avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2000
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2000

Buna,

in 2001 tatal meu a initiat procedurile legale pentru a fi pus in posesia despagubirii pentru un imobil nationalizat in anul 1984. Imobilul a fost daramat si s-a construit un bloc de 10 etaje pe terenul eliberat deci nu poate fi vorba despre despagubire in natura.
Acum 2 zile am primit decizia judecatoreasca cum ca ar avea dreptul sa fie despagubit si pentru terenul pe care s-a aflat casa, asta numai dupa ce a depus o contestatie.
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in aceasta situatie. Tatal meu are doua decizii judecatoresti conform carora trebuie sa fie despagubit (nu in natura) pentru casa si teren.
S-a incheiat "odiseea" sau mai trebuie sa depuna si alte eforturi pentru a putea primi despagubirea?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kurtmann , utilizator 14:03, 30 Martie 2009
tatal dvs. trebuie sa primeasca despagubiri la valoarea de piata a imobilului ce i-a fost confiscat.
face actiune in instanta, in pretentii, impotriva min. de finante si cf. expertizei va cere suma respectiva.

av.m.vasilescu
Sa vad daca am inteles bine. Urmatorul pas este de a face expertiza proprietatii si apoi sa deschida un proces impotriva Ministerului Finantelor in care sa ceara suma stipulata in expertiza, corect? Procesul suna cam amenintator pentru el avand in vedere ca are o varsta inaintata. Acesta este modul de operare normal? Nu ar trebui Ministerul Finantelor sau Primaria sau autoritatile competente sa faca demersurile de bunavoie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire in natura -nu despagubiri badea_cirtan badea_cirtan Am doua intrebari: 1.In anul 1999 bunicul meu a obtinut despagubiri pentru casa nationalizata si numai 2000 mp teren. Pe restul gradinii sint blocurile ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare imobil revendicat adrianadamian09 adrianadamian09 Doresc un raspuns la urmatoarea speta: In calitate de reclamanta am un proces de revendicare - fond, pentru un imobil pe art. 480 Cod civil. Paratul ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 Kurtmann Kurtmann Buna, tatal meu asteapta rezolvarea dosarului din 2001! A fost obligat sa faca pana si o expertiza topografica sa dovedeasca faptul ca pe/sub terenul ... (vezi toată discuția)