avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare adresa domiciliu, pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare adresa domiciliu, pensie de intretinere

Buna dimineata!

Tatal copilului trimite (pe numele mamei) pensia de intretinere datorata minorului la adresa mentionata in sentinta judecatoreasca.
De la emiterea acelei sentinte, mama si copilul si-au schimbat domiciliul iar tatal si-a schimbat serviciul astfel incat banii nu se mai trimit de catre angajator (conform ordonantei de poprire emise la acea data).
Tatal refuza sa trimita banii la noua adresa (desi a fost notificat despre schimbare inclusiv prin executor).
Intentionez sa trimit o scrisoare la noul loc de munca (o SC al carei actionar si administrator este tatal) prin care sa solicit poprirea sumelor cuvenite si trimiterea lor la adresa actuala de domiciliu.
Va rog sa-mi spuneti in ce articol(e) din noul Cod Civil se mentioneaza obligatiile angajatorului/tatalui referitoare la sumele datorate drept pensie de intretinere?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mca , utilizator 15:48, 27 Iunie 2012
Cererea de poprire ar trebui facuta de executorul judecatoresc in baza sentintei definitive.
multumesc
as fi vrut sa evit costurile asociate

multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere, procent din contracte de munca tip conventie mca mca Prin sentinta judecatoreasca emisa in 2006 s-a stabilit ca tatal sa plateasca 25% din venitul lunar, drept pensie de intretinere. Tatal a facut dovada ... (vezi toată discuția)
Sentintã civilã cu obiect pensie de intretinere. gheyakob gheyakob In urma unei sentinte civile am fost obligat la plata unei pensii de intretinere in favoare fiului meu major care nu indeplinea conform prevederilor din Codul ... (vezi toată discuția)
Termen de la pronuntare Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Am dat in judecata pe tatal filului meu pentru majorare pensie alimentara in luna aprilie anul curent. Solutionarea dosarului s-a pronuntat pe ... (vezi toată discuția)