avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Activitate ioan2009

Activitate ioan2009

Bună ziua. Am nevoie de un sfat in urmatoarea speță: am moștenit de la tatăl meu o suprafață de pământ extravilan departe de locul meu de reședință, cuprinsă in 3 titluri de proprietate pe numele tatălui meu decedat. Din varii motive nu am apucat să fac dezbatere de moștenire, însă cineva a depus si obținut proces verbal de punere în posesie pt jumătate dintr-un titlu mai mare, însă și pe restul il folosește pt pășunat. Am vrut să mă înțeleg la preț dar îmi oferă un preț minim, iar plata întârziată (după obținerea subventiei, vanzare oi etc), si nu la încheierea tranzacției (i-am propus să facă cerere de intrare in posesie pt tot ca să evit dezbaterea, dar acum mă văd santajat cu un preț prea mic). Intrebarea ar fi: pot anula procesul verbal de inteare in posesie - nu au trecut 3 ani de la comunicare, și să fac dezbatere, să-l vand ulterior cui vreau eu? ( mai ales că pt pășunat nu mi-a dat nimic timp de ~10 ani de pe ~7ha). Va mulțumesc.
Discuție teren mostenit
am si eu o problema si as vrea un sfa cat mai bun: am un teren de la tatal meu dar la care nu am nici un titlu. am sa incerc sa expun cat mai pe scurt: tatal meu a mostenit acel teren de la parinti, dar nu a luat titlurile de proprietate pt ca este distanta destul de mare intre domicciliul actual si proprietate. intre timp tatal meu a decedat. am tot sunat la primaria din localitatea respectiva, dar am primit raspunsuri evazive. intrebarea mea ar fi: as putea intra in posesia titlurilor fara a ajunge in localitatea respectiva? si daca da, ce acte ar trebui sa trimit? sau daca as putea sa il vand in situatia data (nu am act de proprietate si mai am si frati.
multumesc
Răspuns la discuția dispozita primarului
buna ziua tuturor! sunt si eu intr-un caz similar: stau intr-o casa nationalizata, proprietarului i-a fost respinsa o prima cerere de revendicare prin 2000 cred si apoi (2008) prin decizia primarului si portocol de predare primire restituita in natura fara teren. mentionez ca decizia este datata sept 20089asa scrie pe protocol, decizia nu am vazut-o) instiintzarea pe care am obtinut-o neoficial, este datata dec 2008. i-am trimis eu notificare proprietarului, precum ca doresc incheierea unui contract de inchiriere, desi trebuia sa imi trimita ei dar pina acum nu au aparut. vin cu pretexte de genul : ba ca nu au nici o hirtie ba mi-au trmis un formular de contract clasic de inchiriere pe 1 an si nu pe 5 ani conform legii si daca am sustinut printr-un reply ce obiectii am conform legii, nu am mai primit nimic. ma puteti sfatui ce pot sa fac in continuare si ce pericole ma asteapta si cum as putea sa le evit? va multumesc!
Răspuns la discuția legea 1/2009
Domnule fgs, am sa retin atentia cu ceea ce s-a mai intimplat in cazul meu...adica mai nimic! Am fost la primar precum v-am spus si nu am facut nimic; "sa vorbiti cu proprietarul si locuinte sociale nu se mai fac de cind s-a aprobat nu stiu ce fonduri..si mi-0a citat ceva spus de mircea geoana..psd-ist ce sa-i faci! In audienta ulterior nu mai vrea sa ne inscrie. Am sunat iarasi proprietarul care mi-a spus ca nu are de ce sa vina pt ca nu are nici o hirtie si mi-a dat un nr de tel al cuiva care il reprezinta. Acea doamna s-a interesat pina cind e valabil contractul cu primaria si mi-a spus ca va veni sa incheiem un contract, dar nu a mai aparut nimeni si nici la telefon nu mai raspunde!? In anii dvs de experienta ati mai intilnit cazuri asemanatoare? Va multumesc!
Răspuns la discuția legea 1/2009
stimate domn fgs, ma adresez dvs deoarece imi cunoasteti cel mai bine problema: de cind am discutat ultima oara nu s-a mai intimplat nimic; am primit doar de la LS o hirtie prin care imi spune ca e prematur sa se faca un punctaj atit timp cit nu exista locuinte sociale, desi se mai construiesc ceva ANL-uri -parca un anumit procent era atribuit pt LS- si cam atit. mama a vrut sa plateasca taxa pt gunoi dar nu i-a primit-o. l-a sunat pe "proprietar" si l-a intrebarea cind vine sa incheie un contract, i-a raspuns ca nu are de ce pt ca nu are nici o hirtie!? am sa mai revin cu amanunte, va doresc o zi buna!
