avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate gmatei

Activitate gmatei

Multumesc pt raspuns. Fratele meu vitreg a plecat in Germania impreuna cu mama sa cat era inca un copil. Nu cred ca are nici macar buletin de Romania, deci ma indoiesc ca m-ar putea ajuta Evidenta Persoanei.
Daca totusi nu il gasesc ce optiuni sunt pt dezbaterea succesiunii?
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in urma cu 3 luni. Mai avea un fiu din prima casatorie, al carui domiciliu nu il cunosc. Nu au mai avut nici un contact de peste 30 de ani.
Care ar fi procedura de dezbatere a succesiunii in acest caz? Se poate prin notar sau doar prin instanta de judecata?
baloi gica a scris:

Mai intai cartea funciara nu-ti confera dreptul de proprietate.

Si totusi inscrierea in cartea funciara s-a facut pe baza documentelor ce atesta dreptul de proprietate. Nu ar fi trebuit ca acestea sa evidentieze si cotele?

baloi gica a scris:

Pentru a putea executa pe unul dintre coproprietari trebuie sa faci dovada cotei pe care o detine, sa o individualizezi si apoi sa ceri executarea silita.


Si cum asi putea sa fac eu asta? Nu cumva este mai costisitor decat cheltuielile de judecata pe care le am de recuperat (aproximativ 5000 ron)?
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am de recuperat chletuielile de judecata dintr-un proces civil. Impreuna cu un executor am facut cere pt inscriere somatie asupra unui imobil aflat in coproprietate. Raspunsul OCPI suna cam asa: ...proprietarii imobilului sunt X, Y, Z - in coproprietate - fara ca acestia sa aiba precizata vreo cota-parte ideala din dreptul de proprietate asupra acelui bun. Conf. art. 493 Cod pr. civ. creditorii personali ai unui debitor coproprietar nu vor putea sa urmareasca parte acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna, ci vor trebui sa ceara mai intai imparteala acestora."
Ce ma sfatuiti? Executorul mi-a spus ca nu este normal si sa vorbresc cu un avocat si sa contest respingerea. Are rost?
In legea cadastrului art .44 spune: "Mai multi proprietari nu pot fi inscrisi in aceeasi carte funciara decat daca se gasesc in cazul coproprietatii, caz in care se va arata partea indiviza a fiecarui proprietar". Imobilul este nou construit si cei trei proprietari nu sunt rude. Nu ar trebui sa se stie cotele?
Multumesc pt. raspuns!
Pentru a le recupera trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc? In ce termen pot sa fac acest lucru?
Buna ziua,
am castigat un proces in prima instanta si am obtinut si cheltuieli de judecata - o suma destul de mare.
Paratul a facut recurs, iar acesta a fost admis si sentinta modificata in parte, in sensul ca am fost obligata la plata unei diferente de 30 euro, ca urmare a unei greseli din expertiza facuta in proces. In dispozitivul deciziei mai scrie: mentine celelalte dispozitii ale sentintei atacate. Obliga intimatii sa plateasca recurentului suma de 6 lei, cheltuieli de judecata in recurs.
Ce se intampla insa cu cheltuielile de judecata din prima instanta? Mai am dreptul la ele?
Răspuns la discuția impozit tranzactie imobiliara
35000 * 2%=700 EUR
Răspuns la discuția impozit tranzactie imobiliara
AVLIL a scris:


Sau as plati eu impozitul, as face intabularea si as da-o in judecata; nu e scump, nu e nevoie de exertize, doar de acte, hartia o puteti face dv., taxa de timbru e sub 10% din suma...
Succes!


Problema este urmatoare: daca ma duc si platesc cei de la ANAF imi vor da chitanta pe numele vanzatorului, nu pe al meu. Cum voi mai putea eu dupa aceea sa-l dau in judecata?

cermak gruianu a scris:

Daca nu reusiti sa intabulati imobilul, pana rezolvati problema, solicitati macar notarea actului de vanzare-cumparare la BCF - pentru opozabilitate fata de terti, nu se stie niciodata...


Voi cere notarea in Cartea Funciara a hotararii. Pentru moment mi se pare cea mai buna solutie. Nu stiam ca se poate. Multumesc pt sugestie!

Răspuns la discuția impozit tranzactie imobiliara
Nu ma gandesc sa vand imediat imobilul. Nu ar fi nici o problema sa mai astept putin, doar sa nu fie ani. Sper ca cei de la Finante sa isi faca treaba si sa treaca la executare silita dupa expirarea termenului de plata, care este 16 octombrie.
Va multumesc pt. raspunsuri.
Răspuns la discuția impozit tranzactie imobiliara
deci asi putea contesta respingerea cererii de intabulare in instanta?
Va rog sa imi dati mai multe detalii. Asi vrea sa stiu si cat de mult ar dura acest lucru si ce cheltuieli implica.
M-am gandit si sa achit eu acest impozit. Suma se ridica la 1000 euro.
Ce ma sfatuiti?