Sunt giranta la nepotul meu cu casa mea pentru un credit ipotecar facut in 2015 pe 20 de ani , in speranta ca=l va achita in 10 ani si voi scapa de creditul ipotecar. Dar intre timp s-a casatorit si acum mai vrea sa-si ia un imprumut fabulos de la alta banca sa-si faca casa. Salarul ii permite dar ce pot face sa-l oblig sa-si achite imprumutul facut cu ipoteca pe casa mea si sa-l transfere acolo unde isi ia al doilea imprumut (la alta banca)?
Un unchi de al meu, angajat la o firma, a fost operat cu tumoare la pancreas anul trecut 2012 in Martie. In Iulie 2012 obtine certificatul de handicap grav, de la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, si primeste de la consiliu judetean (cred) , ajutorul de handicap grav , care se da, pe langa indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca ( concediu de boala) ce o primea de la firma.
Dupa mai bine de 1 an de concediu de boala se hotareste sa-si faca pensionarea de invaliditate si se accepta pensinare de boala grad II ( neoplazie).
Acum isi face documentele de pensionare, si acolo se cere si daca figureaza cu ajutor de handicap. Dat fiind faptul ca se face pe baza de 2 legi distincte este nevoie de mentionat faptul ca figureaza cu ajutor de handicap? Ii va influenta venitul din pensia de invaliditate? Ce se intampla daca nu mentioneaza de ajutorul de handicap? Cum sa procedeze sa fie bine si in ordine.
Va multumesc.
Multumesc de promptitudine.
Persoana respectiva a zis ca oricum eu voi plati executarea si este foarte decisa sa inainteze joi ce urmeaza desi vinerea trecuta a trecut termenul de contestatie.
As mai dori sa stiu daca se incapatineaza atunci cum ar decurge astfel incat sa nu pierd apartamentul.
Recent am mostenit un apartament , iar in urma procesului trebuie sa despagubesc investitiile facute de fostul proprietar ( proprietar ce nu si-a respectat contractul de intretinere cu matusa mea, matusa mea decedand pe parcursul procesului de 3 ani , va dati seama ?!).
Nu s-a facut contestatie de nici o parte in termenul de 15 zile , dar acum sunt obligata sa-i restitui contravaloarea investitiilor, o suma destul de mare, si vezi D-ne in termen de 3 zile ca de nu atunci intenteaza proces de executare silita.
Totusi am o intrebare . Se poate asa ceva ? Asa de repede?
SI chiar daca ajungem la proces de executare silita nu voi primi nici un termen , 2-3 saptamani de restituire?
Care este regula ? Sa stiu , ca si asa nu pot dormi noaptea.
In decurs de 3 sapt as putea face rost de bani . Da chiar asa mere cu executarea silita?
Ma scuzati ca revin iar. Sunt in ceata , si as dori sa stiu care este legea, sau actul normativ care reglementeaza gradul de rudenie ce poate participa ca martor, dat fiind faptul ca, cica, nici sotul meu nu poate participa ca martor,
vreau sa conving avocatul meu sa se uite mai bine , ca logic daca nu sunt ruda de sange numai de alianta nu inteleg de ce nu pot.
Eu sunt nepoata unchiului Vasile ( fratele lui tata de sange ) , care a decedat.
Sotia lui Ana, matusa prin alianta, are un proces cu o vecina din bloc.
As dori sa stiu ce grad de rudenie sunt eu cu matusa ( prin alianta) si daca pot fi martora la procesul dintre ele.