Buna ziua.
As dori sa stiu daca un contract de prestari servicii incheiat intre o primarie si o societate comerciala al carui actionar este consiliul local se aproba prin hotarare a consiliului local respectiv. In cazul in care contractul se aproba prin hotarare a consiliului local, care ar fi temeiul legal?
Multumesc!
Buna ziua
As dori sa stiu daca unei persoane angajata pe un post contractual intr-o institutie publica i se pot atribui si alte sarcini de serviciu diferite fata de postul ocupat, intr-un alt compartiment, dar conform studiilor absolvite.
Va multumesc.
Buna ziua.
As dori lamuriri in legatura cu cheltuielile privind achizitionarea mobilierului scolar, respectiv banci si scaune pentru sala de clasa.
Aceste cheltuieli se includ la finantarea de baza, respectiv art.104 alin.2 lit d din Legea nr.1/2011 si se asigura din bugetul de stat sau se includ la finantrea complementara si se asigura din bugetul local, respectiv art.105 alin.2 lit l din Legea nr. 1/2011.
Multumesc.
Buna ziua.
As dori sa stiu daca se mai pot scoate la vanzare pasunile aflate in proprietatea privata a orasului avand in vedere prevederile OUG nr.34/2013, privind organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente si pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr.18/1991, precum si prevederile HG nr.1064/2013.
Va multumesc.
Buna ziua.
As dori sa stiu care este numarul minim de actionari care trebuie sa existe pentru ca o societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar al consiliului local sa functioneze legal. In prezent societatea functioneaza cu 5 actionari: actionarul majoritar-consiliul local si 4 actionari persoane fizice.
Va multumesc.
Buna ziua.
As dori o lamurire in legatura cu mandatul administratorului unic de la o societate comerciala la care consiliul local al orasului este actionar majoritar.
In primul rand ce fel de contract se incheie? De mandat conform OUG nr. 79/2008, de managament sau de administratie conform Legii nr.31/1990.
In al doilea rand cum se prelungeste contractul. administratorului . AGA poate prelungi prin act aditional contractul administratorului care expira sau se incheie un nou contract.
Mai este nevoie de hotararea consiliului local care sa mandateze reprezentantul consiliului local in AGA in vederea prelungirii mandatului administratorului?
Mentionez ca in actul constitutiv al societatii se prevede ca administratorul este numit de AGA, mandatul administratorului este de 4 ani cu posibilitatea prelungirii.
Va multumesc.
Buna ziua.
V-as ruga o lamurire in legatura cu intabularea unui teren arabil.
Mai exact, mama a cumparat in baza unei ,,conventii'' un teren arabil de la un verisor. Terenul figura inscris conform Titlului de proprietate, pe mama verisorului, care era decedata la momentul vanzarii terenului. S-a intocmit certificat de mostenitor, iar terenul a trecut in proprietatea verisorului. In prezent vanzatorul a decedat.
Cum se poate face intabularea terenului pe mama, daca mostenitorii verisorului nu doresc sa-si faca succesiunea asupra bunurilor mobile si imobile?
Va multumesc.
Buna seara.
As vrea sa va rog sa ma lamuriti intr-o speta.
In baza Legii nr.10/2001 prin intermediul executorului judecatoresc s-a depus o notificare prin care s-a solicitat restituirea in natura a unui teren sau acordarea de depagubiri banesti de catre un cetatean roman domiciliat in S.U.A printr-un imputernicit prin procura speciala- cetatean roman domiciliat in Romania.
Se poate emite dispozitie a primarului pentru acordarea de despagubiri in conditiile legii speciale pentru proprietarul care a depus notificarea, cetatean roman cu domiciliul in S.U.A.in conditiile in care acesta a decedat. Terenul nu poate fi restituit in natura deoarece este ocupat de constructii.
Mentionez ca am auzit intamplator faptul ca proprietarul a decedat, nimeni nu ne-a anuntat oficial si nu a depus nici un act in acest sens. Proprietarul ( decedat) are mostenitori doi copii cu domiciliul in SUA.
Am incheiat un contract de concesiune cu Primaria din orasul in care locuiesc, prin care am concesionat un teren. As vrea sa va rog sa aveti amabalitatea de a ma sprijini in aflarea raspunsului corect : pot cesiona contractul de concesiune in favoarea unei terte persoane, deoarece nu mai doresc sa construiesc nimic pe terenul concesionat. Cunosc faptul ca subconcesionarea este interzisa. Dar cesiunea este legala? care este temeiul legal.
Va multumesc.