sa inteleg ca este prioritara fata de plata creantelor garantate sau salariale? sau prioritatea o stabileste planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar?
Daca corelam prevederile OIG 195/2005 art. 10 cou prevederile Legii 85/2014 art. 161 considerati ca se incadreaza la aceste cheltuieli de mediu se incadreaza la prevederile alin. 1)?
de acord . nu sint create in perioada insolventei. Cheltuielile de ecologizare vor apare dupa lichidarea activelor . Cind anume se platesc? dupa sau inaintea creantelor salariale?
prevederle legii 85/2014 art. 161 stabileste o ordine de plata a creantelor.
Cheltuiellei de mediu si ecologizare, ce urmeaza a fi efectuate dupa lichidarea unor active la ce categorie de creante se inscrie si ce prioritate la plata au in comparatie cu celelalte tipuri de creante?
8. există hotărâri definitive potrivnice, date de instanţe de acelaşi grad sau degrade diferite, care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri
Nu stiu cum sa interpretez acest alineat al articolululi 503 alin 8 al noului cod de procedura civila.
Nu stiu cum se poate interpreta " hotariri definitive potrivnice"
nu stiu si nu inteleg cum se interpreteaza formularea " incalca autotitataea de lucru judecat a primei hotariri"
mi- as dori ca cineva priceput si inteligent sa-mi explice , aceste exprimari . daca este posibil ca la " baba chioara"
va multumesc anticipat celor care vor avea rabadare si imi vor raspunde
multumesc de raspuns.
coroborind CCMUN 2007-2010 art. 42 (3) care specifica ".... fondul de stimulare din profit..." cu enuntul articolului la care am facut referire anterior " in functie de profitul net , societatea , conform legii ( n.n. ordonanta 64/2001), va acorda stimulente , adaosuri , suplimentari."
putem considera ca " stimulente " din CCM al unitatii poate fi asimilat cu participarea salariatilor la repartizarea profitului?
intr-un ccm aplicabil se specifica :
"in functie de profitul net obtinut , societatea va acorda potrivit legii , si alte adaosuri , majorari si stimulente"
Consideram ca " potrivit legii" reprezinta OG 64/2001
ce anume se poate intelege prin sintagma adaosuri , majorari si stimulente si ince acte normative sint definite?
sint un membru al unui sindicat afiliat la o federatie sindicala. aceasta federatie sindicala , desi procedura stabilita in CCM nu prevede , hotaraste anual cuantumul indemnizatiei de concediere printr-o interpretare ce nu are legatura cu textul din CCM.
interpretarea este facuta in detrimentul salariatului.
Exista modalitate legala de a ne indrepta impotriva acestor reprezentanti pentru daune-interese? Daca da , as dori detalii despre modalitatea de atac
Celor interesati de caz pot oferi detalii din CCM si din deciziile comisiei paritare.
in perioada de 12 luni prevazuta de legea 67/2006 , perioada in care reprezentantii salariatilor transferati nu au voie sa negocieze clauzele CCM aplicabil , cedentul ( cu al caru- CCM au fost preluati salariatii) negociaza cu salariatii sai o crestere de salariu printr-un act aditional la CCM.
INTREBARE.
Prevederile din actul aditional , respectiv cresterea salariala , este aplicabila si salariatilor transferati? sau altfel spus cesionarul este obligat prin efectul legii 67/2006 sa aplice aceeasi majorare salariatilor preluati ?
multumesc pentru articolele de lege. le stiam si eu. CCM -ul salariatilor transferati adica al nostru este cu mult mai favorabil decit al cesionarului.
Eu as fidorit sa aflu o procedura legala prin care sa pot ocoli negocierea obligatorie anuala . CCM -ul preluat de catre cesionar prin transfer fiind valabil pe o perioda de 5 ani si incheiat in 2009. celelalte elemente , esentiale dupa mine , ele-am aratat in deschiderea temei