Multumesc pentru informarea exacta.Stiam si eu cate ceva despre ce pasi ar trebui facuti ulterior sentintei definitive dar nu eram sigur 100%.
Daca ati castigat la Tribunal puteti fi siguri 100% ca veti castiga si la Curtea de Apel,recursul lor va fi declarat ca nefondat.La acest lucru a ajutat foarte mult si decizia ICCJ.Eu am castigat procesul,sentinta e definitiva si irevocabila doar ca trebuie sa vad ce pasi trebuie sa urmez pentru a vedea efectiv banii.
Multumesc pentru raspunsuri si sa stiti ca nu am pus intamplator intrebarea.Un amic in exact aceeasi situatie i-a executat pe intreaga suma desi primise in prealabil o parte din ea,iar acum societatea incearca sa-si recupereze diferenta de bani :D
Am castigat un litigiu de munca,mai precis salariile indexate,majorate si reactualizate.Societatea respectiva mi-a platit o parte din suma dar nu intreaga valoare a drepturilor castigate.Acum vreau sa-i execut silit si nu stiu daca executarea se poate face pe diferenta pe care mi-o datoreaza sau se face pe toata suma.Ma puteti ajuta cu un raspuns?Multumesc!
Sentinta suna exact cum am scris in primul post.Se acorda salariile indexate,majorate si reactualizate,fara a se preciza o suma.
A trecut o perioada mare de timp de cand a fost pronuntata sentinta,firma respectiva refuza acordarea acestor drepturi si vroiam sa stiu pentru ce perioada imi voi calcula drepturile atunci cand ma voi duce la executorul judecatoresc.
Am fost concediat si am castigat in instanta salariile indexate,majorate si reactualizate.
Am o intrebare : aceste drepturi se calculeaza pana la data pronuntarii sentintei de catre instanta sau pana la punerea efectiva in executare a sentintei respective?
Va multumesc!
Asta vroiam sa stiu,daca data de referinta este cea la care s-a deschis actiunea si nu cea la care se va pronunta instanta.Multumesc
Am si eu o intrebare.
Daca o lege (in speta de fata codul muncii) este modificata in timpul derularii unui litigiu de munca,instanta va judeca dupa noua lege sau dupa legea care era in vigoare la data deschiderii procesului?
Ne complicam inutil cu raspunsuri juridice.
Lucrurile stau asa:
1. odata ce te-ai inregistrat se considera ca ai acceptat Termenii si Conditiile de inregistrare deci ai dat consimtamantul de a-ti fi prelucrat CNP-ul (de fapt firma poate solicita orice informatie,tu daca nu vrei sa le dai informatia respectiva nu le-o dai si cu asta basta,nu te inregistrezi la ei,e decizia ta)
2. firma respectiva cere CNP ca si masura de siguranta pentru eventualele inregistrari false nu pentru a-l divulga tertelor parti sau pentru a-l folosi in alte scopuri(clauza de confidetialitate care de obicei este postata pe site-ul de inregistrare)
3. CNP-ul nu are un caracter atat de secret ca de exemplu un pin de card si se poate afla relativ usor.Daca ar fi fost un cod atat de important cu siguranta nu s-ar mai fi aflat la vedere pe orice carte de identitate sau certificat de nastere,acte care ne sunt solicitate practic zilnic de diferite institutii sau la diferite tranzactii etc
Raman in continuare la ideea ca furnizand CNP unei firme online nu sunt sanse sa ai surprize neplacute dar nefurnizandu-l nu te poti inregistra ca si client.Oricum totul ramane la alegerea ta,nu te obliga nimeni sa te inregistrezi.
Daca e cineva de parere ca e periculos sa furnizezi CNP il rog sa prezinte o situatie neplacuta cu care s-a confruntat.
Pai exact despre asta e vorba.Unele firme cer CNP-ul,asta oferindu-le mai multa siguranta ca persoana care se inregistreaza este reala.Asta e tot.Si faptul ca-l cer nu este ilegal,asa cum se vede la punctul a) al legii de mai sus postata de colegul de forum,clientul in momentul in care se inregistreaza cu CNP-ul dandu-si de buna voie aceasta data de identificare.
Repet,nu este ilegal a cere CNP-ul.
Daca este cumva periculos a divulga cuiva CNP-ul asta e alta discutie.Parerea mea e ca,clientul nu are ce surprize neplacute sa aiba in urma oferirii CNP-ului.Poate doar aceea de a se face o carte de identitate falsa pe numele sau dar acest lucru se poate face prin nenumarate metode,nu doar aceasta cu firmele online.