avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters81546

Activitate ContSters81546

Răspuns la discuția Certificat IML suspect
va rog, chiar nu are cineva o sugestie?
multumesc
Sunt victima unei inscenari. Cineva care imi vrea tot "binele" din lume si doreste sa ma lipseasca de ce am mai drag (copilul meu), apare la poarta mea cu copilul ei in brate. A fost un schimb de replici, drept pentru care ne-am retras inauntru, nefiind cale de intelegere.
Instigatoarea, a sunat la 112 si a solicitat ambulanta pentru ca i-as fi lovit copilul cu capul de grad. Astea mi-au povestit politistii care au venit la poarta, dupa solicitarea la 112. Precizez ca nu am faut nici un rau copilului, nici nu am avut intentia, acesta fiind tot timpul in bratele ei si aparati de sotul acesteia.
S-au dus la UPU unde nu s-a contatat nimic, au refuzat spitalizarea si asteptara rezultatelor investigatiilor, dupa care au fugit la un medic specialist in localitatea lor de resedinta, de acolo primind o scrisoare medicala pe placul scenariilor lor.
Dupa 3 zile de la pretinsul incident, fara nici o ora de spitalizare sau asteparea rezultatului
investigatiilor UPU, un medic legist din localitatea lor de resedinta (aflata in alt judet decat consultul initial UPU), le elibereaza un certificat medico legal, in care se stipuleaza prin "afirmativ" tot ce a dorit instigatoarea.
In certificat s-a scris ca a necesitat 7 zile de ingrijiri mdicale, insa nu am inteles de cand, de la data cand pretind ca s-a produs evenimentul sau de la data emiterii certificatului?
Evident ca s-a deschis dosar penal, iar toata trupa de anchetatori le da crezare pe baza certificatului fals. Nu tin cont de probele mele, de martori, nu vor sa faca reconstituirea, prin care sa le arat ca tehnic era imposibil sa-i fi facut vre-un rau copilului care s-a aflat tot timpul in bratele mamei, iar in fata acestora tatal.

Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca sunt nevinovata si risc sa fiu acuzata doar pentru ca cineva a emis un certificat fals.
Multumesc
Răspuns la discuția Hartuire, fals, uz de fals
deci sa inteleg ca CEDO nu va schimba hotaraile abuzive ale instantelor noastre? si nu va tine cont de un copil cu nevoi speciale? eu cred din toata inima ca se va face dreptate, mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul. vedeti dvs, instantele nu sunt judecata suprema. dar Dumnezeu DA
Răspuns la discuția Pensie intretinere
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
si ca sa fiu on topic (pentru ca mi s-au sters comentariile off topic): domnule tata, dupa cum bine vedeti, aveti toate drepturile asupra acestui copil, fara sa va asumati nici o responsabilitate. sa ca nu va mai faceti griji ca nu munciti. nu munciti, nu puteti da bani, cand o sa aveti, o sa-i dati, vorba "tatalui" copilului meu. nu o sa se intample nimic, atat timp cat sunteti sub legislatie romaneasca. va spun eu din experineta mea de mama. doar asa, daca aveti putina inima si consideratie fata de acest copil, si va ganditi ca va creste intr-o zi si va realiza felul in care il veti fi tratat... dar astea sunt chestiuni de demnitate, si iar mi se sterge comentariul ca e off topic
Răspuns la discuția Hartuire, fals, uz de fals
draga doamna... nu am apucat sa raspund inca la postarile anterioare. Ca sa completez situatia, este vorba de un copil cu tulburari de spectru autist, cu certificat de incadrare in grad, al carui insotitor permanent sunt eu. Terapiile copilului de recuperare sunt multe si costisitoare, copilul vorbeste f putin, nu stie sa spuna ce i se intmapla, sau ce doreste. Are probleme de socializare si comunicare (principalele caracteristici ale TSA). Tatal nu este de acord sa vina sa se obisnuiasca cu acest copil in mediul lui, nici macar nu ma intreaba ce terapii face, ce stie sa faca sau cum ar trebuie sa se raporteze la el... a fost invitata de una dintre coordonatoarele de programe de recuperare pt o discutie despre copil si nu s-a prezentat... asta ca sa vedeti "interesul" lui pentru acest copil. L-am invitat de nenumarate ori sa ne intalnim cu copilul, sa il vada, sa ii povestesc despre el, pur si simplu refuza sa discute cu mine. "N-avem ce discuta" - este replica lui. De fiecare data vorbesc altii pentru el, de cele mai multe ori sotia. Bineinteles ca atunci cand mi-a raspuns aceasta la telefon, l-am cerut pe el, si de fiecare data spune ca nu e acasa. Am sunat si la 7 dimineata, ca sa-l prind acasa, raspunsul a fost acelasi. Asa ca spuneti-mi dvs, cum as putea sa iau legatura cu acest om? Cum as putea sa ii spun despre copil? Am eu incredere sa las un copil de 4 ani cu TSA, care abea spune cateva cuvinte unui tata cu care nu pt comunica in nici un fel? Stiti dv. ca eu ca si insotior legal, raspund penal daca se intampla ceva copilului? Asa ca, va rog, fiti mai rezervati in a emite judecati si incercati sa raspundeti la ce am solicitat. Multumesc


"Dar va dau dreptate: o asemenea plangere ar putea sa-i contureze o imagine de fosta sotie geloasa in apel, de aceea ziceam ca ar trebui consultati avocatii."

sunt despartita de acest "tata" din 2011, el si-a refacut viata in timpul casniciei noastre, mai exact cand eram eu insarcinata... in fine, ideea este ca nu mai sunt absolut interesata de acest om ca barbat. pentru mine totul se rezuma la doua variante f simple: ori 1. isi asuma responsabilitatea pentru acest copil, atat timp cat instanta ii da cu forta drepturi egale cu mine si invata sa comunice cu mine in interesul copilului; ori 2. sa ne lase in pace, sa renunte la drepturi, ma lipsesc si de pensia lui de 50 lei/luna, ca oricum numai ne incurca viata pentru banii astia...


