In urma primirii unei contraventii pe persoana juridica, am facut contestatie si am scos un certificat de grefa. Ulterior, am instrainat din firma mai multe autoturisme in mai multe judete din tara, atasand la certificatul de atestare fiscala si certificatul de grefa pentru a arata ca amenda este contestata. Mentionez ca si pe certificatul de atestare fiscala este trecuta acea amenda, dar este mentionat, cu majuscule chiar, ca amenda nu este exigibila. Cu toate acestea, unele primarii din tara nu vor sa incuviinteze inmatricularea masinilor de catre noii proprietari pe motiv ca pe certificatul de atestare al vanzatorului apare o amenda si ignora acel certificat de grefa.
Am facut o adresa catre aceste primarii evidentiind art 32 din OG 2/2001 care zice negru pe alb ca plangerea suspenda executarea, dar as vrea sa dau mai multe argumente juridice pentru ca sa ii lamuresc pe acei functionari care se incapataneaza sa nu stampileze fisele de inmatriculare.
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema. Multumesc!
PS: Imi cer scuze am publicat intrebarea prima data in alta categorie si nu stiu sa o sterg.
Buna ziua!
Va rog sa imi oferiti un sfat in legatura cu urmatoarea speta: In urma procesului de partaj ca urmare a divortului, mie mi-a revenit apartamentul, urmand sa platesc fostului sot o sulta. La sfatul avocatei si in necunostinta de cauza, am pus banii la posta pin mandat postal cu confirmare de primire, si nu prin notar sau executor. Acum vreau sa vand apartamentul, am facut cadastrul, dar imi apare ipoteca legala pentru fostul sot. Pentru a radia ipoteca mi s-a spus la cadastru ca fie aduc o declaratie notariala a lui cum ca a primit banii (ceea ce e imposibil), fie merg la un executor sa imi faca un proces verbal in baza chitantei de la posta. La executor mi-a spus ca nu poate face proces verbal si ca banii trebuiau trimisi neaparat prin el de la inceput, singura solutie fiind sa ma adresez instantei. Cumparatorii apartamentului vor neaparat sa il ia luna aceasta si nu am timp sa astept un alt proces, chiar si pentru cateva luni....Ce posibilitate exista ca sa mi se recunoasca plata la cadastru si sa imi radieze ipoteca? Oare ma poate ajuta un executor in vreun fel sa rezolv mai repede fara a-l implica pe fostul sot, care ar face tot posibilul sa imi puna bete in roate daca isi da seama ca depind de semnatura lui? Mentionez ca am semnatura lui pe confirmarea de primire de la posta. Multumesc anticipat!
Si de cate ori trebuie sa il mai renotific? Daca vand lucrurile odata cu casa nu se considera ca am instrainat lucrul altuia? Prin hotarare i se da lui proprietatea pt bunurile alea si mie pt apartament....Imi spusese o avocata ca nu am ce face trebuie sa astept 3 ani si daca nu si le ia i se prescrie dreptul dar mie nu mi se pare corect, atata timp cat in hotararea mea zice ca am deplina si linistita proprietate(sau ceva de genul asta) de ce trebuie sa stea lucrurile lui pe proprietatea mea?? Multumesc
Am o hotarare definitiva si irevocabila in urma careia in urma partajului mi-a ramas apartamentul din timpul casatoriei. Tot prin hotarare sunt obligata sa ii dau fostului sot partea de bani ce i se cuvin si mobila din casa. Am pus banii la posta si am primit confirmarea de primire. Acum intrebarea mea este: cum pot face sa isi ia mobila din casa deoarece nu vine sa si-o ia si as vrea sa vand apartamentul. I-am scris o notificare sa vina sa ia mobila, am primit confirmare de primire dar nu da niciun semn ca ar vrea sa vina sa o ia. Va multumesc anticipat!
este o somatie de plata investita cu formula executorie si alt furnizor doreste sa bage in banca bilete la ordin
ce solutie am?
am incercat renegociere, compensare cu marfa de pe stoc si cesiune de creanta, dar avocatii lor nu vor cesiune de creanta si nu stiu de ce
Buna ziua! Vreau si eu sa va intreb.....daca o firma are poprire pe cont si un furnizor baga in banca bilete la ordin ce se poate intampla? Ce solutie exista pentru firma cu poprire pe cont sa nu intre sub incidenta legii penale? Poate invoca forta majora avand in vedere ca are conturile blocate? Multumesc mult