Edbah a scris:
Sa nu confundam comisia de disciplina cu intanta de judecata, totusi.
Comisia de disciplina nu judeca doua parti. Rolul ei nu este de a fi neutra, ci doar de a asigura salariatului dreptul la aparare.
Sa nu uitam ca raspunderea disciplinara recunoaste legal, in favoarea angajatorului o putere punitiva unilaterala in raportul de munca, constituind o exceptie de la relatiile normale dintre partile unui raport contractual.
Asa ca nu se poate invoca o incompatibilitate intre functia de manager si rolul de membru al comisiei de disciplina, atata vre
Buna ziua,
As vrea sa-l contrazic pe edbah spunand ca ma aflu intr-o situatie similara, problema este mai complexa si dezbatuta pe forum, managerul societatii a fost presedintele comisiei, numai el spunea secretarei ce sa scrie in procesul verbal, eu nu am avut efectiv cum sa ma apar(mi-a fost refuzat si avocatul sa asiste la cercetare), iar la sfarsitul cercetarii domnul manager ca presedinte al comisiei propune desfacerea CIM disciplinar.Managerul societatii a fost si "procuror" si "judecator" mi-a dat sentinta pe loc.O sa vedem si punctul de vedere al Justitiei.