avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract intre persoane fizice cu date fixe
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract intre persoane fizice cu date fixe

Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari legate de incheierea unui contract intre 2 persoane fizice. Situatia este urmatoarea: A si B asociati la o firma comerciala. A iese din firma, si se face un contract intre A si B ca B sa-i restituie banii investiti in firma ( pe care nu exista contract de inchiriere sau ceva....) ( s-a ajuns la acest acord, ca B sa-i restituie banii lui A ) . Contractul se va face la notar, si A nu vrea sa se duca in totala necunostinta de cauza. Cum sa fie contractul, in masura in care B nu are in proprietate decat firma ramasa ( si A nu mai vrea sa aiba absolut nimic de-aface cu firma) ( apartamentul lui fiind pe numele parintilor si masina pe numele firmei). A doreste sa se specifice ca banii ii vor fi virati, indiferent de cursul firmei. El trebuie sa gireze cu ceva contratul asta? sau daca se face doar cu date fixe la care trebuiesc restituiti banii, acest contract il obliga pe el si in instanta sa plateasca. ( ca si o factura are data pana la care se platesc banii, si nu prea conteaza ) Se poate pune o penalizare pentru o intarziere de .... 2 luni...zic ...??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alinamugur , utilizator 16:19, 17 Martie 2009
Buna,
nu prea am inteles exact ce ai vrut sa spui, dar daca unul din asociati doreste sa iasa din firma se face o hotarare AGA si se comnsemneaza in ea tot ce trebuie si apoi cu asta si mai multe documente se merge la REGISTRUL COMERTULUI si se opereaza mentiunile respective, se impart partile cu care a venit fiecare.
sper sa iti fie de folos ideiile mele, oricum ar tr mers la REG COMERTULUI si vb cu un jurist sa va lamureasca.
Succes
pai am zis in mesaj ca nu s-au facut acte la inceput ca ea a adus bani in firma. daca existau acte si ea putea iesi din firma frumos, legal, si-si putea lua banii, era ok . dar cum nu exista acte, si s-a ajuns la un acord intre parti k asociatul ramas in firma va inapoia banii cu care A a infiintat firma ( pt ca B nu a adus nimic in firma). Si intrebarea mea era, ce clauze sa puna in contractul pe care il vor face la notar, pt ca A vrea garantia ca B va plati banii ( in rate), in diferent de mersul firmei. Si cum se face ? B pune o garantie ? ( dar el practic nu are nimic in proprietate, casa lui fiind pe numele parintilor, si masina pe numele firmei unde lucra inainte , deoarece inca nu s-a terminat leasingul) Si daca se face fara aceasta garantie din partea lui B, atunci se pot pune niste clauze care sa zica ceva de genu, daca B nu achita suma in maxim 2 luni dupa termenul restant, se aplica o penalizare de n%. Si toate aceste clauze sunt perfect valabile intr-o sala de judecata nu ? Intreb, pt ca nu cunosc legi, si chestii juridice si contractuale.

A nu vrea sa se duca la notar si sa semneze un contract ca asa zice ca e bine notaru si sa se trezeasca peste cateva luni ca el are portite de scapare, si nui mai da banii inapoi. Mai bine pregatita si cu cunostinte in cauza.

Multuesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea asociatului intr-un srl catalin20102010 catalin20102010 Buna ziua In anul 2005 m-am asociat cu 2 tipi sot si sotie intr-o societate SRL ei cesionanadu mi mie cite 3 parti sociale fiecare din cele 10 pe care le ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)
Situatia spațiului inchiriat la radierea firmei Daiana122 Daiana122 Buna ziua,am inchiriat un spatiu am platit avans 2 luni,+1 luna in care activitatea firmei nu a functionat,am stat pe piata 3 luni iar acum vreau sa o inchid ... (vezi toată discuția)