avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate catioara

Activitate catioara

Buna ziua,
In anul 2006 am cumparat cu factura fiscala de la o societate un imobil pe care l-am achitat cu chitanta. Societatea a intrat in insolventa iar bunurile au fost vandute cu contract autentic catre o persoana fizica. Astazi, noul proprietar nu vrea sa recunoasca dreptul meu de proprietate fiindca el si-a intabulat atat cladirile cat si terenul. Cum sa procedez sa intabulez aceasta cladire. Va multumesc!!!
Va multumesc pentru raspuns insa prima casatorie nu s-a dovedit intocmai cea visata iar aici nu pentru mine imi fac griji ci pentru copilul meu, pentru care am responsabilitatea sa-i cladesc un viitor si o siguranta. (stiti: interesul superior al copilului). Asa au facut bunicii pentru parintii mei, asa au facut parintii pentru mine...asa trebuie sa fac si eu. Relatia la aceasta data este frumoasa si se prevede a fi de viitor insa acum sunt la stadiul de suflu in iaurt! O zi placuta!
Va multumesc! In cazul asta pot sa fac un testament sau vreun act prin care sa las acest imobil copilului meu? Acum sunt tanara insa anii trec si nu-mi doresc decat ca lucrurile sa fie lamurite de acum pentru copilul meu. Ratele le platesc eu, mereu, direct din contul meu iar prietenul meu are deja 2 imobile mostenite din partea parintilor lui de la care eu una nu vreau nimic.
O zi buna!
Va multumesc pentru raspuns. O zi buna!
Buna ziua,
Sunt divortata si de curand am dobandit prin programul "prima casa" un apartament. De 2 ani am un prieten, pare o persoana serioasa insa avand un copil minor in intretienere trebuie sa fiu precauta. Ca atare, daca ne mutam impreuna si traim in concubinaj, poate sa ceara partajarea acestui imobil? sau in cazul unei eventuale casatorii devine bun comun? Apartamentul l-am cumparat in ideea de a-i asigura un acoperis copilului meu. Va multumesc!
Răspuns la discuția Marire pensie minor
Va multumesc!
Răspuns la discuția Marire pensie minor
va mai rog sa-mi spuneti ce art din lege prevede ca "Părintele la care nu locuieşte copilul şi nu are venituri, este obligat de instanţe la plata unei pensii alimentare în cuantum de 25% din salariul minim net pe economie", eu nu-l gasesc . Multumesc!
Răspuns la discuția Marire pensie minor
am inteles. va multumesc pentru sfaturi si pentru ca mi-ati raspuns atat de repede. insa imi este destul de greu sa bat la usa fostului sot pentru diferite nevoi ale copilului nostru. relatia dintre noi este deteriorata si nu avem cai de comunicare foarte bune. voi merge in instanta invocand salariul minim garantat, asa cum m-ati sfatuit si observ ca alte variante nu am. din cate stiu, la aceasta data el are un salariu de 4500 lei si este singur. eu am un salariu de 1500 lei cu rate la banca, copil in intretinere, cheltuieli curente si datorii ramase din timpul casatoriei pe care nu a vrut sa le imparta dar sper ca la un moment dat sa sa intample asa cum spuneti.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Marire pensie minor
De la divort, in 2012, si pana astazi nu s-a implicat deloc in cresterea si educarea lui. In aceasta perioada i-a cumparat o pereche de pantaloni si o geaca si asta acum in iarna cand am depus eu actiunea, probabil o sa vina cu bonurile de casa la tribunal. Cu privire la program, nu si-a cerut in instanta si nu l-a restrictionat deloc. Il vede ori de cate ori doreste, dar cu acordul minorului si in functie de program ( teme, etc) uneori si de doua ori pe saptamana. Ma consider intelegatoare si cred ca e important ca copilul nostru sa creasca frumos si sanatos insa contributia lui financiara trebuie sa fie reala mai ales ca a copilul crescut si isi doreste tot felul de lucruri si activitati (vrea sa faca inot, vrea sa invete limba engleza ...etc.).
Răspuns la discuția Marire pensie minor
Multumesc pentru raspuns.
Sulta o plateste din 2012 si pana in 2022, in baza unei hotarari. a spus ca isi va motiva suma de bani ca o primeste de la familie (frati, surori care sunt in strainatate).
O zi placuta si va multumesc inca odata pentru raspuns.