avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Activitate roxadi2000

Activitate roxadi2000

Răspuns la discuția bancruta simpla?
Multumesc mult pt sfaturi
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Sa inteleg ca ar fi bine daca as trimite un angajament de plata care sa contina in acelasi timp si o esalonare a platii pe un anumit interval de timp?
Problema e ca firma de recuperari nu imi da posibilitatea sa platesc datoria decat in termen de maxim 7 zile incepand de azi (22.07.2009).Deocamdata exista din partea mea doar bunavointa,tot datorita faptului ca nu imi incasez la randul meu facturile la timp.Credeti ca as rezolva ceva cu un asemenea angajament?Va multumesc.
Buna ziua,
Detin un SRL , din pacate ca multe alte SRL-uri cu probleme financiare.Activitatea societatii nu a incetat, in ultima vreme parca intra pe un fagas normal,problema e ca au ramas neachitate cateva facturi (nu cu valoare mare,pana in 10000 RON toate).
In urma cu cateva zile am primit de la o societate de recuperare o instiintare prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca pentru suma datorata (5000 RON) se va initia procedura insolventei iar administratorul societatii poate fi acuzat de bancruta in forma simpla sau bancruta frauduloasa.Din cunostintele mele (nu prea vaste in ale dreptului indiferent ca e civil, comercial sau penal) stiu ca procedura insolventei poate fi initiata pt o suma ce depaseste 30.000 RON, in ceea ce priveste bancruta , nu vad cum ar putea fi acuzat administratorul de asa ceva, in conditiile in care se doreste sa se plateasca acea suma(esalonat ce e drept pt ca altfel nu se poate), actele contabile sunt intocmite legal samd.
Astept o parere din partea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.:sorry:
Răspuns la discuția Abuz societate leasing
Buna ziua,

Foarte interesant subiectul si din pacate, de actualitate.(se intampla multora).Mi-as permite un comentariu si anume OPC-ul din cate stiu eu nu poate interveni in cazul unui contract comercial incheiat intre doua persoane juridice asa cum inteleg ca este cazul dumneavoastra.

Multumesc
Răspuns la discuția litigiu cu firma upc romania
Buna ziua,

Eu zic sa faceti o reclamatie si la ANCOM fostul ANRCTI ( Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei).Ei sunt in masura sa verifice calitatea semnalului din punct de vedere tehnic, putand astfel constata imposibilitatea firmei UPC de a furniza acele servicii.
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Multumesc
Buna ziua,

Sunt administratorul unui srl.In urma cu 3 luni am incheiat un contract de inchiriere pt un spatiu , convenind cu proprietarul asupra sumei de 300 RON /luna.La incheierea contractului s-a achitat cu titlu de garantie echivalentul a 700 de euro.La sfarsitul lunii martie am cerut incetarea contractului ( in conformitate cu prevederiel contractuale).Din ziua urmatoare nu mi s-a mai permis accesul in acel spatiu( de catre proprietar prin inlocuirea yalelor).In spatiu a ramas mobilier (proprietatea societatii) si alte bunuri in valoare totala de aprox 5000 ron.Pt buna desfasurare a activitatii , societatea are nevoie de acele bunuri, lucru care nu e permis de catre proprietar.Intrebarea mea ar fi care ar fi calea legala cea mai rapida de a recupera acele bunuri?

Va multumesc anticipat
Discuție probleme SRL
Buna ziua,

Detin calitatea de asociata si administrator intr-un SRL ( cu 4 asociati fiecare detin 25 % ,doi administratori -eu si un asociat).Pe tot timpul derularii activitatii eu nu am paritcipat activ (nu am indeplinit efectiv calitatea de administrator).La momentul la care ne aflam societatea inregistreaza pierderi de vreo 20.000 RON urmare a activitatii de vreo 6 luni.Am semnalat in nenumarate randuri faptul ca e nevoie sa se intruneasca AGA pt a lua o decizie in ceea ce priveste modul de desfasurare a activitatii(in sensul ca de la o luna la alta pierderiel erau tot mai mari , de profit nici nu putea fi vorba).DIn pacate nu am facut in scris acest lucru decat verbal .
Zilele trecute mi s-a adus la cunostinta faptul ca trebuie sa creditez firma cu suma de 5000 RON (bani necesari acoperirii cheltuielilor curente, in conditiile in care firma inregistreaza in continuare pierderi)De asemnea mi s-a adus la cunostinta faptul ca al doilea administrator a creditat pana acum societatea cu suma de 10.000 RON, in conditiile in care in statut este precizat clar faptul ca orice imprumut care depaseste 10 % din activele societatii se poate face doar in urma unei hotarari AGA, lucru care nu s-a intamplat.

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1.In ce masura pot fi obligata sa creditez societatea cu suma mai sus amintita, atata timp ccat nu exista nicio prevedere statutara in acest sens decat cea referitoare la plafonul maxim de imprumut(10 % din active)
2.In ce masura este legala creditarea facuta de asociatul administrator in conditiile in care nu a convocat AGA (asa cum spune statutul?)
3.Ce raspundere are administratorul implicat activ in desfasurarea activitatii in conditiile in care societatea a inregistrat pierde relativ mare si inregistreaza in continuare( si ce raspundere am eu neimplicandu-ma in activitate)?
4.Cum poate fi dizolvata societatea in conditiile in care nu inregistreaza datorii ( decat creditarile asociatilor), sau car ear fi o alta cale de "iesire " din aceasta societate.(e vorba de 2 dintre asociati).

Va multumesc anticipat