Comisia locala de aplicare a l18/91 vrea sa-mi anuleze titlul de proprietate pt un teren pentru care am documente notariale ca-mi revine ca mostenire, pe motiv ca, intr-un litigiu dintre aceasta si o persoana fizica (in care eu nu am fost implicat), s-a dat o hotarare judecatoreasca (pe baza unui raport de expertiza fals, neconform cu documentele existente privind vecinatati si suprafete si marturii mincinoase) prin care terenul meu revine acestei persoane. Hotararea este definitiva si irevocabila. Ce pot face in fata acestei nedreptati revoltatoare? Comisia dispunea de documentele pe care le detin dar motiveaza ca acum nu mai are ce face si trebuie sa puna in aplicare Hotararea.
si parintii mei au avut aceiasi problema doar ca ei l-au utilizat in totalitate (tot pentru lucrari dentare) si nu au avut ce le confisca. Au platit despagubirea la banca ,echivalent cu contravaloarea aurului folosit si facut inchisoarea de rigoare. In instanta nu au rezolvat nimic pe motiv ca nu se incadreaza in OUG 190/2000. Daca ajungeti in parlament veniti cu o initiativa legislativa, altfel, in afara de pagubiti, nu mai are nimeni interes. Cine e trebuit sa ia, a luat chiar si fara prevederi legale.
Este normal ca legea sa urmareasca interesul general al societatii si nu poate fi pe placul fiecaruia. In acest caz nu-mi dau seama ce ar apara. Aici toate cele trei parti implicate stiu adevarul dar nu cunosc modalitatea de rezolvare, de intrare in normalitate. Dincolo de interesul meu personal, gasesc absurd sa nu existe o cale de restabilire legala a unui adevar.
Bineinteles ca am discutat acest aspect si nu sunt alte pareri.
Data post: Miercuri, 18 Martie 2009, 18:11
Subiect: RE: anulare paternitate
Si inca un aspect care ma face sa consider ca anumite legi sunt gandite si date tot in spiritul societatii de dinainte de 1989: libertatrea persoanei de a dispune impartirea propriei averi dupa bunul plac (inatacabilitatea unui testament).
Ce importanta are daca eu am stiut sau nu din moment ce adevarul se poate dovedi cu testul ADN? Chiat daca (sa zicem) as fi stiut, ce importanta ar avea? Banuiesc ca legea nu merge pe principiul "daca ai acceptat situatia atata timp, atunci suport-o in continuare".
Dupa 25 ani de la divort am aflat ca de fapt nu eu sunt tatal copilului nascut in timpul acestei casatorii. Deoarece legal eu ii sunt tata, ce pot face pentru anularea acestei paternitati si eliminarea sa ca mostenitor rezervatar? Atat fosta sotie cat si eu, dupa divort, ne-am refacut casnicia.