Răspuns la discuția legea 1/2009
buna ziua si hristos a inviat tuturor! sper ca ati petrecut sarbatorile cu bine! revenind la ceea ce ma "doare" pe mine, am tot asteptat raspunsuri de la primarie privind punctajul dar deocamdata nimic. de la CF si publicitate funciara am primit o hirtie precum ca imobilul nu e inregistrat in evidentele lor de "publicitate imobiliara"!?. nici nu stiu cui Dumnezeu sa ma mai adresez. l-as suna pe proprietar sa vad ce are de gind sau sa ii trimit o scrisoare cu aviz de primire sa fie ceva scris, nu mai stiu ce sa mai fac! nu de alta dar chirie nu am cui plati - nu-i vorba pun deoparte lunar suma ca si pina acum - dar mi se pare tare idioata treaba si daca nu exista nimeni -vreo institutie- sa imi spuna cum sa procedez legal..sau ilegal, oare mai putem vorbi de stat si constitutie ?
Răspuns la discuția legea 1/2009
stimate domn fgs si doamna promt legis am revenit dupa acea audienta de care vorbeam si de la care oricum nu asteptam mare lucru mai ales ca primarul este un golan batrin care mi-a amintit inca o data ca traim in romania. la intrebarea mea de ce nu am fost instiintat oficial de punerea in posesie ci a trebuit sa aflu eu personal, mi-a raspuns cu " si ce daca?"; am spus apoi ca proprietarul nu da nici un semn si sa imi arate decizia de punere in posesie dar a sarit hotzul de la revendicari ca e un act cu date personale si e confidential, mi-a dat doar o copie a protocolului de predare preluare, care consta intr-o foaie A4 si arata partile:comisia primarieie si proprietarul iar ca text spune urmatoarele:" In baza disspozitiei emisa de primarul mun galati nr 3510/SR din 26.09.2007 !!??(protocolul e datat 25.09.2008) privind restitirea in natura a imobilului(constructie) situat in galati ..., am procedat primii la predarea iar..proprietarul la primirea imobilului sus mentionat. imobilul se compune din suprafata ocupata de constructie ..mp. terenul aferent constructiei nu face obiectul restituirii in natura. in conf. cu prev. art 15 din l10/2001, republicata, contractele de inchiriere privind suprafetele locative cu destinatia de locuinte se prelungesc de drept pentru o perioada de 5 ani. aceste prevederi trebuie respectate si de cumparator, in cazul cind actualul proprietar instraineaza imobilul inaintea expirarii perioadei de inchiriere." si urmeaza semnaturile.
cel de la revendicari mi-a mai spus ca actualul proprietar are la dispozitie 3 !? ani ca sa se inscrie la CF, si atunci eu cum sa fac contract cu el daca nu are titlul de proprietar inreg la CF? cica sa mai repet acea notificare, normal nu trebuia proprietarul sa faca o notificare la fel ca mine?
mentionez ca prima notificare i-a fost lipita pe usa nefiind gasit acasa, conf actului intocmit de executor.
eu sincer nici nu mai stiu ce naiba sa mai fac! la cererea unei LS mi-a bagat texte psd-iste precum ca din 1990 nu s-au constyruit LS, si ca o dojana comunista : daca vreau sa obtin ceva nu vin la el cu gura mare! Abia m-am abtinut...
Răspuns la discuția legea 1/2009
Am uitat ceva: m-am uitat pe sit-urile instantelor de judecata din bucuresti(unde locuieste proprietarul) si galati(unde este imobilul) si nu figureaza nici un dosar sau proces privind cauza respectiva. Nu trebuia sa apara o decizie de punere in posesie, a unei instante de judecata? Intreb si eu pt ca nu sunt in domeniu si nu ma pricep.
Răspuns la discuția legea 1/2009
Domnule fgs si doamna promt legis: m-am uitat inca o data peste contract si peste copia celui anterior, cel actual e semnat si parafat inclusiv de primar, asta inseamna ca ori e valabil ori cei din primarie habar nu au legile, iar cel anterior era valabil pina in luna 06.2009. referitor la ce m-ati sfatuit dumneavoastra, ma duc acum si voi cere un extras de carte funciara de informare privind adresa in cauza, deasemenea voi depune o cerere de comunicare in scris privind punctajul si criteriile de calcul ale acestuia referitoare la dosarul de locuinta sociala depus in 2007. iar in audienta ii voi "atentiona" avind in vedere blatul punerii in posesie, deoarece nu au nici macar confirmarea de primire semnata de cineva dintre noi prin care dovedesc ca ne-au comunicat oficial punerea in posesie.
Răspuns la discuția legea 1/2009
Am uitat ceva: spuneam de smecherii ieftine deoarece pina nu mi-au spus cei de la taxe si impozite ca nu imi mai primesc chiria (in ianuarie 2009), eu nu stiam ca a fost retrocedata prin acel protocol din septembrie 2008!?, si deci mi-au incasat chiria inca 3 luni. Deasemenea nu am primit nimic oficial acasa, instiintarea am luat-o personal de la spatiu locativ si cu adresa proprietarului, caruia i-am trimis notificare, desi cei de acolo se jurau ca mi-au trimis-o prin posta! Se aud deasemenea zvonuri ca ar vrea sa o cumpere unul sau altul....dar sunt doar zvonuri. La ultima audienta la primar, la care a participat mama, primarul ar fi intrebat cum a fost data aceasta casa, la care cei de la revendicari au dat din umeri si au spus ca vor cerceta si vor trimite un rezulatat..care nu a venit de o luna si ceva.