Am incercat si medierea. Tot ce a fost in stare sa lege tatal copilului a fost ceva de genul: "O sa se gaseasca un blid de mancare si pentru copil". Asta doar asa sa va dati seama cu cine am de a face. Fara sa intrebe despre copil, nimic, nici un interes. Important e ca cineva se va ocupa si de el cat va fi la tata, sa aibe o farfurie de mancare. Asta e tot ce are nevoie un copil hiperkinetik cu TSA. Foarte inteligent. Si cu asta cred ca am zis tot.

apel voi face si daca nu voi obtine castig. pentru ca urmeaza CEDO. in aproape 3 ani jumate de procese, drepturile copilului au fost incalcate grav. un copil cu dizabilitati
Răspuns la discuția Hartuire, fals, uz de fals
Multumesc pentru raspuns si pentru sfaturi. Le voi folosi in apel.
Ma intereseaza insa daca nu se poate face ceva in privinta acestei femei, chiar nu exista legi prin care sa ne putem proteja de atacurile ei? Multumesc
Am o situatie mai deosebita care dureaza deja de ceva vreme.
Sunt divortata de fostul sot, avem un copil a carei autoritate in comun o exercitam. Fostul sot este recasatorit si practic nu pot lua legatura de loc cu el din cauza actualei neveste. Mai este si dinstanta dintre localitatile in care locuim (judete diferite), am avut deja 2 reincercari de procese pentru a exercita autoritatea parinteasca doar eu, insa instantele nu par prea convinse ca "doamna" este in spatele a tot ce el pretinde ca intrerpinde.
Ea suna, face scandal la gradinitle copilului, suna la medici, la Prot copilului sa ma reclame, merge la politie sa imi face plangeri... toate bineinteles pentru el si in numele lui. Pe el il trage dupa ea, ca titular, ea face si vorbeste in locul lui. Chiar si actiunile in instanta le face, le semneaza ea. Daca trimit corespondenta scrisa catre el, tot ea semneaza, la fel si sms-uri, si la telefon daca il sun, tot ea raspunde. Isi face tot felul de adrese de mail si profile de Facebook si ma jigneste pe mine si pe copil. Am pus toate acestea la dosarele din instante, insa nu par foarte convinse. Nu reusesc nici cum sa demonstrez ca nu ma pot intelege cu el, ca nici macar nu am acces la el, din cauza ei. Cum atunci sa exercitam autoritatea parinteasca in comun?
Aceasta situatie dureaza de mai bine de 2 ani, iar eu practic nu am viata, ma hartuieste peste tot... nu scapa nici o ocazie sa ma denigreze la cunostinte sau prieteni.
Va rog sa imi spuneti, ce este de facut legal, pentru ca trebuie sa se poata face ceva, este un copil la mijloc care resimte inevitabil toate aceste hartuilei.
Fostul lor avocat si polititstul la care am fost la audieri, mi-au confirmat ca ea face totul, ea vorbeste, ea initiaza toate actiunile.
In prezent urmeaza sa fac apel la ultimul dosar de exercitare a autoritatii parintesti doar de catre mine. Acest dosar a fost deschis de catre ea (in numele lui) pentru micsorare de pensie intretinere minor: de la ultimul dosar "si-a pierdut locul de munca si nu mai detine decat un venit de 340 lei", minciuni evident, inca o forma de abuz de drept. La acest dosar am facut cerere reconventionala pentru exercitare autoritate parinteasca doar de catre mine.
Multumesc mult pentru ajutor
Răspuns la discuția Pensie intretinere minor
Da, am depus solicitare la calcularea pensiei conform minimului pe economie.
Insa, i s-a aprobat cererea lui.
O sa cer acelasi lucru in apel.
Multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua,

1.Tatal copilului meu de care sunt divortata si a carei autoritate parinteasca o exercitam in comun, a cerut prin instanta micsorarea pesiei de intretinere, deoarece lucreaza doar jumatate de norma si are un venit de aprox 360 lei net lunar. Prima instanta i-a aprobat, desi mie mi se pare absurd.
Eu stiu ca in practica judiciara, si celor care nu isi declara nici un venit li se aplica cuantumul pensiei de intretinere raportat la minimul pe economie. De ce nu se aplica acest caz si aici?
Mai ales ca acest "tata" si-a pierdut locul anterior de munca din culpa proprie: condamnare pentru alcool la volan.
2. Este legal, avand in vedere exercitarea autoritatii parintesti in comun, sa ii cer sa participe cu jumatate la cheltuielile extraordinare ale copilului?

Multumesc pentru ajutor
Buna ziua,
Am o problema care nu inceteaza, din contra ia amploare... actuala concubina a fostului sot, ma hartuieste intr-una pe mine si pe copilul meu, ne urmareste peste tot, telefonic pe e-mail, chiar si la gradinita copilului a fost deja in doua locuri...
Ce pot eu sa fac legal sa ii pun ordin de restrictie acestei individe, pentru ca nu se mai poate. Pur si simplu nu vreau sa se mai apropie de mine si de copilul meu.
Inca ceva: daca as deschide o actiune inpotriva ei, unde s-ar judeca la instanta de domiciliu a ei sau a mea si a copilului?
Va multumesc!