albertokurtyan a scris:
Retragerea din societate se face in 2 feluri.
Prin 1. intelegere intre parti,
sau 2. prin hotarire judecatoreasca.
Ai dreptul, intr-adevar sa iti retragi capitalul social si procentul din activele societatii corespunzator procentelor detinute.
De ex.: daca detii parti sociale in valoare de 40%, ai dreptul sa retragi, in numerar, capitalul initial aportat plus 40% din activul net corectat al societatii.
Acest activ net corectat - suma in bani, nu se accepta bunuri - este evaluat de catre un evaluator de intreprinderi, sau prin intelegerea partilor.
Capitalul social va trebui diminuat prin anularea partilor sociale retrase.
Numai ca eu in experienta mea nu am vazut nici o retragere voluntara din societate, ci doar judecatoresti, in 14 ani de activitate.
Revino cu detalii, poate gasim o solutie mai buna.
Sa nu se confunde retragerea din societate cu cesiunea de parti sociale. Sunt 2 lucruri diferite.
Alberto Kurtyan
Revin cu un update:
Am discutat cu el, am ajuns la o intelegere: semnam un contract intre pers fizice prin care el se obliga sa-mi plateasca in fiecare luna cate 1000 euro. nu garanteaza cu nimic, si eu la sf perioadei, dupa ce am toti banii, fac act si ii las cei 50% - partea mea de firma- . totul ok pana aici. asta a fost intelegerea. ieri am fost la notar sa semnam contractul. iam explicat omului despre ce e vb , a scos contractul si el nu a mai semnat , deoarece scria acolo ca daca nu plateste i se vor lua bunurile ( daca nu are el , atunci ale familiei) si in acest mod se va rezolva problema. lui chestia ast anu io convenit . notarul a spus.... daca oricum vreti sa inapoiati banii, si nu vreti sa pacaliti, nu vad care e problema. el a inceput sa urle ca daca vreau eu sal panalesc si dupa ce-mi da banii nu ies din firma??? ( ce ganduri ) si a plecat spunand sa gasesc eu alta solutie.
eu pot sa-l dau si in judecata pt furt daca as avea bani si timp, pt ca dupa ce mi-a scos imputernicirea de la banca k sa nu mai pot sa umblu la cont, ca poate vreau sa-i fur banii ( erau 6000 ron in cont) si mia explicat el mie ca legea spune ca banii firmei nu se pot folosi in interes proprieu si ca o firma nu poate imprumuta o pers fizica, la 3 zile a scos toti banii ca sa-si plateasca ultima rata si inchiderea contractului pentru masina personala - NU cea a firmei.
Ce fac ?