Revin din nou la voi dragi mei prieteni, cu urmatoarea rugaminte de a ma ajuta sa-mi clarific unele nelamurii cu privire la producerea unui accident rutier.
" In data de 14.12.2011 bunicul meu a fost victima unui accident rutier produs pe raza comunei Contesti jud. Teleorman; a fost anuntata salvarea, politia comunei Cervenia si politia rutiera a Orasului Zimnicea. A fost transportat la Spitalul Judetean Alexandria unde i s-au facut o serie de investigatii."
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1) ca parte vatamata are dreptul sa i se dea un exemplar sau o copie a "Procesului verbal de cercetare de la fata locului" deoarece in momentul in care am solicitat acest lucru politistului care ancheteaza cazul mi-a spus si citez: " nu am voie sa va arat si nici sa va inmanez acest proces deoarece sunt trecute datele martorilor (nume, prenume, CNP) si ii puteti influenta" #-o; mi-a aratat din dosar doar pozele facute de criminalist la fata locului;
2) a fost la IML Alexandria pentru eliberarea unui certificat medico-legal si nu mare mi-a fost uimirea sa citesc concluzia data de medicul legist: " prezinta leziuni de violenta produse prin lovire cu si de corpuri dure, POSIBIL #-o in conditiile unui accident de trafic rutier ce a avut la data de 14.12.2011." X-(
3) iar cea ce nu mai inteleg este ca soferita sustine ca amandoi se deplasau in aceeasi directie de mers "de ce bunicul nu a cazut in santul din partea dreapta?#-o" , bicicleta, petele de sange si saua pe care o cumparase au fost gasite si fotografiate de criminalist in santul de pe banda opusa; atunci cand l-am intrebat pe politistul care ancheteaza cazul raspunsul sau a fost "posibil au fost mutate de la locul accidentului".:O (i-am spus ca la un accident cu victime probele nu tb miscate de fata locului; raspuns citez: s-a schimbat Codul Rutier de atunci de cand ai dat tu de carnet)
Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
p.s. precizare: d-ra care l-a accidentat este avocata in "Baroul Avocatilor din Bucuresti"
Multumesc pentru raspuns.
Da succesiunea s-a facut in lipsa tatalui meu, el aflandu-se in jud. Teleorman la bunicii materni in timpul inundatiilor din iulie 2005; acest lucru poate fi dovedit cu adeverinta eliberata de Primaria Contesti jud. Teleorman. Nu a fost de acord cu succesiunea nefiind in localitatea Golesti jud. Vrancea unde a avut loc succesiunea. Procesul s-a desfasurat. El a primit o sentinta definitiva si irevocabila care cuprinde terenul si casa care au facut obiectul din actul d V-C.
Care din cele 2 acte sunt valabile:
1) actul de reziliere;
2) sau sentinta judecatoreasca? (succesiunea)
Multumesc inca odata, Ana Milea
Imi cer scuze daca nu sunt inteleasa dar o sa incerc sa relatez exact asa cum s-au desfasurat lucrurile:
1. In anul 2001 bunicii le dau parintilor mei casa si terenul prin contract de V-C cu clauza de intretinere;
2. In anul 2003 bunicul moare, bunica impreuna cu unchiul meu fac succesiunea. Tatal meu nu a participat la acesta -putea sa se desfasoare procesul de succesiune doar cu cele 2 partii prezente ? In masa succesorala a fost introdus acest act de V-C legalizat la un notar public si prin sentinta judecatoareasca casa si terenul (din actul de V-C ) au fost repartizate tatalui meu.
3. Ulterior bunica se razgandeste si reziliaza contractul de V-C invocand ca nu a fost respectata clauza de intretinere.
In acest moment ea doreste sa-i faca un alt act de V-C.
Cum trebuie sa procedeze in aceasta situatie? Poate sa-i faca din nou act de V-C avand in vedere ca succesiunea este definitiva si irevocabila? Care din cele 2 sentinte sunt valabile? Si unde trebuie sa ne adresam la notar sau la tribunal.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile competente pe care mi le-ati oferit, Ana Milea
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie:
* in timpul vietii bunicii mei le-a vandut casa parintilor mei (fiu si nora) prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere; in 2003 bunicul a decedat ca urmare se face succesiunea, iar acest act de V-C este introdus in proprietatile care fac obiectul succesiunii. Succesiunea este definitiva si irevocabila. In urma acesteia proprietarul casei si terenului care anterior au facut obiectul contractului de V-C devine tatal meu. La un an dupa succesiune bunica se razgandeste si reziliaza contractul de V-C invocand ca nu a fost respectata clauza de intretinere; devenind astfel proprietara casei si a terenului. In prezent doreste sa revina la hotararea de reziliere a contractului in sensul anularii acesteia pentru ca contractul de V-C sa ramana valabil.
Buna ziua,
Numele meu este M.A. si am si eu o problema in legatura cu emiterea unui nou titlu de proprietate. In urma inundatiilor din iulie 2005, casa bunicilor mei a cazut si sub daramaturi au ramas toate actele inclusiv titlu de proprietate original.
Ca urmare a expertizei facuta de autoritatea competenta s-a constatat ca in aceasta zona nu mai poate fi construita o noua casa, drept pentru care au primit un nou teren fara a se elibera un nou titlu de proprietate.
In aceasta privinta bunicul meu C. M. G. a depus la Consiliul Local al Comunei Contesti, judetul Teleorman cererea cu nr. 1991 din data de 02.04.2008, prin care solicita eliberarea unui nou titlu de proprietate conform cu noul spatiu detinut.
Pana in prezent cererea nu a fost solutionata; motiv pentru care va rog sa ma indrumati catre un organ superior sau ce trebuie sa fac.
Va multumesc anticipat,
Cu respect, M.A.