Buna ziua.nu cred ca semnatura le lipseste lor, aici oricum este sat fara caini. Problema mea este ca nu gasesc legislatia in vigoare (pentru parcari stiu care este) dar in ceea ce priveste drumurile ai distantele legale nu gasesc nimic
POPA GHEORGHE a scris:
Puteti cere primariei sa va prezinte pentru drumul respectiv, Normativul de proiectare (act normativ emis de catre Ministerul dezvoltarii) si eventual proiectul tehnic pentru a verifica semnaturile. Trebuie sa existe pe proiect o semnatura pentru verificator de proiecte. Semnatura atesta respectarea legislatiei in vigoare.
Pentru parcare (emisii de gaze toxice/ de la esapamente, zgomot, vibratii), proiectul trebuie sa detina aviz de mediu si aviz de la DJSP.
Buna ziua.
Am o problema cu cei de la Primarie careia nu ii gasesc rezolvare.
Acum circa 6 luni au decis ca ar trebuie reamenajata zona ,au facut parcari iar unul din drumurile noi creeate ( era spatiu verde inainte) trece la aproximativ 1.2m de geamul meu( eu locuind la parter) iar pe restul lungimii apartamentului la 3.6m. as vrea sa stiu unde anume gasesc un S.T.A.S. sau ceva unde sa fie stipulata diatantele legale de la axul drumului la geamurile incaperilor de locuit deoarece nu mi se pare normal sa faci o strada noua de 3,5m latime(fie si de acces) atat de aproape de geamurile apartamentelor ,ba mai mult peste strada sa mai faci si o parcare in spic(practic toate esapamentele sunt indreptate spre bloc) motivand ca e terenul lor si fac ce vor ca asa au proiectul de la firma de proiectare?
Buna ziua tuturor.
Am o problema cu un executor judecatoresc iar mai jos o sa detaliez putin problema la care sper sa gasesc un raspuns. Situatia este urmatoarea :
Am de primit pensia alimentara din 2011 pana in prezent iar fostul sot a gasit de cuviinta sa plateasca aceasta pensie cam 9 luni la fiecare an completand pe mandatele postale lunile cam cum isi amintea el, de genul ianuarie, martie,aprilie iar la urmatoarea mai,iunie,iulie etc rezultand astfel la memtul ultimei plati o diferenta pe ultimii 4 ani de 1664 ron. Am mers la executor si a fost investita ultima hotarare definitiva ca fiind executorie. Aici incepe circul : i-am dat executorului un tabel cu sumele neachitate in care i-am specificat ca, intotdeauna, sumele primite le-am trecut ca acoperind datoria cea mai veche si au ramas lunile x,y,z etc (ultimele luni pana la varsta de 18 ani a copilului) neachitate rezultand suma de 1664 ron. Fostul sot a venit la executor cu niste mandate postale exact pe lunile acelea, a facut contestatie la executare, pe care instanta a respins-o fiind obligat sa mai plateasca inca 800 ron cheltuieli, iar cu toate acestea executorul a modificat suma de executat, prin decizia lui proprie( mie mi-a transmis sa ma duc sa fac eu alta contestatie la judecatorie daca nu imi convine) , la suma de 220 Ron cheltuieli executare si suma de recuperat 64 ron, motivul fiind "imputatia legala"bani pe care i-a si virat in contul meu bancar declarand executarea terminata.
Toate acestea au fost facute, dupa ce, instanta a respins contestatia la executare facuta asupra sumei de 1664 ron, contestatie facuta de fostul sot.
Intrebarea este : cum trebuie formulata contestatia la decizia executorului si unde depun plangere impotriva executorului judecatoresc, care oricum a tergiversat executarea jumatate de an, ba mai mult imi inchidea telefonul in nas ori de cate ori avea ocazia.
