buna seara.
as dori sa aflu o informatie. sotul meu a primit de la o matusa un apartament in urma cu 10 ani; act vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager; batranica a decedat in urma cu 2 luni; acum este proprietar 100%.
noi ne-am casatorit in urma cu 6 ani; acest apartament este dobandit de sot inainte de casatorie;
in cazul in care ar aparea o pb intre noi si am ajunge la divort ( sper sa nu se intample asta niciodata) ce drepturi am asupra acestui apartament care este intr-o stare jalnica si contribuim impreuna la renovarea lui?
multumesc; acel procentaj de 75% se aplica la salariul brut din cartea de munca sau la salariul minim brut pe tara? si de catre este suportat acest procentaj?
Buna ziua; am fost in concediu crestere copil de la 01.11.2006-25.07.2008; de pe data de 01.01.2008 firma la acre am fost angajata si-a suspendat activitatea pana la jum lui iulie 2008; de pe data de 01.09.2008 lucrez la o alta firma; contrbutiile la stat nuau fost paltite(dar probabil se vor plati); si se intentioneaza sa ne bage in somaj tehnic; asa dori sa stiu daca dupa aceste 3 luni de somaj tehnic se poate intra in somaj ???????????
Chemarea in garantie
Art. 60. - Partea poate sa cheme in garantie o alta persoana impotriva careia ar putea sa se indrepte, in cazul cand ar cadea in pretentiuni cu o cerere in garantie sau in despagubire. In aceleasi conditii, cel chemat in garantie poate, la randul sau, sa cheme in garantie o alta persoana.
sotul meu a semnat un contract cu un broker de asigurari si acel contract cuprinde aceasta clauza.
nu prea inteleg ce inseamna aceasta chemare in garantie...........ma puteti ajuta?
buna ziua; sunt angajata la o firma de pe data de 1 sept 2008; inainte de aceasta am fost in concediu crestere copil in varsta de 2 ani pana pe data de 25.07.2008; intre aceasta data si 01.09.2008 am facut inrerupere; inainte de nasterea copilului am lucrat 3 ani fara intrerupere;
pot beneficia de somaj; cat afecteaza acea inrerupere de o luna si o sapt?????