avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters81470

Activitate ContSters81470

Răspuns la discuția 2 contracte 8 ore
freeelis a scris:

Banii ii poate trimite cu mandat postal , daca nu doreste sa-i achite cash.

Sau îi poate vira înapoi, societății plătitoare. Mai simplu, mai elegant, fără cozi la poștă, că nu mai suntem înainte de 89...
marinpreda a scris:

1. Daca chitanta a fost incheiata in 2007, procesul se va judeca dupa vechiul C.civ. Astfel incat puteti invoca exceptia prescriptiei extinctive (Decizia ICCJ nr. 1/2014 privind prescripţiile extinctive începute anterior datei de 1 octombrie 2011 - În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 5,art. 201 şi art. 223 din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil şi ale art. 6 alin. (4), art. 2.512 şi art. 2.513 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, stabileşte că prescripţiile extinctive începute anterior datei de 1 octombrie 2011, împlinite ori neîmplinite la aceeaşi dată, rămân supuse dispoziţiilor art. 18 din Decretul nr. 167/1958 privitor la prescripţia extinctivă, republicat, astfel încât atât instanţele de judecată, din oficiu, cât şi părţile interesate pot invoca excepţia prescripţiei extinctive, indiferent de stadiul procesual, chiar în litigii începute după 1 octombrie 2011.)
2. Daca instanta trece peste si judeca fondul, invocati art. 3,4,5 si 9 din L. 17/2014. De asemenea, invocati Deciziile CCR nr. 755/2014, nr. 36 din 3 februarie 2015, nr. 38 din 3 februarie 2015 - cu privire la aplicarea art. 3, 4, 5 şi 9 din Legea nr. 17/2014
In ambele cazuri cererea va fi respinsa si veti castiga procesul. Pentru prima sedinta formulati "note scrise" cu cele de mai sus si, dupa audierea orala, le depuneti la instanta. Ignorati alta parere contrara. Bafta!


Pentru punctul 1: se aplica art. 21, deci nu poate fi invocat ce ati scris
DECRET nr. 167 din 21 aprilie 1958 *** Republicat privitor la prescriptia extinctiva*)
ART. 21
Dispoziţiile Decretului de fata nu se aplica dreptului la acţiune privitor la drepturile de proprietate, uzufruct, uz, abitatiune, servitute şi superficie.

Pentru punctul 2: raportul juridic dedus judecatii a luat nastere in 2007. Nu poate fi invocata legislatia din 2014, aceasta opereaza doar pentru acele raporturi juridica care s-au nascut dupa intrarea ei in vigoare.
Va rog cititi cu atentie datele spetei inainte de a publica pe sait.
pusa2mimi a scris:

Ca sa fie valabila "hartia de mana" trebuie sa fie in 2(doua ) exemplare, una la vanzator si una la cumparator, semnata de ambele parti si de 2(doi) martori. Daca aduce cei doi martori inscrisi in chitanta, contract sau cum or fi numit-o, aceea hirtie va avea valoarea unui inceput de dovada.Sa stiti ca doar prin instanta poate obtine drept de proprietate pe teren.Presupun ca terenul nu este nici intabulat, iar impozit pe teren nu avea cum sa plateasca pe numele lui nefiind proprietar in acte.Bineinteles ca dvs. va puteti opune, dar instanta va cere verificarea semnaturii si daca e a tatalui dvs. veti pierde si reclamantul poate solicita cheltuieli de judecata si ii platiti si alea.


Va rog sa indicati temeiul legal care prevede ce ati scris mai sus (2(doua ) exemplare, una la vanzator si una la cumparator, ... si de 2(doi) martori), bineinteles, raportat la anul 2007.
Raspuns pt. Rada Si prin adoptie, familia acestui tanar o va face pe domnisoara sora dumnealui, retezandu-le tinerilor orice posibilitate de casatorie in viitor. Oare chiar nu cititi ce scriu oamenii, si va aflati in treaba cu raspunsurile, din dorinta de a va vedea pe topic?
Răspuns la discuția Abuz fizic intre concubini
Art. 289 - Plangerea
3) Plangerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramane atasata plangerii.
Dl. Lasco, vă rog să ne luminați. Ce și de ce nu se aplică?
Aceasta deoarece autoturismul era inregistrat pe numele sotului. Daca era pe numele sotiei, nu mai era nevoie de niciun fel de formalitati prealabile.
Răspuns la discuția Abuz fizic intre concubini
Raspuns pt avocat lasco...
Tocmai pt. asemenea situatii a instituit legiuitorul art. 289 alin. 7 C.p.p.
Nu, nu e asa. Femeia se teme atat de tare, incat nu indrazneste sa faca plangere. Apoi nici politistii nu sunt toti integri. Uneori sunt amici de bautura sau de altele cu infractorii si oamenii nu au incredere.
Fiul poate sa o insotesca pe mama sa peste tot si sper ca o va face.
Sau o poate lua pe mama la el, sau duce la un centru pentru femei abuzate.Acestea au adrese necunoscute de public.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

gi-jane2 a scris:

cand v-a fost respinsa cererea de contestare a paternitatii ? Ati atacat ( cu apel, recurs)acea hotarare?

Nu ati raspuns la aceasta intrebare si e important.
Cand a ramas definitiva a doua hotarare?
Revizuirea
Art. 509

Obiectul şi motivele revizuirii

(1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă:
8. există hotărâri definitive potrivnice, date de instanţe de acelaşi grad sau de grade diferite, care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri;
Art. 510

Instanţa competentă
2) În cazul dispoziţiilor art. 509 alin. (1) pct. 8, cererea de revizuire se va îndrepta la instanţa mai mare în grad faţă de instanţa care a dat prima hotărâre. Dacă una dintre instanţele de recurs la care se referă aceste dispoziţii este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cererea de revizuire se va judeca de această instanţă.

Având ¨n vedere discreditarea IML Mina Minovici sunteți îndreptățită a solicita expertiză la un alt institut.
[ link extern ]
[ link extern ]
Se pot face și în afara țării.

Dacă primul proces s-a soluționat în 2009 (pe vechiu Cod de procedură) iar cel de-al doilea dosar a pornit înainte de intrarea în vigoare a Noului cod de procedură (deci tot pe cel vechi), atunci temeiul legal îl reprezintă articolele echivalente celor de mai sus, dar din codul vechi.
Ca si sub imperiul C.proc.civ. 1865, termenul de revizuire difera, in functie de motivele invocate pentru exercitarea caii de atac (art. 511 NCPC):
1) Ca regula, termenul pentru exercitarea revizuirii este de o luna, calculata astfel:
– in cazul hotararilor definitive potrivnice, calculul termenului se face de la data ramanerii definitive a ultimei hotarari

Nu încercați să mergeți singură în instanță, nu e atât de simplu. Angajați un avocat. Trebuie sa aveți martori că tatăl refuză sau nu poate fi contactat. Luați legătura telefonic, în prezența martorilor, puneți pe speaker, să audă martorii cum refuză. Scrieți mail.
Dacă nu răspunde la telefon, rugați martorii să sune de pe telefonul lor, dați pe speaker dacă răspunde și solicitați dv. procura. Martorii trebuie să jure pe Biblie cî spun adevîrul. Este important să audă cu urechile lor, nu să le spuneți dv.