in 2001 tatal meu a initiat procedurile legale pentru a fi pus in posesia despagubirii pentru un imobil nationalizat in anul 1984. Imobilul a fost daramat si s-a construit un bloc de 10 etaje pe terenul eliberat deci nu poate fi vorba despre despagubire in natura.
Acum 2 zile am primit decizia judecatoreasca cum ca ar avea dreptul sa fie despagubit si pentru terenul pe care s-a aflat casa, asta numai dupa ce a depus o contestatie.
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in aceasta situatie. Tatal meu are doua decizii judecatoresti conform carora trebuie sa fie despagubit (nu in natura) pentru casa si teren.
S-a incheiat "odiseea" sau mai trebuie sa depuna si alte eforturi pentru a putea primi despagubirea?
tatal dvs. trebuie sa primeasca despagubiri la valoarea de piata a imobilului ce i-a fost confiscat.
face actiune in instanta, in pretentii, impotriva min. de finante si cf. expertizei va cere suma respectiva.
Sa vad daca am inteles bine. Urmatorul pas este de a face expertiza proprietatii si apoi sa deschida un proces impotriva Ministerului Finantelor in care sa ceara suma stipulata in expertiza, corect? Procesul suna cam amenintator pentru el avand in vedere ca are o varsta inaintata. Acesta este modul de operare normal? Nu ar trebui Ministerul Finantelor sau Primaria sau autoritatile competente sa faca demersurile de bunavoie?
Legea 10/2001
Kurtmann
Buna,
tatal meu asteapta rezolvarea dosarului din 2001! A fost obligat sa faca pana si o expertiza topografica sa dovedeasca faptul ca pe/sub terenul ... (vezi toată discuția)