avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate Kurtmann

Activitate Kurtmann

Răspuns la discuția Legea 10/2001
Ce va contine aceasta dispozitie? Dupa ce o primeste ce trebuie sa faca?
Discuție Legea 10/2001
Buna,

tatal meu asteapta rezolvarea dosarului din 2001! A fost obligat sa faca pana si o expertiza topografica sa dovedeasca faptul ca pe/sub terenul revendicat nu trec fire de inalta tensiune! Oricum pe terenul respectiv s-a construit un bloc de 10 etaje deci nici nu se pune problema de restituire in natura. Oricum, modul de operare al autoritatilor se pare ca este la fel peste tot incet si COSTISITOR. Problema se pune in felul urmator: "Pentru aceste motive, in numele legii, hotaraste: admite contestatia formulata de contestator (tatal meu) in contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului Sibiu, si in consecinta: Obliga intimatul la completarea Dispozitiei nr. 44....25.06.2008 in sensul de a propune Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din subordinea Cancelariei Primului Ministru acordarea de despagubiri banesti in conditiile legii speciale privind regimul de stabilire si plata a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv si pentru terenul identificat sub CF... nr. top ... situat administrativ in Sibiu ... nr.6, in favoarea contestatorului. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare." La data de 25.06.2008 tatal meu primeste o dispozitie in care este informat ca va fi despagubit numai pentru casa si nu si pentru teren(Legea nr. 57/1974). A facut recurs si se pare ca a castigat. CE FACE MAI DEPARTE? Trebuie sa astepte sau are vreun mijloc prin care poate sa grabeasca plata despagubirii?
Răspuns la discuția Probleme Legea 10.
Buna,

tatal meu asteapta rezolvarea dosarului sau din 2001! A fost oligat sa faca pana si o expertiza topografica sa dovedeasca faptul ca pe terenul revendicat nu trec fire de inalta tensiune! Oricum pe terenul respectiv s-a construit un bloc de 10 etaje deci nici nu se pune problema de restituire in natura prin urmare nu vad relevanta acelui act. Oricum, modul de operare al autoritatilor se pare ca este la fel peste tot. Problema se pune in felul urmator: "Pentru aceste motive, in numele legii, hotaraste: admite contestatia formulata de contestator (tatal meu) in contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului Sibiu, si in consecinta: Obliga intimatul la completarea Dispozitiei nr. 44....25.06.2008 in sensul de a propune Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din subordinea Cancelariei Primului Ministru acordarea de despagubiri banesti in conditiile legii speciale privind regimul de stabilire si plata a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv si pentru terenul identificat sub CF... nr. top ... situat administrativ in Sibiu ... nr.6, in favoarea contestatorului. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare." La data de 25.06.2008 tatal meu primeste o dispozitie in care este informat ca va fi despagubit numai pentru casa si nu si pentru teren(Legea nr. 57/1974). A facut recurs si se pare ca a castigat. CE FACE MAI DEPARTE? Trebuie sa astepte sau are vreun mijloc prin care poate sa grabeasca finalizarea acestui caz?
Răspuns la discuția Legea 10/2000
Sa vad daca am inteles bine. Urmatorul pas este de a face expertiza proprietatii si apoi sa deschida un proces impotriva Ministerului Finantelor in care sa ceara suma stipulata in expertiza, corect? Procesul suna cam amenintator pentru el avand in vedere ca are o varsta inaintata. Acesta este modul de operare normal? Nu ar trebui Ministerul Finantelor sau Primaria sau autoritatile competente sa faca demersurile de bunavoie?
Răspuns la discuția CEC plata la termen
Nu se pune problema de inselaciune. Plata s-a facut. Vroiam sa stiu daca poate sa fie el acuzat de ceva ulterior. Va mulutmesc!
Răspuns la discuția CEC plata la termen
Firma era in proces de preluare. La data semnarii nu a stiut ca actele erau deja gata. Cecul s-a semnat pe data de 5 martie si actele au fost gata pe data de 2 martie numai nu a fost informat de catre persoana care s-a ocupat de formalitati. Deci practic de trei zile firma nu ii mai apartinea.
Buna,

as dori sa stiu daca un CEC cu plata la termen este valabil daca a fost semnat de catre o persoana care la data emiterii nu mai detinea nici o functie in firma care l-a eliberat. Firma a fost preluata semnatarul ne mai fiind administrator sau asociat.

Va multumesc anticipat!
Discuție Legea 10/2000
Buna,

in 2001 tatal meu a initiat procedurile legale pentru a fi pus in posesia despagubirii pentru un imobil nationalizat in anul 1984. Imobilul a fost daramat si s-a construit un bloc de 10 etaje pe terenul eliberat deci nu poate fi vorba despre despagubire in natura.
Acum 2 zile am primit decizia judecatoreasca cum ca ar avea dreptul sa fie despagubit si pentru terenul pe care s-a aflat casa, asta numai dupa ce a depus o contestatie.
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in aceasta situatie. Tatal meu are doua decizii judecatoresti conform carora trebuie sa fie despagubit (nu in natura) pentru casa si teren.
S-a incheiat "odiseea" sau mai trebuie sa depuna si alte eforturi pentru a putea primi despagubirea?

Va multumesc anticipat!
Discuție Drepturi autor
Buna. Detin un magazin online iar intr-un articol de pe libertatea.ro au fost folosite poze de la mine de pe site fara acordul meu. Se pot lua ceva bani de pe urma lor? Eu nu am inregistrata marca sau ceva de genul. Am facut site-ul, l-am publicat. La fel si cu pozele. Mentionez ca in articolul respectiv nu se pomeneste nimic de site-ul meu.
Răspuns la discuția Executare silita
Buna,

va multumesc pentru raspunsul prompt!

Si cum o sa platesc in final datoria? Este vorba despre 10000 de euro. Cu proprire pe conturi nu o sa se rezolve foarte mult. Salar nu am.