Recent am mostenit un apartament , iar in urma procesului trebuie sa despagubesc investitiile facute de fostul proprietar ( proprietar ce nu si-a respectat contractul de intretinere cu matusa mea, matusa mea decedand pe parcursul procesului de 3 ani , va dati seama ?!).
Nu s-a facut contestatie de nici o parte in termenul de 15 zile , dar acum sunt obligata sa-i restitui contravaloarea investitiilor, o suma destul de mare, si vezi D-ne in termen de 3 zile ca de nu atunci intenteaza proces de executare silita.
Totusi am o intrebare . Se poate asa ceva ? Asa de repede?
SI chiar daca ajungem la proces de executare silita nu voi primi nici un termen , 2-3 saptamani de restituire?
Care este regula ? Sa stiu , ca si asa nu pot dormi noaptea.
In decurs de 3 sapt as putea face rost de bani . Da chiar asa mere cu executarea silita?
Pana se stabileste termen de investire cu formula executorie a sentintei, pana cere executorul incuviintarea executarii trec cele 3 saptamani. Discutati cu el, explicati-i. Altfel mai investeste niste bani.
Multumesc de promptitudine.
Persoana respectiva a zis ca oricum eu voi plati executarea si este foarte decisa sa inainteze joi ce urmeaza desi vinerea trecuta a trecut termenul de contestatie.
As mai dori sa stiu daca se incapatineaza atunci cum ar decurge astfel incat sa nu pierd apartamentul.
Ar fi bine pentru dumneavoastra daca nu s-ar ajunge la executare silita, onorariul executorului e in functie de suma ce face obiectul executarii si daca se ajunge la executare aceste cheltuieli o sa le suportati din pacate dumneavoastra.
Nu stiu ce termene se dau pentru investire in zona dumneavoastra, oricum cred ca sa fiti citata la acel termen. Fara sentinta investita cu formula executorie nu se poate adresa executorului. Asa ca sfatul meu este sa faceti rost de banii necesari cat puteti de repede.