput manevra de mers inapoi nu se face vinovat?
Va rog frumos sa imi spuneti care sunt modalitatile de reziliere a contractului de telefonie Romtelecom.Contractul a fost incheiat pe numele tatalui dar in urma decesului mamei am facut sucesiunea pe casa si am devenit unicul proprietar de drept al imobilului iar cei de la romtelecom nu vor sa rezilieze contractul de la aceea adresa. Ce acte sa mai fac?