o.k,dar lucrurile nu ar trebui sa fie clare ,sa nu se mearga pe presupuneri,avand in vedere ca vorbim de o desfiintare a unui post ,respectiv de o concediere?
Instanta de judecata ce documente cere pt a vedea ca desfiinatarea unui post este efectiva?
In statul de functii anterior suprimarii unui post de economist- la numarul de economisti apareau 3 posturi,dupa suprimare apar 2,nu se specifica serviciul din care fac parte nici inainte de suprimare nici dupa.
In organigrama inainte de suprimarea unui post de economist la Serv. financiar apar ca numar de posturi mentionate 1+3=4 (1 post conducere ,3 executie),dupa desfiintarea unui post de economist in noua organigrama la Serviciu financiar nu mai apare nicio mentionare ca numar a posturilor.
In acest caz ,a avut loc sau nu o suprimare efectiva a unui post de economist la la Serviciul financiar?
Nu ar fi mai normal ca angajatorul sa incadreze absolventi pe minimul din grila si pe salariatii existenti in societate aproape de maximul din grila?Asa ar exista o diferenta salariala de bun simt.Dar ce te faci cu angajatorul ?Cum ii explici ?
In CCM la nivel de societate proaspat incheiat un art.prevede:" Angajarea absolventilor cu diploma de absolvire se face la debut pe o perioada de proba cf Codului muncii,cu un salariu minim conform functiei"
Grila de salarizare prevede un minim si un maxim corespunzator fiecarei categorii de salariatii .Angajatorul incadreaza toti salariatii din unitate in minumul din grila (chiar daca sunt angajati de ani buni,si au vechime in functie) iar acum face angajari de proaspat absolventi pe care ii incadreaza tot cu minimul din grila ajungandu-se la situatia tragi-comica in care un economist cu 12 ani de vechime in functie are salariu cat un economist proaspat absolvent.
Cum se poate rezolva acesta situatie-salariati existenti in unitate /salariati nou angajati astfel incat nimeni sa nu fie discriminat si sa se recunoasca si experienta salariatilor vechi ?
In cazul meu care este salariatul cu norma intreaga din aceeasi unitate la al carui salariul as putea sa ma raportez?????????/
Mentionez ca in cadrul serviciului unde lucrez mai este un inginer iar in cadrul firmei inca 2 care au aproximativ aceeasi vechime in munca cu mine si aceleasi studii-adica superioare.
Buna ziua
Am nevoi de ajutor –voi relata pe scurt situatia
In cadrul firmei unde lucrez s-a negociat un nou CCM la nivel de unitate si o noua grila de salarizare(s-au renegociat minimul si maximul salariului corespunzatot fiecarei categorii de salariatii- muncitori necalificati calificati, ,studii liceale,superioare si personal de conducere).In urma acestei renegocieri s-au facut majorari salariale pt 95% din salariatii unitatii care nu aveau minimul corespunzator din grila iar unii salariatii au beneficiat de un salariu majorat si peste acest minim din grila-adica trebuia sa le acorde minim 1300 pt studii medii si a fost acordat 1400.
Eu sunt inginer studii superioare cu timp partial si imi desfasor activitatea la sediul societatii.Mentionez ca din cei 13 salariatii(5 studii medii si 8 studii superioare) care isi desfasoara activitatea la birou eu sunt singurul care nu am beneficiat de o marire peste minimul din grila de salarizare-in speta salariul meu brut a crescut cu 5 lei:( (pt a ajunge la minimul din grila de salarizare) in timp ce ceilaltii colegi ai mei au beneficiat de o majoarare in medie de 150 lei.
Pot sa consider acest lucru o discriminare pe motiv ca am cim cu timp partial?
Buna ziua,as vrea sa stiu daca prevederile CCM incheiat la nivelul Sectorului de activitate "Servicii comunitare de utilităţi publice. Gestionarea
deşeurilor, activităţi de decontaminare şi de protecţie a mediului" pe anii 2013-2014 se pot aplica si la nivelul unei societati care face parte din acest sector(ca si obiect de activitate) dar care nu este cuprinsa in anexa cu lista unitatilor la care se poate aplica Contractul de Muncă Unic la nivelul Sectorului de activitate .
Mentionez ca societatea are CCM incheiat la nivelul unitatii dar care are prevederi la un nivel inferior fata de CCM la nivel de sector.
Noi am vrut sa-i intrebam pe cei de la directie despre aceasta posibilitate dar ni s-a spus ca
ca nu avem nicio prioritate,si ca eludam procedura adoptiei.
Buna ziua.Am o nelamurire: as vrea sa stiu ce se intelege prin :i) persoane alături de care copilul s-a bucurat de viaţă de familie - tutorele, asistentul maternal profesionist, persoana/familia de plasament sau, după caz, alte persoane care au convieţuit/convieţuiesc cu copilul, dacă aceştia s-au implicat direct şi nemijlocit în îngrijirea şi educarea lui, iar copilul a dezvoltat relaţii de ataşament faţă de ei; din Norma metodologica de aplicare a legii 273/2004
Mentionez ca mama mea este asistent maternal si are un baietel in plasament.Eu si sotul meu locuim cu parintii(avem acelasi domiciliu- suntem familie adoptatoare) si am fost implicati in cresterea lui.Am putea sa avem prioritate la adoptia lui,avand in vedere cele mentionate mai sus?
Am un salariat care in data de 08.10.2012 a revenit la serviciu din CCC.Din aceeasi data este in medical (cod 09) pana la 31.01.2013.
Cu 01.02.2013 merge la medic pt a lua un alt concediu medical (cod 01).medicul de familie ii spune ca nu poate sa-i elibereze medicalul pt ca nu apare ca persoana asigurata.Salariatul merge la Casa de asigurari de sanatate unde la fel nu este gasit ca asigurat .
Raspunsul celor de la Casa,angajatorul nu a completat in declaratia 112 anexa 1.2 sectiunea A.(nu il vede ca si 1-salariat).
Am incercat sa vorbesc cu ei dar raspunsul este la fel -rectificativa prin completare sectiunea A.
Se poate completa in acelasi timp pt un salariat(aflat toata luna in CM) atat sectiunea A cat si sectiunea B in declaratia 112 sau cei de la Casa se refera la altceva pt ca eu nu mai inteleg.
Multumesc.