avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate gabryelalion

Activitate gabryelalion

Buna ziua!
Fiul meu a depus documentele necesare la BCPI Petrosani in privinta inscrierii in CF a unui teren in folosinta cu titlu gratuit , primit pe legea 15/2003 de la primaria Petrila, A primit incheiere de respingere.Nu intelegem de ce aceasta respingere?Odata ce legea 15/2003 prevede atribuire de teren confort art 1,alin (1)
Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani a unei suprafete de teren, din terenurile aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.
De la oficiul de cadastru au spus ca trebuie sa fie din domeniul public.Primaria spune ca legea 15/2003 prevede cele mentionate mai sus.
De ce BCPI Petrosani au spus ca trebuie notare si nu inscriere provizorie sau intabulare in cartea funciara?Notarea au respins-o invocand art 866 cod civil.Ei spun ca acest lucru se intampla de la intrarea noului cod civil.
Cine ma poate ajuta?#-o#-o#-o
Multumesc!
Discuție Ajutor deces
Buna seara! Mama mea pensionar a decedat in 21 noiembrie,iar pe 26 noiembrie am depus actele pt ajutorul de deces.De la Casa de pensii locala Petrosani mi-au spus ca voi primi ajutorul intre 23-28 decembrie si mi-au dat un bon de intrare cu nr.16946. De ce atat de tarziu cand in legea 263/2010 la art.129 spune ca se acorda in termen de 24 de ore de la data depunerii documentelor? Astept un raspuns! Multumesc!
Cum procedam pt succesiune?
Tatal meu a decedat in 1997 avand titlu pt teren agricol pe numele sau precum si un titlu comun cu unchiul meu decedat si el.sotia unchiului a vandut pamantul si a dat si titlul comun celui care i l-a vandut.nu s-a facut succesiunea pt terenul agricol pe mama.
In 21 noiembrie 2013 a decedat si mama ,avand in proprietate o garsoniera pe numele dansei cumparata in 2001 dupa decesul tatalui.Noi 3 frati dorim acum sa facem succesiunea dupa locuinta mamei,nu si dupa terenul agricol.Suntem obligati cumva sa facem si dupa terenul agricol dupa tatal?nu am dori sa facem acum,financiar nu putem acum.
va multumesc!astept raspunsul dvs!
buna ziua,
Sotul meu a avut activitate independenta cu contract de colaborare cu o firma jumatate de norma fiind si salariat pe jumatate de an 2008 si anul 2009, platind impozit pe norma de venit la finante.in aprilie am depus cele necesare la casa de sanatate judeteana in urma unei instiintari.in 7 iunie a venit de la anaf o somatie si un titlu executoriu cu suma de 250 lei.azi a fost sa plateasca suma iar la anaf petrosani i-au spus ca mai are si penalitati tot 250 lei.bineinteles ca nu a mai platit.
cei de facut?am inteles ca se poate face cerere la casa de anulare a penalitatilor.
cine ma poate lamuri care sunt pasii de urmat?
va multumesc!
Răspuns la discuția pensie invaliditate
buna seara,
am gasit pe siteul casei de pensii a jud.suceava un raspuns dat de la casa de pensii unei persoane ca se considera si masterul stagiu.baiatul meu luna viitoare termina masterul si da
dizertatia.atunci voi duce documentul necesar de absolvent de master la casa de pensii si va avea un stagiu de 4 ani si ceva cu masterul .lui pt varsta fiindu-i necesar 3 ani.
Răspuns la discuția pensie invaliditate
Buna dimineata!
Mai am cateva intrebari: cei doi ani de master sunt considerati stagiu de cotizare? daca baiatului mei i s-a luat facultatea 2 ani ,8 luni si 29 de zile neavand cei 3 ani de stagiu obligatorii pt varsta sa puteam platii diferenta de aproape 3 luni pt a ajunge la stagiul de 3 ani? daca da i se v-a acorda stagiul potential conf.art.76 din legea 37/2013,iar punctajul lunar sa fie 0,70 pentru gradul I de invaliditate conform art.98 alin(1)lit a?
multumesc!
Răspuns la discuția pensie invaliditate
Multumesc!
Pe decizia de pensie venita de la casa de pensii apare stagiul total de cotizare realizat 2 ani,8 luni si 29 de zile.
Prietena mea are fata cu sindrom down si au pus-o sa plateasca cei 130 lei stagiu pt 13 zile si i-au facut 566 lei pensie.are stagiu 13 zile. eu nu inteleg de ce unul asa ,iar altul altfel?!
Fiul meu in varsta de 24 de ani are handicap grav,iar pe 23 mai 2013 am fost la comisia de expertiza a capacitatii de munca si a primit gradul I de invaliditate.Conform deciziei CCR 680/2012 accesul la pensia de invaliditate nu mai este conditionat de stagiul de cotizare realizat.El are facultate facuta la zi dar nici o zi de munca.Facultate fiindu-i considerata stagiu de cotizare.
Am depus dosarul la casa de pensii si astazi a venit decizia in care scrie ca are o pensie de 16 lei.Cum se poate asa ceva?
Am sunat la casa de pensie si o functionara mi-a spus ca asa primeste si ca i se va da 350 lei pensie sociala+cei 16 lei
cum este posibil ca cineva cu sindrom down sa-i faca pensie de invaliditate 566 lei care a platit 130 lei contributii pt.13 zile,dar fiului meu cu distrofie musculara progresiva forma duchenne (care este destul de rau ca sta numai la orizontala nemaiputand sta nici in sezut in scaunul cu rotile din decembrie anul trecut) de 16 lei?
nu i-a acordat stagiu potential! de ce,daca la comisie a primit gradul I?
Astept cu nerabdare raspunsul specialistilor! multumesc!
Răspuns la discuția salariul de la 1 februarie 2013
In prezent am 812 ron brutul .in acesta am inteles ca este introdus si sporul de vechime.nu stiu ca atunci la 700 ron cu 25% spor de vechime trebuia un salariu de 875 ron.de cand a taiat guv boc salariile si cu legea salarizarii tampite tot a lui boc a bulversat tot . am pierdut mult la salariu nu numai 25% cat a taiat.
Ce salariu va avea incepind cu data de 01.02.2013 un asistent personal al persoanei cu handicap?
cu reintregirea am de la 1 decembrie 2012,812 ron brut.odata cu crestera salariului minim eu mai primesc bani in plus la salariu?
va specific ca am maxim spor de vechime.