avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie minor

Buna ziua,
In urma divortului, domiciliul minorului a fost stabilit la mine iar tatal acestuia a fost obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 25% din veniturile nete realizate. In timpul casatoriei veniturile lui nu au fost niciodata sub 4000 lei (este inginer) insa niciodata pe cartea de munca. In timpul divortului a facut dovada ca realizeaza venituri mari, in conditiile in care ne-am judecat pentru copil, iar dupa ce l-a pierdut, si-a micsorat veniturile la minim pe economie cu 2 ore/zi, asta insemnand 158 lei net/luna platind astfel minorului 39.5 lei/luna. L-am dat in judecata si a depus intampinare la care a atasat adeverinta de salariu cu suma mentionata. Ce pot sa fac? el nu a luat niciodata banii toti pe cartea de munca fiindca salariul a fost mereu mare si angajatorii nu au vrut sa suporte costurile aferente fiind astfel platit "la negru". In urma divortului eu am renunta la casa construita impreuna (o vila de aprox 300 mp) fiindca nu o puteam intretine singura, pe care acum o are el si pentru care imi plateste jumatate din valoare in 10 ani.Acum am 10 zile sa raspund la intampinare si nu stiu ce sa zic instantei. Mentionez ca ma apar singura, nu dispun de bani pentru avocat.
Va multumesc si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cumva.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: catioara , utilizator 08:46, 30 Ianuarie 2015
Şi din ce plăteşte sulta aceea, sau încă nu vă plăteşte, numai după 10 ani?
Părintele la care nu locuieşte copilul şi nu are venituri, este obligat de instanţe la plata unei pensii alimentare în cuantum de 25% din salariul minim net pe economie, oricum mai mare decât 39 lei.
Scrieţi în răspunsul la întâmpinare ca instanţa să stabilească pensia alimentară la 25% din veniturile realizate, dar nu mai puţin de 25% din salariul minim net pe economie.
Multumesc pentru raspuns.
Sulta o plateste din 2012 si pana in 2022, in baza unei hotarari. a spus ca isi va motiva suma de bani ca o primeste de la familie (frati, surori care sunt in strainatate).
O zi placuta si va multumesc inca odata pentru raspuns.
Dar copilul are vreo legatura cu tatal? Il insoteste la gradinita, scoala? Petrec weekenduri, vacante impreuna? Contribuie poate in natura la cresterea si educarea lui?
De la divort, in 2012, si pana astazi nu s-a implicat deloc in cresterea si educarea lui. In aceasta perioada i-a cumparat o pereche de pantaloni si o geaca si asta acum in iarna cand am depus eu actiunea, probabil o sa vina cu bonurile de casa la tribunal. Cu privire la program, nu si-a cerut in instanta si nu l-a restrictionat deloc. Il vede ori de cate ori doreste, dar cu acordul minorului si in functie de program ( teme, etc) uneori si de doua ori pe saptamana. Ma consider intelegatoare si cred ca e important ca copilul nostru sa creasca frumos si sanatos insa contributia lui financiara trebuie sa fie reala mai ales ca a copilul crescut si isi doreste tot felul de lucruri si activitati (vrea sa faca inot, vrea sa invete limba engleza ...etc.).
Stimata doamna, este extrem de greu sa dovediti ca dansul dispune de venituri mai mari fata de cele declarate. Tatalui i se permite sa stea singur cu minorul? Fiind inteleg deja la scoala, au activitati impreuna sau il viziteaza doar la domiciliu?
Poate ati putea incerca sa-i propuneti in functie de activitatile pe care si le doreste mai nou minorul, sa mearga impreuna cu tatal de ex la inot, iar costurile fie sa le impartiti, fie sa le suporte doar tatal.
Incercati sa colaborati cu el in mod sincer la impartirea unor costuri raportate la nevoile minorului. Credeti-ma, daca cei doi ajung sa detina o relatie normala, hainele, cadourile si alte contributii sper eu vor veni in mod natural din partea tatalui.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie intretinere minor în cazul unui salariu mare edmond11 edmond11 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la problema următoare. Fosta soție m-a chemat în judecata pentru majorarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaella23 mihaella23 As vrea sa stiu daca pensia alimentara pt.minor fara divort deocamdata se cere prin ordonanta prezidentiala,conform carei legi si cum se procedeaza?care este ... (vezi toată discuția)
Procedura de divort si valoarea pensiei alimentare ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an si 6 luni. In urma acestui mariaj a rezultat un copil care acum are 8 luni. De aprox. doua luni de zile, din pricina ... (vezi toată discuția)