avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate tibirk

Activitate tibirk

Dar nu dorim sa le oprim si nu se pune problema ca "nu-i cap".. Noi incercam sa gasim o solutie legala, astfel incat sa impartim cat mai echitabil cheltuielile cu energia electrica consumata de hidroforul gazonului atunci cand nu sta nimeni in bloc. Si daca se intampla sa stea 1-2 familii nu-i normal sa ii punem pe ei sa plateasca toata factura de curent pt irigatia gazonului deoarece ne dorim cu totii sa avem acel gazon irigat deci interesul este al tuturor. (Gazonul este doar un exemplu, avem mai multi consumatori de energie electrica ce nu tin de nr. de persoane care sunt prezente la un moment dat).
Si totusi exista consum destul de mare atunci cand sunt zero. Instalatiile de design existente sunt cu functionare continua si nu pot fi oprite (nici n-are cine sa le opreasca). Exista baza legala pentru distribuirea in liste a unui astfel de consum?
Articolul acesta il stim si de aceea am si intrebat ce putem face pt ca articolul nu ne raspunde la urmatoarea intrebare:
Daca blocul genereaza consum de energie electrica chiar daca avem zero persoane trecute pe listele de intretinere, cum se distribuie costul in acest caz? Cam asta ar fi intrebarea mai corecta.
Buna ziua,
Exista cadru legal pentru impartirea pe centre de cost a facturii de energie electrica in cazul Asociatiilor de Proprietrari? Concret, blocul nostru consuma energie electrica indiferent de numarul persoanelor care locuiesc in apartamente (de exemplu energia consumata pentru design: irigarea gazonului din jurul blocului care se face cu hidrofor; interesul tuturor proprietarilor, indiferent daca locuiesc sau nu in bloc la un moment dat, este ca acest gazon sa existe; iluminarea parcului din jurul blocului, cca 10 becuri care consuma indiferent daca in bloc locuieste o persoana sau 30 de persoane; etc.). Suntem in situatia cand locatarii care au declarat nr. de persoane trebuie sa suporte costuri pentru facilitati de care se bucura toti proprietarii, indiferent daca locuiesc permanent si nu s-au declarat, sau locuiesc temporar ori deloc (momentan). Am vrea sa gasim o solutie pentru a imparti factura de energie electrica in mod cat mai echitabil,
Am inteles... Procesul verbal de recepție cum se face pt lucrare in regie proprie?
Pai nu stiu sa fac proiect. Eu am executat direct... Acum ar trebui sa plătesc o firma degeaba? Alta solutie nu exista?
Buna ziua,
Casa e undeva la tara. Pe documentele de intabulare figureaza ca am casa acoperita cu tigla bituminoasa (catron bituminos). Am modificat acoperisul complet, i-am schimbat forma si acum e din tabla zincata. Ce ar trebui sa fac astfel incat sa intru in legalitate si sa imi fie acceptata o noua intabulare?
Multumesc!
Buna seara,
Doresc sa cumpar un teren de 4000 mp (2000 mp cc, 2000 mp arabil) cu o casa batraneasca in Com. Butimanu, sat Barbuceanu.. Ma intereseaza urmatoarele:
1) Care sunt actele necesare cu care trebuie sa vina cumparatorul la notar?
2) La ce taxe ar trebui sa ma astep eu ca si cumparator?
3) Pretul de vanzare este de 15.500 EUR. Pretul agreat cu vanzatorul este 14600 EUR + 800 Lire sterline. Nu fac credit, lirele le am cash, euro in cont. Ce solutii avem sa facem aceasta tranzactie? Care este momentul platii efective?
4) Care sunt obligatiile mele ulterioare dupa ce se semneaza contractul de vanzare cumparare?

Daca este nevoie de alte detalii va rog sa imi spuneti!

Multumesc!
Buna ziua,
Firma la care lucrez este in lichidare (salariile ne sunt platite la zi de catre lichidator). As vrea ca incepand cu data e 01.01.2017 sa intru in ccc. Pana atunci vreau sa depun demisia la firma astfel incat ultima zi de lucru sa fie 31.12.2016.
Intrebare 1: Care este perioada de preaviz pentru o astfel de situatie? Mentionez ca nu am contract colectiv de munca iar pe contractul individual de munca pe care l-am semnat atunci cand firma nu era in faliment aveam preaviz de 45 de zile.
Intrebare 2: In cazul in care reusesc legal sau de comun acord sa convin termenul de incetare cu 31.12.2016 lichidatorul va fi obligat sa imi faca si lichidarea salariala? Adica in Ianuarie sa imi plateasca salariul pe decembrie dar si zilele de concediu neefectuate?
Intrebare 3: Pe parcursul lunii decembrie pot obtine de la firma la care inca lucrez toate documentele necesare la dosarul de ccc?

Multumesc!
Buna ziua,
Bebe s-a nascut pe 5 August. Sotia a lucrat pana in data de 4 August, fara sa ia concdiu de maternitate inainte de nastere. Incepand cu data de 5 August a intrat in concediul de maternitate de 126 de zile. Dupa acest concediu vrea sa se intoarca la serviciu si sa ramana sotul in ccc.
1. Cand poate sotul sa depuna actele pentru ccc? Exista termene limita?
2. Daca sotul are adresa din buletin pe alta localitate decat sotia, dosarul trebuie depus la primaria localitatii respective?


Multumesc!