avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat Handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat Handicap

Buna ziua. In urma cu doua saptamini am suferit o operatie de orto protezare sold. As dori sa stiu daca ma incadrez in ceva grad de handicap si cetrebuie sa fac in continuare. Mentionez faptul ca aceasta operatie am platit-o personal (1400 ron) CAS nedecontind nimic. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 18:18, 14 Martie 2013
In primul rand este necesar sa va prezentati la sediul Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului si sa depuneti o cerere in vederea evaluarii dvs.,de catre serviciul de evaluare complexa adulti,putandu-le solicita lista cu documentele necesare pentru depunerea dosarului in vederea efectuarii acestei evaluarii din punct de vedere medico-psiho-social.
Pasul urmator,dupa ce ati depus dosarul cu documentele necesare,este evaluarea dvs,urmand apoi ca specialistii serv.evaluare complexa,sa inainteze dosarul dvs. cu o anumita propunere Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap,organ abilitat sa decida gradul si tipul de handicap si care va elibera un certificat de incadrare in grad de handicap,in conformitate cu criteriile medico-psiho-sociale pe care le indepliniti.
Va precizez ca evaluarea dvs.nu va costa nimic,specialistii institutiei amintite avand obligatia legala sa procedeze la aceasta evaluare,daca le solicitati acest lucru.
Va doresc succes!
Laura Vilsan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ingrijire mama care nu se mai deplaseaza gresoi gresoi as vrea sa stiu daca si ce pot face sa primesc un ajutor sau ceva ,ne-mai putand lucra avand pe mama mea de 75 de ani la pat suferind de multe,multe boli si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)
Daca am un singur rinichi pot beneficia de indemnizatie de handicap? cristiciobanu cristiciobanu Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa-mi fac dosar pt indemnizatia de handicapat daca am un singur rinichi. Rinichiul mi-a fost scos in urma unei tumori care ... (vezi toată discuția)