avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prescriere avertisment
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prescriere avertisment

Am si eu urmatoarea problema:
Am contestat un proces verbal prin care eram sanctionat cu amenda ca sanctiune principala si suspendare permis pe 30 zile ca sanctiune complementara. Judecatoarea a decis ca fiind la prima abatere si fiindca fapta este de gravitate redusa sa-mi inlocuiasca sanctiunea amenzii cu sanctiunea avertismentului. Problema e ca nu a pomenit nimic despre sanctiunea complementara iar cei de la politie "imi vor" permisul. Am facut cerere de lamurire dispozitiv insa am gasit undeva specificat ca sanctiunea complementara (in cazul meu suspendarea permisului) se prescrie odata cu prescrierea sanctiunii principale - care acum e avertismentul. Intrebare: in cat timp se prescrie avertismentul si unde e specificat acest lucru ca eu nu am gasit. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 11:49, 3 Octombrie 2011
Conform O.G. nr.2/2001,aprobata prin Legea nr.180/2002,prescrierea executarii sanctiunii contraventionale se aplica numai in cazul amenzii.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Solutie instanta plangere amenda contraventionala Schwarzkopf_Nectra Schwarzkopf_Nectra Va rog sa-mi spuneti daca instanta de judecata (judecatoria) poate hotari sa inlocuiasca o sanctiune contraventionala principala (amenda, adica un act ... (vezi toată discuția)
Daca se prescrie amenda pt neprimirea p.v densorean densorean daca se prescrie amenda pt.neprimirea p.v conform o.g 2 2001 art.14 se prescrie si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole acsta fiind suspendat pt ... (vezi toată discuția)