avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate maryuca

Activitate maryuca

Discuție anexa 30 somaj
Buna ziua
Are cineva anexa 30 pentru somaj , care se completeaza de angajator lunar? Nu reusesc s-o gasesc pe net.:(

Mulumesc anticipat
Răspuns la discuția In atentia potentialilor someri!
danacj a scris:

buna dimineata,

Multumesc de informatia nespus de pretioasa.Sunt in situatia de a depune actele pentru somaj, si inca astept de la firma adeverinta de salar si cartea de munca.Aceasta modificare a aparut in 28 februarie si asta inseamna ca se aplica incepand cu aceasta data, nu?Decizia mea de desfacere a CM este cu data de 19 februarie.....am speranta ca nu se va aplica in cazul meu



o varianta ar fi sa va completeze anexa 14 de la luna decembrie 2010 in jos timp de 12 luni, sau de la ianuarie daca se poate, sa nu mai asteptati sa plateasca contributia la luna februarie . Angajatorul are termen legal sa declare si sa plateasca contributiile lunii februarie pana la 25 martie 2011.
Răspuns la discuția In atentia potentialilor someri!
OUG145/28.02.2011:
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin.(1) daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 zile de la aceasta data.
(3) Daca cerea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 zile dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin(1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

Deci se beneficiaza de somaj si dupa termenul de depunere de 10 zile, se modifica doar perioada acordarii
Răspuns la discuția problema de plata CAS
Pe baza acestui contract cu casa de pensii veti beneficia de vechime in munca. Pentru a beneficia de servicii medicale , incheiati in contract si cu casa de sanatate de care apartineti cu domiciliul. Veti plati 5,50% calculat la salariu minim garantat in plata pe tara de 670 adica suma de 37 lei. Daca obtineti venituri declarate ( care nu tin de incheirea unui contract individual de munca) veti semna contracte cu casa de sanatate si casa de pensii si veti plati contributiile la valoare veniturilor declarate.
Răspuns la discuția problema de plata CAS
Semnati contract de asigurare Cu Casa de Pensii si veti putea plati lunar 10,50% la salariu minim pe economie de 670 , adica 70 lei. Aceasta e suma minima , dar daca doriti puteti platii 10,50 % si la o suma mai mare.
Răspuns la discuția coasigurat
Da, banuiesc ca sunt necesare mai multe documente: permis de sedere, adeverinta ca nu are alte venituri, declaratie a salariatei ca il are in intretinere, acte dovedire grad de rudenie. Ce grad de rudenie este cel intre fiica si tata vitreg??? Eu nu m-am lamurit. Si dovada gradului de rudenie : certificat casatorie a mamei salariatei , si certificatul salariatei de nastere?
Discuție coasigurat
Am si eu o intrebare : un cetatean strain poate fi coasigurat al unui cetatean roman salariat? daca da, ce documente trebuie sa solicite angajatorul salariatului roman? Precizez ca este vorba despre o salariata si tatal sau vitreg, cetatean strain.
Răspuns la discuția angajare somer
Multumesc pentru raspuns!
Discuție angajare somer
Am o intrebare: daca o societate comerciala angajeaza un somer cu contract pe perioada nedeterminata de ce facilitati beneficiaza atat angajatorul cat si noul angajat?
Discuție grad de munca
un salariat care s-a incadrat pentru pensie in anul 2008, si care in perioada 2007-2008 a lucrat la o societat comerciala privata, mai poate obtine adeverinta pentru incadrarea in grupa de munca. mai sunt valabile grupele de munca in 2009 si ce act le reglementeaza?