avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Activitate nrobert13

Activitate nrobert13

Buna ziua,

m-ar interesa ce modalitati exista pentru formularea unor eventuale opozitii la inregistrarea unui CF la OCPI, in contextul in care, vecinul a primit o sentinta judecatoreasca pentru anularea documentului CF pe motiv de suprapunere cu un alt vecin. Acest vecin cand si-a intabulat terenul, si extins proprietatea si peste terenul meu, in urma careia eu n-am mai putut sa intabulez toata suprafata. Acum, daca el trebuie sa-si re-intabuleze terenul ( in urma anularii CF-ului existent ), as dori sa ma asigur ca se face in concordanta cu documentele de dezmembrare.
Ce modalitati exista de a afla ( sau a fi notificat ) momentul in care acest vecin efectueaza re-intabularea.

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Anulare documentatie cadastrala
sa inteleg, ca teoretic as putea sa merg cu expertiza respectiva la OCPI si sa cer verificarea, respectiv corectarea in cazul in care nu este corect, corectitudinii documentului cadastral.
Răspuns la discuția Anulare documentatie cadastrala
Am inteles, va multumesc pentru clarificarile detaliate. Daca OCPI verifica, atunci cum e posibil sa se integistreze cadastrale care depasesc limitele proprietatilor conform documentelor de achizitie? Ar trebui sa dau in judecata si OCPI atunci, ca e o eroare si din partea lor. Sau gresesc?
Răspuns la discuția Anulare documentatie cadastrala
Am inteles. Sincer sa fiu, nu prea inteleg cum functioneaza ocpi, oricine poate da depuna orice cadastral, si pe urma cei afectati trebuie sa se judece, procese care dureaza ani lungi de zile…., e normal?
Răspuns la discuția Anulare documentatie cadastrala
in cadrul expertizei, a isit la iveala, ca respectivul vecin a depasit granita si cu alt vecin, dar aceasta cerere nu a fost cuprinsa in proces, si in consecinsa nici in hotarare. Exista ceva cai de a obliga vecinul sa respecte linia de hotar si cu celalat vecin? daca de exemplu se impun noi masuratori de catre OCPI, presupun ca se fac cu acordul tuturor partilor implicate, sau daca nu, ce cai de atac exista.
Răspuns la discuția Anulare documentatie cadastrala
multumesc pentru clarificare. instanta a mai hotarat stabilirea liniei de hotar conform raportului de expertiza, care face parte integranta din hotarare, efectuat in cadrul procesului. Asta inseamna ca noul document cadastral se poate intocmi fara alte masuratori, sau este totusi necesara chemarea unui topograf pentru intocmirea noului document cadastral?
Buna, instanta a dispus anularea documentatiei casastrale intr-un proces de granituire. M-ar interesa daca anularea respectiva este efectuata de catre instanta, sau partile implicate? Presupun ca anularea se intampla doar dupa trecerea termenului de apel, de 30 de zile, sau gresesc?
E cam trist cand si oamenii care ar trebui sa faca dreptate, cauta portite. Pe de alta parte, faptul ca legiuitorii habar n-au sa faca legi, nu ma mai mira deloc. Cum e posibil sa faci o lege fara sanctiuni? ce rost mar are legea?
In conformitate cu art 396 amânarea pronuntatii poate fi 15 zile, iar totalul amânărilor nu poate depasi 15 zile, din cate am inteles eu. Este NORMAL /LEGAL sa fie 2 amânări de 14 zile? Este vorba despre un proces de granituire foarte clar!
In cazul in care nu este legal, ce cai de sesizare am la dispozitie?
Multumesc
Va multumesc, ma preprezint singur.