avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate de novo

Activitate de novo

Buna ziua

Speţa este următoarea:
Tatal meu este decedat. In urma decesului, la 5 ani dupa, am dezbătut moştenirea pe ramura mamei sale, adica a bunicii mele, in urma careia, instanta de judecata a realizat corect imparteala casei si a terenurilor, extravilane si intavilane, intre sora tatalui meu, care este in viata si mine ca mostenitor al tatalui meu.
Dupa ce instanta a emis hotararea de judecata prin care atesta ca sunt proprietar pe anumite terenuri mi-am platit impozitele in fiecare an (timp de 2 ani). Anul acesta cand am mers sa achit impozitul pe anul in curs mi s-a comunicat ca trebuie sa achit impozitul pe perioada de dinainte de a deveni proprietar in urma dezbaterii mostenirii, jumatate eu, jumatate matusa mea. Timp de doi ani am achitat impozitul in fiecare an, la zi si nu mi s-a comunicat nimic despre acest lucru. Este normal sa platesc acum dupa 2 ani impozitul bunicii mele defuncte si a matusii mele care s-a folosit de acele terenuri si de casa? Nu trebuia cand mergeam in fiecare an sa achit impozitul sa mi se comunice acest lucru? Abia acum mi-au zis ca mai e de achitat din urma o suma de bani - impozit pentru casa si terenuri (la care desigur s-au adăugat si penalitati).
Intrebarea mea este: Sunt obligata sa achit acel impozit? In sentinta nu se specifica nimic legat de plata acestui impozit, decat chltuielile de judecata pe care matusa mea mi le datoreaza. Asadar sunt obligata sa il platesc? In baza la ce? Si cum pot scapa de penalitati daca cei de la Primarie nu m-au anuntat ca am de plata timp de 2 ani acest impozit din urma si mi-au incasat anual impozitul aferent terenurilor mele de la data la care am devenit proprietar in urma dezbaterii mostenirii. Sper ca m-am facut inteles. Va multumesc pentru toata atentia acordata !
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti, daca la casatorie am ales regimul comunitatii legale, pentru a-l schimba in regimul comunitatii conventionale, este nevoie sa astept sa treaca 1 an de la casatorie?
Va multumesc, anticipat
Răspuns la discuția Este posibila o reipotecare ?
Multumesc frumos pentru toate opiniile dvs. O sa studiez cele 3 regimuri matrimoniale si cand voi decide pt ce regim matrimonial am optat o revin sa va cer parerea, daca este bine sau nu ce fac. Va multumesc din suflet inca o data.
Răspuns la discuția Este posibila o reipotecare ?
Mi se pare buna ideea dvs. Aveti dreptate, putem peste un an sa ne schimbam regimul matrimonial. Intrebarea este daca banca este de acord ca eu sa introduc tot apartamentul achizitionat prin credit ipotecar pe cand eram necasatorit si automat si creditul ipotecar in comunitatea conventionala. Prin acest regim al comunitatii conventionale, sotia mea devine coplatitor si coproprietar datorita regimului matrimonial ales sau doar daca banca isi da acordul?
Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa contractez un nou credit ipotecar (poate fi si de la o alta banca decat cea de la care am luat primul credit ipotecar )cu care sa pot stinge primul credit ipotecar si cu creditul nou sa ipotechez apartamentul impreuna cu sotia mea, astfel devenind amandoi proprietari. Adica, as vrea sa stiu daca pot face o reipotecare in care sa apara si sotia mea coproprietara la apartament, stingandu-se astfel primul credit ipotecar in care eram doar eu , sotul, proprietar.
Buna ziua

Va rog sa imi oferiti o solutie in urmatoarea speta.

In calitate de garant ipotecar imprumutat sunt unicul proprietar al unui imobil achizionat prin credit ipotecar. La momentul achizitionarii imobilului eram necasatorit. Ulterior achizionarii imobilului m-am casatorit. As vrea sa imi spuneti cum si daca este posibil ca sotia mea sa devina coproprietar al imobilului alaturi de mine, adica sa modific contractul printr-un act aditional astfel incat sotia mea sa figureze alaturi de mine in contractul de credit ipotecar. Mentionez ca nu doresc sa aduc modificari referitoare la rambursare credit, dobanzi sau la alte clauze, ci doar sa apara sotia mea alaturi de mine ca si coproprietar.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc, anticipat pentru ajutorul acordat.
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Buna ziua tuturor
Am o mare rugaminte...Ar putea cineva sa ma ajute cu cartea in format pdf Fise de drept penal: Partea speciala a dlui Udroiu ? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Multumesc, adi_09 pentru raspuns si explicaţii. Multumesc mult!
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Buna, tuturor! Va supun atentiei o intrebare
Poate fi săvârşită în formă continuată:
a. infracţiunea de obicei
b. o infractiune ce constituie o unitate colectivă
c. o infractiune cu rezultat ireversibil

As dori alegerea raspunsului sa fie motivata si exemplificata. Va multumesc si spor la studiu tuturor!
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Multumesc, Avecon, pt explicatii.