Va multumesc
amfacut contestatie dar termnul nu a fost fixat, am fsot scutita de la plata cautiunii, singurul lucru ramas este sa inteleg cum trebuia sa faca executorul corect deoarece aud o mie si una de variante ...culmea una scrie in codul de procedura si alta imi zice un executor ...nu mai inteleg nimic...trebuia sa imi trimita somatia de 15 zile pentru a ma executa imobiliar si pentru a putea nota in cartea funciara datoria?? nu de alta dar am primit doar somatia de 24h si atat nimic mai mult
Buna ziua,
in urma unui proces am printr-o decizie definitiva si irevocabila am fost obligata la plata unei sulte de 86000 si predarea unor bunuri in valoare de 11000 ron.
a fost incuviintata executarea silita si aici citez din dispoziti :" se incuviinteaza prin toate formele legale.....etc
fostul sot a mers la executor care in urmatoarea ordine cronologica a efectuat urmatoarele :
in data de 21-11-2013 a emis o somatie de plata de 24 de ore in care a trecut cheltuielile de executare etc.
in data de 15-01-2014 a cerut conform articolului 816. cpc a cerut serviciului OCPI inregistrarea sumelor datorate conform executarii silite.
la actele din data de 15 a atasat cererea , chitanta de plata si decizia judecatoriei.
intrebarea mea este : executorul nu trebuia sa ceara in mod concret incuviintarea asupra urmarii imobiliare?
nu trebuia ca dupa somatia de 24h sa imi trimita o alta somatie de 15 zile conform art.820 si abia apoi conform art.821 sa ceara notarea datorieiin cartea funciara??
precizez ca am fost la executor si i-am cerut copii dupa dosar si singurele hartii cunt :
hotararea definitva, incuviintarea la care am facut referire mai sus, o somatie de 24h si cererea prin care a facut notarea datoriei la cartea funciara....alte acte nu are deci ce ziceti am sanse sa la contestatia executarii??
sau ce alte greseli trebuie sa mai caut pentru a putea rasturna executarea imobiliara???
da dar in hartiile venite de la executor apar acele bunuri si apare si este si taxata actiunea aceasta mirifica pe lucruri neexistente...eu o sa contest dar parca vad alta minune ...am parte in ultimele 6 luni numai ca in reclama ....Romania mereu surprinzatoare....
da am inteles. intrebam doar sa stiu sa ma duc cu lectiile facute la avocat ca is satula pana peste cap de ce se intampla ... iar in ceea ce priveste bunurile despre care vorbeam mai sus cum se pune problema?? ma gandesc ca acum nu trebuie sa ii dau bunuri ce le are deja sau care sunt distruse... poate sa ceara executare pe bunuri pe care le are deja in posesie??
onorariul avocatului ... este vorba de avocatul clientului ori aveti dumneavoastra ca si executor de un avocat...deoarece aici este problema...eu oricum in sulta am incluse cheltuieli de judecata (onorariu avocat etc) odata. acestia 2000 ron sunt pt avocatul clientului executorului ori pentru avocatul angajat de executor ?? aii nu inteleg?? de ce trebuie sa platesc onorariu avocat + cheltuieli de judecata ( care contin oricum onorariu avocat cel putin asa scrie in hartiile curtii de apel -plata cheltuielilor de judecata in val de suma x)
Daca respectivul si-a distrus bunurile ( exista sesizare la politie - plus dosar de cercetare penala intrucat a distrus si bunurile atribuite mie) iar pe langa asta in urma cu un an a sustras din locuinta bunuri ce au fost atribuite lui abia acum cum poate sa ceara executare pe bunurile distruse si pe cele pe care este deja in posesie???
multumesc. concluzia ar fi ca si asa 5940 + 2200 nu dau cei 8200 onorariul trecut acolo.
inca o intrebare ...avocatul pentru un singur drum in instanta cu actele de executare poate taxa cu 2000 ron??? ma gandesc ca daca ar fi un barem si asta ar fi tot la maxim (foamea de bani e mare) in conditiile in care toate cheltuielile de judecata se ridica la 3000 ron pentru toate instantele?? adica nu e absurda situatia sau e doar pentru ca traim in Romania si asta ne ocupa....se paote asa ceva. nu pot oare cere candse face contestatia sa se uite cineva si la tariful avocatului ...ca doar mama plus copil plus cheltuieli cu minorul etc ... intreb asta deoarece avocatul advers a avut initial depusa chitanta de 8000 ron si judecatorul a strambat din nas si nu a acordat cheltuielile de judecata pe motiv ca erau exagerate vis -a vis de acest dosar.