Am o nelamurire si poate ma ajuta cineva de specialitate si anume:
am castigat la instanta de fond dreptul de reintegrare in procesul cu angajatorul, acesta a facut recurs pentru anularea sentintei favorabile mie, termen este 14.07.2009 la Curtea de Apel Bv, dar astazi 03.07.2009 am primit o adresa de la angajator prin care imi cere sa ma prezint in termen de 24 de ore de la primirea adresei pentru a ma reintegra, asta inseamna ca in data de 06.07.2009 trebuie sa ma prezint la firma.Mentionez ca in prezent sunt in somaj deoarece am fost concediat cu art.65 alin 1, iar daca incep lucru trebuie sa anunt la somaj reintegrarea, iar in data de 14.07.2009 la recurs daca castiga angajatorul ce fac, sau ce fac in perioada pana la recurs ca nu stiu cum sa procedez.Trebuie sa astept recursul pentru ca ieri am luat de la Curtea de Apel motivatia recursului angajatorului si spune ca si voluntar sau prin executare silita nu poate pune in aplicare sentinta de la instanta de fond, asa "probleme mari arefirma".
Multumesc.
Aratati la agentia de somaj hotararea judecatoreasca si explicatii tot ceea ce se intampla.In cazul in care va castiga angajatorul la recurs , atunci o sa reluati somajul pe baza hotararii definitije a judecatorului.
Parerea mea este sa nu va prezentati la serviciu pentru reintegrare, intrucat este pe rol recursul.
Fostul angajator nu poate sa-si justifice bunavoita in fata instantei de recurs pe acest temei si nici ulterior sa va concedieze daca pierde recursul, pentru motive de absente nemotivate.
Multumesc si m-ai astept si alte sfaturi.M-ar interesa care ar fi repercusiunile daca nu m-as prezenta la firma, as dori sa ma prezint dupa ce se termina recursul.Din 06.07.2009-14.07.2009 sunt 7 zile lucratoare, iar daca angajatorul castiga recursul inseamna ca nu ma reintegreaza si ma plateste pentru cele 7 zile lucrate fara sa m-ai primesc salariile din urma.E posibil ca si la recurs sa se dea alte termene, sa se intinda pe o perioada mai lunga sau se judeca pe loc cu inscrisurile aduse cu 5 zile inainte de termenul de recurs.
daca nu va prezentati la munca, angajatorul va poate desface contractul de munca pt absente nemotivate.
Daca nu ma insel, angajatorul trebuie sa dea curs sentintei de la instanta de fond, urmand ca in urma castigarii recusului sa recupereze banii de la dvs.
Sfatul meu este sa va prezentati la munca
Mergeti la serviciu, insa nu anuntati AJOFM pana la data pronuntarii recursului. Daca veti castiga, mergeti si anuntati AJOFM si vi se vor retine din indemnizatie sumele pentru cele 7 zile in care ati fost si salariat si somer. Daca pierdeti, atunci veti proceda similar.