avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Buna ziua,

1.Tatal copilului meu de care sunt divortata si a carei autoritate parinteasca o exercitam in comun, a cerut prin instanta micsorarea pesiei de intretinere, deoarece lucreaza doar jumatate de norma si are un venit de aprox 360 lei net lunar. Prima instanta i-a aprobat, desi mie mi se pare absurd.
Eu stiu ca in practica judiciara, si celor care nu isi declara nici un venit li se aplica cuantumul pensiei de intretinere raportat la minimul pe economie. De ce nu se aplica acest caz si aici?
Mai ales ca acest "tata" si-a pierdut locul anterior de munca din culpa proprie: condamnare pentru alcool la volan.
2. Este legal, avand in vedere exercitarea autoritatii parintesti in comun, sa ii cer sa participe cu jumatate la cheltuielile extraordinare ale copilului?

Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters81546 , utilizator 18:35, 20 Aprilie 2015
Din pacate, daca el nu are bunavointa, nu il puteti obliga sa participe la cheltuilelile de crestere ale copilului, inafara pensiei prevazute de instanta. In legatura cu micsorarea pensiei, ati depus solicitare sa primiti pensia conform minimului pe economie?
Faceti apel in sensul calcularii pensiei la salariul minim.
Nu aveti legal cum sa il obligati la alte cheltuieli.
Da, am depus solicitare la calcularea pensiei conform minimului pe economie.
Insa, i s-a aprobat cererea lui.
O sa cer acelasi lucru in apel.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara geo_c_1981 geo_c_1981 Va rog daca poate cineva sa ma ajute. Am un copil de 7 ani. Nu sta la mine si sunt obligat sa-i platesc pensie alimentara . Aceasta pensie imi este crescut in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mirka mirka buna ziua, in urma divortului copilul meu i-a fost incredintat tatalui platesc pensie alimentara de 150 euro/luna > din februarie nu mai muncesc nu am ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii Leonore77 Leonore77 Ora estimata: 14:00 Complet: C 4 CMF Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Constată că reclamanta S.E.G. a renunţat la capetele de cerere având ... (vezi toată discuția)