avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters82334

Activitate ContSters82334

Va protejeaza OUG 96 din 20 octombrie 2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.Studiati-o apoi purtati o discutie amiabila cu dep.HR sa vada ca va cunoasteti drepturile.
Mult succes.
Răspuns la discuția A fi sau a nu fi... reintegrare
Trebuie sa obtii un titlu de executare silita in baza sentintei, mergi la un executor judecatoresc sau casa de avocatura care recupereaza datorii.
Parere personala si din experienta: daca te-au dat afara tot cu art.65 las-o asa.
A doua oara vei pierde cu brio.
Bafta.
Răspuns la discuția reintegrare
Multumesc, am gresit in exprimare, angajatorul va depune intimpinare la urmatorul termen, eu am inscrisurile solide, pe rol exista si o ancheta la CNCD pentru constatare fapte de discriminare, sunt curios care va fi verdictul lor.
Discuție CCMNU 2007-2010
Buna seara,

As dori sa aflu perioada pe care se desfasoara CCMNU 2007-2010.
31.12.2010 sau 01.01.2010

Multumesc
Răspuns la discuția reintegrare
Buna seara,

Astazi am avut primul termen in al doilea proces cu angajatorul, avocatul partii adverse a cerut un nou termen pentru intampinare, iar urmatorul termen este peste 2 luni(19 ianuarie 2010), nu se mai respecta nici o lege in tara asta.Teama mea este ca sotia avocatului partii adverse este judecatoare la tribunal si poate" influenta" cauza.Sper ca totusi adevarul si dreptatea vor iesi la iveala si nu vor fi probleme.
Răspuns la discuția Comisie disciplina
Angel 2007 a scris:

Presedintele comisiei de disciplina poate fi managerul societatii,asa cum a mentionat si dl Edbah,dar faptul ca cercetarea prealabila nu a respectata prevederile legale ,este altceva.
In aceasta situatie instanta este cea care analizeaza faptele si se pronunta.


Ma refeream la rolul comisiei de a fi "neutra".
Răspuns la discuția Comisie disciplina
Edbah a scris:

Sa nu confundam comisia de disciplina cu intanta de judecata, totusi.
Comisia de disciplina nu judeca doua parti. Rolul ei nu este de a fi neutra, ci doar de a asigura salariatului dreptul la aparare.
Sa nu uitam ca raspunderea disciplinara recunoaste legal, in favoarea angajatorului o putere punitiva unilaterala in raportul de munca, constituind o exceptie de la relatiile normale dintre partile unui raport contractual.
Asa ca nu se poate invoca o incompatibilitate intre functia de manager si rolul de membru al comisiei de disciplina, atata vre

Buna ziua,

As vrea sa-l contrazic pe edbah spunand ca ma aflu intr-o situatie similara, problema este mai complexa si dezbatuta pe forum, managerul societatii a fost presedintele comisiei, numai el spunea secretarei ce sa scrie in procesul verbal, eu nu am avut efectiv cum sa ma apar(mi-a fost refuzat si avocatul sa asiste la cercetare), iar la sfarsitul cercetarii domnul manager ca presedinte al comisiei propune desfacerea CIM disciplinar.Managerul societatii a fost si "procuror" si "judecator" mi-a dat sentinta pe loc.O sa vedem si punctul de vedere al Justitiei.
Răspuns la discuția sanctiunile disciplinare...
nikol.ilea a scris:

2 legi de baza in legislatia muncii sunt Legea 53 / 2003 si CCMUN pe anii 2007-2010 (pentru acest moment). Este universal recunoscut ca se aplica prevederile cele mai favorabile angajatului. Un alt exemplu este numarul de zile de concediu de odihna pe an: L 53 (Codul Muncii) prevede 20 de zile / an, in timp ce CCMUN prevede 21, se acorda 21 d zile / an concediu de odihna.

Multumesc pentru promtitudine, ideea era in fata instantei cum poti sa invoci una din cele 2 legi, angajatul a primit doua avertismente scrise in termen de 9 luni fara cercetare disciplinara prealabila apoi a fost cercetat pentru un motiv pueril si anume lipsa totala de activitate in cadrul firmei de la reintegrare pana in ziua in care s-a facut convocator apoi s-a defacut CIM cu 61 a).
Multumesc.
Răspuns la discuția sanctiunile disciplinare...
nikol.ilea a scris:

Sunt luate in considerare prevederile mai favorabile angajatului.

In cadrul carui temei legal
Multumesc
Răspuns la discuția sanctiunile disciplinare...
Buna ziua,

Am o nelamurire privind sanctiunile disciplinare.Conform Codului Muncii,nici o sanctiune nu se poate lua fara o cercetare disciplinara prealabila art.267(1), doar avertismentul scris este permis, dar in CCMN 2007-2010 la art.75(1) sub sanctiunea nulitatii absolute,nici o sanctiune nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile, asta presupune ca si avertismentul scris intra in aceeasi categorie a sanctiunilor.In cadrul unui litigiu in instanta care ar fi luata in considerare si in ce baza.
Multumesc.