Multumesc pentru sprijin!
Nu a mai fost nevoie sa ma prezint sa mai pierd timp si pe acolo!
S-a judecat, s-a dat sentinta - condamnare cu suspendare, mai sunt cateva zile si expira si termenul pentru recurs!
Nu am nici o pretentie, nu ma mai intereseaza nimic despre hotii respectivi. Nici macar nu ma intereseaza sa le vad fata! Sper ca voi rezolva fara sa mai pierd timp si bani aiurea.
Multumesc pentru ajutor!
Am si eu o problema: acum cateva luni am sesizat politia ca niste indivizi mi-au sustras din locuinta de serviciu o suma de bani. Le-am prezentat si inregistrarea sistemului de monitorizare si hotii au fost identificati rapid.
Am dat toate declaratiile cerute de politie, am dat declaratie inclusiv ca mi-am recuperat prejudiciul.
Acum sunt citat la proces in calitate de parte vatamata.
Din considerente de timp si avand in vedere ca procesul e in alt judet decat am eu domiciliul nu cred ca voi putea avea timp sa ajung.
Va rog sa-mi spuneti care ar fi solutia pentru neprezentare in acest caz!?
Pot formula o cerere de judecata in lipsa!?
Va multumesc!
Am si eu urmatoarea problema:
Am contestat un proces verbal prin care eram sanctionat cu amenda ca sanctiune principala si suspendare permis pe 30 zile ca sanctiune complementara. Judecatoarea a decis ca fiind la prima abatere si fiindca fapta este de gravitate redusa sa-mi inlocuiasca sanctiunea amenzii cu sanctiunea avertismentului. Problema e ca nu a pomenit nimic despre sanctiunea complementara iar cei de la politie "imi vor" permisul. Am facut cerere de lamurire dispozitiv insa am gasit undeva specificat ca sanctiunea complementara (in cazul meu suspendarea permisului) se prescrie odata cu prescrierea sanctiunii principale - care acum e avertismentul. Intrebare: in cat timp se prescrie avertismentul si unde e specificat acest lucru ca eu nu am gasit. Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Ma interesa daca fapta copilului are caracter penal, daca da cine raspunde pentru el.
Iar referitor la lipsirea de libertate ma interesa daca ce mi s-a intamplat mie poate fi considerat "lipsire ilegala de libertate".
Ce vreau sa fac? probabil sa-mi onorez promisiunea facuta celor care m-au privit ca un "infractor" si nu mi-au permis sa merg unde eram programat.
in plangere am mentionat si ca masina are geamuri cu tenta inchisa din fabrica;
rezolutia:
"Cum procesul verbal de constatare a contraventiei se bucura doar de prezumtia de legalitate care trebuie insa corelata cu prezumtia de nevinovatie aplicata petentului fapt ce implica dreptul acestuia de a dovedi liber, cu orice mijloc de proba carecterul nereal al mentiunilor inscrise in procesul verbal.........
............................. instanta constata plangerea fondata.
Am ajuns si eu la acest capitol: ieri am plecat la cumparaturi, sotia cu copilul de 5 ani in carrefour iar eu in alt magazin din zona. Ma suna sotia ca au fost retinuti de personalul magazinului deoarece copilul a fost filmat cand a sustras (bagat in buzunar) o jucarie in valoare de 75 roni si ca i se pretinde dublul contravalorii obiectului sau sesizarea politiei. Cu toate ca ne grabeam(aveam programare cu copilul la un cabinet oftalmologic) m-am dus acolo le-am cerut sa se legitimeze(erau 2 persoane cu sotia si colpilul intr-o camera) i-am intrebat daca au abilitati sa lucreze cu minori(copilul era vizibil agitat), am spus sotiei si copilului sa plece la masina ceea ce au si facut eu ramanand sa "rezolv problema"! Intrucat dublul contravaloarii acelei jucarii nu mi-a fost justificata in nici un fel (au zis ca mi se elibereaza bon fiscal pentru toata suma dar mi se va da doar produsul sustras) le-am spus sa cheme politia. Numai ca politia a cam intarziat (vreo 50 min) timp in care eu trebuia sa ajung cu copilul la tratament. L-am spus in numeroase randuri ca le dau datele mele personale(ci), le platesc contravaloarea obiectului si plec iar ei ca nu si nu si nu mi-au dat voie sa plec. Am inregistrat pe telefon toata discutia in care i-am intrebat de baza legala petru care eu sunt lipsit de libertate si mi s-a raspuns ca astea sunt normele lor. Mai mult decat atat si cand a venit politia si le-am semnalat acest aspect mi s-a spus "lasati domn'le". Mi s-au luat datele personale, nu s-a intocmit nici un proces verbal, am platit O DATA contravaloarea obiectului si am plecat.
Intrebarea: este sau nu lisire ilegala de libertate?
Multumesc!
Plangerea care m-am gandit sa o intocmesc se va baza pe doua argumente:
1. faptul ca masina mea are geamuri cu tenta din fabrica, eu eram imbracat in negru, ceea ce face ca observatia primului agent sa fie eronata;
2. faptul ca agentul care a intocmit procesul verbal s-a bazat pe spusele colegului aflat de cealalta parte a intersectiei;
si va relata o astfel de situatie:
- eu circulam regulamentar(cu centura), primul agent imi spune sa opresc dupa intersectie si sa pregatesc documentele(paradu-i-se ca nu pot centura), opresc unde mi-a spus, scot centura ca sa pot scoate documentele din torpedo, vine al doilea agent si imi ia documentele spunanadu-mi si motivul pt care am fost oprit!
Am semnat procesul verbal, nu a fost trecut nici un martor.
Multumesc pentru raspunsurile date!
Tocmai am reusit sa o incasez!! Si culmea... de obicei folosesc centura dar azi am avut ghinion.
Situatia a fost urmatoarea: un politist se uita atent la mine care mergeam incet fiind la 10 metri de intersectie, imi face ceva semne, deschid geamul din dreapta( dinspre politist) si-mi spune cum il cheama (nu am inteles clar numele) si ca va trebui sa opresc ca nu am centura pusa. Opresc unde pot - dupa intersectie, vine un alt politist la mine care nu ma vazuse pana atunci (acesta din urma nici nu era echipat corespunzator - parca ar fi fost de la penitenciar nu la circulatie!), imi cere documentele, imi intocmeste procesul verbal iar la mentiuni l-am pus sa scrie astfel : "persoana care a intocmit procesul verbal nu a fost cea care a constatat contraventia" si am semnat.
Dupa parerea mea procesul verbal este nul intrucat formatul lui este "... agentul cosntatator...... am constatat urmatoarele......" ori baiatul acela care a venit la mine nu constatase nimic... el doar scria!!
Are rost sa fac contestatie? merita sa fac cateva drumuri la judecatorie? sau sa platesc amenda cat inca e mica!!
Nu incerc sa ma disculp... am gresit... dar greseala mea nu punea in pericol ceilalti participanti la trafic fata de unii ca ei care in urma cu 3 zile erau sa ma ia pe capota porbagajului cand manevrau masina cu spatele pe o trecere de pietoni!!
Multumesc!