Va multumesc pentru raspuns.
Imi puteti spune, va rog frumos, care este "procedura legala" pe care o mentionati si unde pot gasi informatii despre aceasta? Din mesajul Dvs inteleg ca unul din mostenitori (cel care are procuri din partea celorlalti 3) trebuie sa inregistreze masina pe numele lui? De ce? Numai asa se poate face vanzarea masinii? Nu exista niciun interes ca el sa devina proprietar unic asupra vehiculului,
Suntem 4 mostenitori inscrisi pe Certificatul de mostenitor emis in urma succesiunii. Pentru vanzarea autoturismului mostenit, unul dintre mostenitori are procuri de la ceilalti 3 pentru a avea drept de vanzare. Nu este facut partajul voluntar al bunurilor rezultate in urma mostenirii.
Va rog sa imi spuneti care este procedura de radiere fiscala a autoturismului de la primaria/administratia financiara a persoanei decedate?
Mostenitorul imputernicit a depus toate actele la acea primarie (actele masinii, certificatul de mostenitor, procuri) si prima informatie primita de la ei a fost ca acestea sunt suficiente pentru radierea fiscala a masinii. Ulterior i s-a solicitat sa inregistreze autoturimul pe numele lui (primaria lui de resedinta, alta decat cea a persoanei decedate, taxe si impozite achitate etc) si abia apoi sa solicite, ca unic proprietar, radierea fiscala a autoturismului mostenit.
Orice informatie si clarificare ne-ar ajuta foarte mult.
Multumesc
Multumesc mult, freeelis. Pentru art.95, alin 2., ce poate fi invocat drept "interes personal legitim"? - m-ar ajuta foarte mult un exemplu, poate cunoasteti vreun caz concret? Faptul ca in prezent locuiesc in alta tara e suficient de plauzibil?
Numai bine!
Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată (lucrez intr-o institutie publica in cadrul Comisiei Europene CE), pana la data de 31 august 2016.
Dupa 31 august 2016 contractul meu de munca la CE inceteaza si nu voi avea imediat un alt contract de munca.
Intentionez sa solicit o noua perioada de suspendare a raporturilor de serviciu.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce act normativ (Statutul Functionarilor publici/Codul muncii...) trebuie invocat in aceasta noua cerere de suspendare a contractului de munca, Neavand un document doveditor ca lucrez in alta institutie publica europeana, ce motiv as putea sa invoc?
Intentionez sa plec in strainatate, la un curs, pe cont propriu, pe o perioada de 2 luni si jumatate, incepand cu 1 februarie 2013.
O cerere de suspendare a raporturilor de serviciu se face tot cf art.95 alin. 2 si 3? Credeti ca se aproba suspendare pe perioada de 2 luni (in ideea ca as mai lua 2 saptamani concediu de odihna)? In cererea trebuie sa motivez explicit sau formula "din motive personale intemeiate" e de ajuns?
sau:
Sa fac cerere de concediu neplatit (e posibil, la functionari?) pe aceasta perioada? Ce riscuri implica? Se pot modifica raporturile de serviciu pe perioada concediului fara salar?
Tatal copilului trimite (pe numele mamei) pensia de intretinere datorata minorului la adresa mentionata in sentinta judecatoreasca.
De la emiterea acelei sentinte, mama si copilul si-au schimbat domiciliul iar tatal si-a schimbat serviciul astfel incat banii nu se mai trimit de catre angajator (conform ordonantei de poprire emise la acea data).
Tatal refuza sa trimita banii la noua adresa (desi a fost notificat despre schimbare inclusiv prin executor).
Intentionez sa trimit o scrisoare la noul loc de munca (o SC al carei actionar si administrator este tatal) prin care sa solicit poprirea sumelor cuvenite si trimiterea lor la adresa actuala de domiciliu.
Va rog sa-mi spuneti in ce articol(e) din noul Cod Civil se mentioneaza obligatiile angajatorului/tatalui referitoare la sumele datorate drept pensie de intretinere?
Mergeti la institutia care "elibereaza" alocatia pt copii, nu mai stiu care e, daca mai exista Directia pt Familie/Asistenta Sociala... , cu hotararea definitiva si irevocabila prin care va sunt incredintati copiii si cu documentele de identitate ale Dvs si ale lor (buletine/CI/certificate de nastere). Acolo veti completa un formular (sau mai multe) si cred ca e posibil inca sa primiti banii pe cardul Dvs (sa aveti un extras de cont de data recenta cu Dvs).